Insnöade på gården

Insnöade utomhus så det förslår har vi varit hela den senaste veckan! De vita flingorna har vräkt ner nästan dygnet runt och förvandlat vår lilla trädgård till rena alplandskapet.

Spännande på sitt sätt, då benen knappast räcker till att pulsa, och tunnlarna snabbt snöar igen. Och bra då det hela tiden blir nytt underlag för lillpippis att trippa omkring på vid deras matställen.

Det har tyvärr visat sig att väldigt många katter under januaris två sista veckor smittat med salmonella! Över 150 konstaterade fall runt om i landet, och sjuka lillpippis tros vara främsta smittkällan.

Just den här tiden på året matchar salmonellasmitta från lillpippis, katter och människor varandra. Så det gäller för husfolket att hålla rent och tvätta händerna noga efter varje pippimatning!

Det var väl det viktigaste jag hade att rapportera i dag, ifall att någon missat veckans larm från SVA. Själv fortsätter jag att pulsa mig fram genom livet, men kan avslöja att det i skrivande stund börjar regna!

Tassekram triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

4 svar på ”Insnöade på gården”

  1. Wow! Vi hade också mycket snö i början av veckan men nu har nästan allt regnat bort och det är grått och smutsigt ute. Matte är bekymrad för hon har inte hört den älskade cykelpumpen, alltså talgoxens vårsång ännu. Hackspetten däremot jobbar för fullt.
    Hoppas ni får en fin vecka och att regnet var tillfälligt!
    Puss på nosarna från Signe och Anna

  2. Efter regn kommer solsken och det är så sant som det är sagt! Det blev den soligaste veckan hittills i år, och mer om den hittar du i bloggen! Förändringens tid är här, och nu blir det bara bättre och bättre! Ha det så gott sötnosar! Alla här hemma hälsar så gott!
    Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *