Sommar med liv och lust

Fyra igelkottar, en gaphals till kajunge, skriade fiskmåsar och minst hundratalet hungriga gråsparvar! De har tillsammans bildat orkester och hjälpts åt att ljudligt förgylla vår sommar så gott som dygnet runt.

Gårdens alla blomster har förstås också bidragit till att skapa mysig stämning i tysthet. Därför undrar jag om du vet vilken färgsprakande blomma det är som jag och Artemis söker svalka under på bilderna.

Vet du svaret har du chans att vinna en mysig pälssvans! Såg hur lycklig Artemis blev när ha fick tillbaka sin, och jag vill förstås göra dig lika glad. Tre svansar står på spel och mejla svaret till gpia.persson@outlook.com

Febus och Mini-Vinnie har fortfarande fullt upp om kvällarna att hålla koll på ”Kotte” och hans vänner. De älskar att tassa omkring på gården och leta smågodis till dessert efter att ha få kattmat på fat och friskt gott vatten.

Mini-Vinnie följer varje steg ”Kotte” tar när han kommer hemsmygande i full fart efter någon av sina långväga promenader. Då är han noga att kolla, så att ingen annan ”kotte” hunnit före honom, innan han kan slå sig till ro!

Så här såg den söte gaphalsen ut, när han skrek som värst i ottan, och krävde att mamma kaja skulle hämta mat och stoppa in munnen på honom. Befarar att det hördes vida kring, där han satt på nocken av vårt uthustak!

Tack och lov lyckades mamma kaja slutligen lära den mycket speciella lillen äta själv och utvecklas till ett riktigt praktexemplar. Större och rundare är alla andra ungar! Så nu kan hon äntligen koppla av och känna sig stolt.

Mini-Vinnie och Artemis är som alltid oskiljaktiga! Och det trots att de mellan varven busar så tussarna ryker. Men bara för att en stund senare ligga tätt intill, och tvätta varandra, på ett sätt som bara bästebröder kan.

Sötast just nu är annars den lille måsungen, som pinnar omkring och ”tjirpar” efter godsaker ute på allmänningen! Säkert har han lotsats hit av föräldrarna, för att få lite hemlig matte-mat mellan flyguppvisningarna!

Stor och präktig som få också den här ungen. Så inte att undra på att det var en stolt förälder, som förra veckan visade upp honom första gången! Nu håller han till här själv, och ropar på matte när magen skriker efter mat.

Rena para diset för både stora och små, och förresten för oss bröder med. Inte minst sparvilarna håller på att äta husse och matte ur huset! Men de behöver mat, och det finns inga insekter, så då är det inget mer med det.

Allt gott till er alla och glöm inte att svara på frågan med chans att vinna pälssvansar. I skrivande stund har värmen slagit till på allvar, så ta det lugnt, försök hålla er i skuggan och drick ofta och mycket vatten!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

4 svar på ”Sommar med liv och lust”

 1. Hej alla sötnosar.. Våran mattemamma har skrivit och svarat på eran fråga, vi hoppas det har kommit fram, hon svarade under ett gammalt inlägg, fast på rätt adress ? så härligt ni har det med både kottar, måsbäbis och alla era extra djur. Ha en härlig fortsatt vecka och var rädda om er.. Kram från oss ❤️❤️❤️❤️

 2. Hej, hela rara gänget i Kolmårdsskogen! Vi har det jättebra, och nu är det lite svalare också efter värmeböljan. Hoppas ni har det bra ni med, och svaret har kommit fram! Så ni kan känna er lugna! Matte och bröderna hälsar så gott till er alla!
  Tassekram Triton

 3. Hej Triton!
  Här kommer svaret på tävlingen
  FUCHSIA eller
  KRISTI BLODSDROPPE
  Det säger mattemamma i alla fall
  Nospussar Molly

 4. Tack söta Molly för ditt svar! Lägger det till svarshögen, men vill tipsa om att du ber matte mejla till matte eller skicka på Messenger så ingen annan kan läsa ifall att du svarat rätt! Ha det gott tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *