Än blommar det, men…

Blommor och blader har vi fortfarande gott om i trädgården fast sommaren börjar sjunga på sista versen. Måsfamiljen har dragit vidare och kajungen växt upp och lärt sig hålla tyst på matplatsen.

Till och med ”kottarna” har börjat röra på sig och skymtar först i mörkret frampå nattkröken. Det har redan blivit så mörkt om kvällarna, att matte måste ha ficklampan med sig ute i ”kotte”-buskarna.

Artemis och jag försöker med vår vaktinstinkt hålla ut i mörkret så länge det går. Allt för att kolla upp, att det verkligen är ”Kotte” och hans vänner, som kommer smygande och äter upp maten.

Risken finns annars att objudna gäster tar sig mindre uppskattade friheter. Främst handlar det då förstås om utomjordingarna, som i skydd av mörkret ser sin chans att få sig ett skrovmål.

De enda små vänner, som fortfarande är oss väldans trogna, är de små söta sparvilarna. De äter som aldrig förr om somrarna och blir bara fler och fler för var vecka och månad som går.

Och tur är väl det, då gråsparvarna annars minskar i antal lite varstans och är på väg att försvinna på många håll! Här trivs de i alla fall i vår gamla torra karagan, som får stå kvar bara för dem.

På tal om blommor och blader, så var det tydligen ingen helt enkel fråga jag ställde i förra veckans blogg. Vi fick visserligen många trevliga svarsförslag, men faktiskt fler som var fel än rätt.

Den röda blomman jag frågande om, och som här syns ovanför ryggen på Mini-Vinnie, är en fuchsia. Det visste Eva Carlberg i Kolmården, Sofia Lindberget i Evertsberg och Anita Mattsson i Stockholm!

Grattis, säger vi alla här hemma, till er vinnare som har pälssvansar att vänta på posten! Och alla ni andra håll utkik i bloggen framöver, för det blir fler tävlingar frampå höstkanten.

Med det tackar jag för mig för i dag, och får precis veta att matte i natt överraskades av en liten taggig nykomling på matstället. Fortsättning följer och till dess en fortsatt fin sensommar till er alla!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Än blommar det, men…”

 1. Oh så glada vi blir. Katterna framförallt, yippie ??? det låter så underbart hemma hos er.. Vi hoppas att det blir en lång och varm höst, vi tycker att denna sommar gick alldeles för fort.. Ha en trevlig ny vecka hela familjen.. Kramar till er från oss i Kolmårdsskogen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 2. Så fantastiskt många gråsparvar! Här ser man mest pilfink numera…
  Njut av sensommaren finaste ni ❤️
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Ja, goaste vänner, Rasmus och matte Anita! Ni svarade rätt och ar vunnit! Grattis och pälssvansen kommer med posten!
  Tassekram Triton

 4. Så härligt att kunna göra er raraste vänner glada! Pälssvansen kommer med posten till Kolmårdsskogen! Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 5. Pussar och nospussar tillbaka till er sötaste Signe och matte Anna! Vi har säkert över hundra gråsparvar hos oss. Bara någon enstaka pilfink, som smugit sig in som en katt bland hermelinerna! En fortsatt fin vecka önskar vi er!
  Tassekram Triton

 6. Förlåt att jag inte skrivit något men matten är justerad, höger armen fungerar inget vidare, hon är ingen hejare på pekfingervalsen heller. Det har även regnat och åskat här men sista veckan har varit fin, men nu närmar sig ett oväder, det känner jag i hela kroppen, jag är nämligen hysteriskt rädd för Åskar.

  Så fint det blommar i er trädgård, matten är lyrisk över alla blomster och kottarna förstås, för här har vi varken det ena eller andra. Fåglarna har konsert vareviga morgon, de väcker mig i arla morgonstund, de för ett sagolikt väsen. Här matas de inte för det är så gott om mat ändå, visst de får ris, pasta eller potatis som blir över när vi smort kråset och bröd som blivit lite gammalt dock inte grönt för det får man inte ge fåglar säger matten.

  Nu får ni ha en skön avslutning på augusti, själv tänker jag sova en stund, var uppe så tidigt i morse, för hacke väckte mig med sitt trummande.

  Russelpussar till er alla!

 7. Inte behöver du be om förlåtelse russel-vännen! Har inte varit så bra på att svara, då det trasslat med kommentarerna och trillat in en massa obegripligt skräp, som inte alls hör hemma här. Men jag kan lova att det fortfarande blommar här hemma, även om regnet förstås tagit med sig en del av rosorna!
  Hoppas matten din kryar på sig och att du slipper Åskar. Fast vi här hemma är faktiskt lite avundsjuka på alla fina Åskar-väder som lyst upp himlen runt omkring oss. Här har det varit moltyst och mörkt, och inte mullrat ett endaste dugg. Ha de så gott tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *