Snodd på alla kindtänder

Förgrymmade Forl, som snott alla mina kindtänder. Så illa är det faktiskt då de fem sista rykt efter en tredje rensning av garnityret! Tack och lov har jag ”huggisarna” och den små ”risgrynen” mitt fram kvar i munnen.

Jag är alltså drabbad av den lömska tandsjukdomen Forl, som angriper tänderna inifrån och varken går att förebygga eller borsta bort. Den syns därför inte utanpå, förrän den blivit grymt plågsam, och tanden går av.

Matte märkte att något var fel och hittade en tand som såg lite mystisk ut. Den hoppades min tandveterinär det skulle räcka att ta bort, men röntgen visade att alla fem kvarvarande kindtänder var angripna.

Så nästan tandlös och sydd i munnen har jag den senaste veckan gått på smärtstillande/antiinflammatorisk medicin och blivit smörjd och försiktigt masserad med klorhexidinpasta av matte varje morgon och kväll.

Nu börjar det kännas hyggligt i munnen igen, går över förväntan bra att äta, och bäst är att inget syns utanpå! Så nu är jag på gång igen, och de här bilderna tog matte på vår första tur runt allmänningen häromdagen!

Nu vet ni varför jag legat lågt ett tag. Men nu ser jag med spänning fram emot våren utan grymt besvärlig tandvärk. Och med det tackar jag för i dag och önskar er alla en solig första vecka i april!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

18 svar på ”Snodd på alla kindtänder”

 1. Men lille vännen ? Så skönt att det gått bra trots allt. Krya på dig nu och hoppas du inte har ont❤ Många tassekramar till dig och hela familjen. Nospuss från Lovis och Carina?

 2. Tack goa rara ni, söta Lovis och matte Carina! Har varit lite jobbigt, men nu börjar vi se ljuset i tunneln. Och så är våren på väg, och jag är befriad från tandvärken! Från oss alla här hemma, ha det så gott hela familjen i Larsarvet!
  Tassekram Triton

 3. Stackars finaste Triton ❤️ Hoppas allt blir bättre nu, vi håller tassar, tummar och tår! Puss på nosen från Signe och Anna

 4. Så tråkigt att du drabbats av den otäcka sjukdomen! ?
  Men skönt att du mår bättre igen utan dom onda tänderna ❤️
  Njut av våren och sommaren som är på gång ☀️
  Vi fick snö i morse men den är snart borta igen tack och lov.
  Vi längtar efter värme nu!
  Lillmisse har börjat att busa lite nu, han är så otroligt go så vi alla smälter som smör i solsken ❤️
  Kramar från oss alla till er alla ??❤️

 5. Oj var det det du har haft du skall se det går bra utan tänder och kanske får extra god mat. Var på kattutställningen i dag här i Borlänge men såg inte din matte men hon har väl haft fullt upp. Kram Krya på dig och hälsa familjen

 6. Stackars fina Triton,nu får vi hoppas du kryar på dig och du får ha dom andra tannabissingarna kvar. Kramen från oss på Talludden.?❤

 7. Hej käraste Triton,
  Läser din blogg och känner att det är tur att din matte har koll på dej.Hon vet vad du behöver….mat och kärlek och bus i massor.
  Kanske dax för en semla? Den är mjuk och go`
  Ta nu hand om dej Triton.Jag önskar dej oxå en fin vecka i solsken.
  Kram/Lena

 8. Aow stackars Triton så tråkigt och ont det måste ha gjort men mattes omvårdnad gjorde säkert susen. Jag har också den förgrymmade sjukdomen men än så länge har jag bara blivit av med en tand nospussar och buffar från //Molly <3

 9. Din stackare, som blivit av med dina tansingar, det är ett elände att ha dem och ett större elände att bli av med garnityren. Hoppas nu att du slipper fler ingrepp i munnen, utan den där hemska sjukdomen ger sig av från dig. Det är ju inte så bara att bli opererad, det är ju alla medikaniner som man ska proppa i sig också.

  Måste erkänna att jag har varit uslig på att vara ute här och titta vad du pysslat med men min ständige sekreterare har varit krasslig. Har det inte varit ögoninflammation eller lungingrammofon så har det varit ryggskott, hoppas nu att hon håller sig på mattan, så jag kan få läsa vad mina kompisar gör.

  Du får ha det så skönt nere i stora staden, hoppas att du har varmare än jag hade i morse med -7 grader har jag ingen större lust med någon lång vända. Här som har varit så varmt men matten är glad för att det är kallt på nätterna för då slipper vi nog översvämning.

  Russelpussar i mängd.

 10. Tack goa matte Gunbritt, Alyza och Nilla med lilla hjärtegrynet till son. Så söt att vi förstår att ni smälter som smör i solsken! Jag mår bättre för varje dag som går, och äter redan ”knaprisar” utan kindtänder. Här skiner solen, men blåser friskt, precis som det ska göra i april! Från oss alla till er alla, ha det så gott hela familjen!
  Tassekram Triton

 11. Matte har haft fullt upp med mig, och det är så mysigt att vara ”konvalicinent” här hemma och stå allas centrum. Grymt lömsk tandsjukdom, då den inte syns utan utan börjar spöka inuti. Känns i alla fall över förväntan bra, och önskar dig en fortsatt solig vårvecka!
  Tassekram Triton

 12. Tack hela goa rara familjen på Talludden! Är så glad att ha er som vänner och lovar göra mitt bästa för att komma igen! Känns faktiskt jättebra, och jag kan redan äta ”knaprisar”, som är det bästa jag vet! En fortsatt fin vårvecka, till er alla, från oss alla!
  Tassekram Triton

 13. Tack goa Lena! Även om kindtänderna rykt, så är det härligt att vara ”konvalicinent” och bli uppassad som en kung! Går riktigt bra att tugga, och kanske dags för dig att titta in en sväng. Tills vi ses, ha det så gott, hälsar matte och bröderna här hemma!
  Tassekram Triton

 14. Nospuusar och buffar tillbaka till dig söta Molly! Hoppas du slipper dra ut fler tänder, fastän jag i tre omgångar dragit fler och fler. Har det toppenbra som ”konvalicinent” här hemma och är säkert Elsborgs mest bortskämda katt. Allt gott till dig och din matte Eva från oss alla här hemma!
  Tassekram Triton

 15. Men kära hjärtanes då, vad är några ”tansingar” i jämförelse med ögoninflammation, lunginflammation och ryggskott på en och samma sekreterare. Hoppas innerligt att det räcker nu, och att ni får ha det mysigt tillsammans när det börjar våras.
  För visst är det väl härligt i solen på dagarna, och det där med kalla nätter är uppskattat här hemma med! Håller både tassar och tummar för att ni slipper översvämning, och att jag slipper bli opererad mer!
  Det är ju ingen höjdare med narkos, när man som jag närmar sig 10 år! Ha det nu så gott alla tre däruppe hälsar matte och bröderna här nere i stora staden.
  Tassekram Triton

 16. Hej på dig Triton!

  Oj ojoj, så utsatt du har varit! Hoppas att den där eländiga forl inte kommer tillbaka mer, så att du får ha några tänder kvar!

  Du verkar hur som helst bli extra ompysslad under konvalescensen. Förresten: Hur går det till att äta ”knaprisar” utan kindtänder?

  Vi här i Kalser (där bofinkarna och koltrastarna har anlänt) hoppas att du snart blir helt återställd och skickar hälsningar och kramar till er allihop!

 17. Tack mina goa rara vänner i Kalser! Det har varit jobbigt men känns riktigt bra nu. Fast i dag snöar det för fullt här, så vi har mysig kojdag hela familjen!
  Jodå, det går alldeles utmärkt att äta ”knaprisar” hur märkligt det än kan låta. Tack och lov, då det är det bästa jag vet!
  I går var det rena försommarvädret här, och matte började greja åt ”Kotte”. Men i dag är vintern tillbaka, så länge den nu varar. En riktigt trivsam helg, oavsett väder och vind önskar vi alla här hemma er där uppe i Älvdalen!
  Tassekram Triton

 18. Tack söta Signe och matte Anna! Så glad att ni finns och uppmuntrar mig med tassar och tummar. Det har säkert gjort nytta, för jag mår mycket bättre och kan till och med äta mina älskade ”knaprisar”! Pussar tillbaka till er båda från oss alla här hemma!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *