Leklusten och pälssvansen

Deckargåtor hör sommaren till! Så här kommer mitt mindre mordiska, men likväl spännande, lilla bidrag. Jag undrar kort och gott om du kan lista ut vad min härliga leklust och Artemis älskade pälssvans har gemensamt?

Bra gjort om du klarar det! Bilderna kanske kan vara till lite hjälp, om du hängt med i bloggen och vet vad vi varit med om här hemma. Så tag dig en funderare innan du scrollar vidare och hittar den oväntade upplösningen.

Svaret på gåtan är att leklusten och pälssvansen har det gemensamt att båda varit försvunna och kommit tillrätta! Leklusten efter att jag blivit av med mina forltänder och roar mig kungligt med att jaga en låtsasfjäril.

På både gott och ont förstås! Det goda är att jag blivit som ung på nytt, och är samma goda glada Tritte, som alla minns mig från start. Det onda är att det är så oroväckande lite levande nyttiga flygfän i luften nu i sommar.

Än mer otroligt är att Artemis älskade pälssvans, med den lila flärparna, är hemma igen! Fem dygn efter att den försvann, strax före midsommar, hittades den nästan oskadd längst bort på gräsmattan ute på allmänningen.

Det låter som en saga, men… I efterhand har vi fått veta att två måsar och två skator, dagen innan svansen hittades, kivats högljutt om något platt lurvigt rödlätt på en helgtom parkering ett kvarter längre ner.

Det troliga är sedan att fågeln som vann flög hitåt med svansen och lade den helt synligt på gräsmattan. Till Artemis stora lycka, men var den hållits gömd, i störtregnet under midsommarhelgen, är och förblir en gåta!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *