Dagarna räcker inte till…

Den här veckan gör bloggen verkligen skäl för namnet Veckans Triton! För jag måste bara berätta vilka sagolika förmiddagar matte och jag haft ute i snövädret den senaste tiden.

Kvalitetstid kallar jag det och blir som ung på nytt när vi får vara ute och busa i nysnön alldeles för oss själva. Och tur är väl det då jag i ärlighetens namn faktiskt börja bli lite till åren.

Jag märker det främst på att dagarna och fortare och fortare. Veckorna bara flyger i väg, utan att jag riktigt hinner med! Och inte minst bloggen blir förstås lidande på det.

Söndag blir måndag, måndag blir tisdag och tisdag blir onsdag innan jag är klar. Hoppas ni mina vänner har överseende med det, då jag är på väg att bli en glad och busig pensionär!

Jag har fyllt nio år och blir 10 frampå höstkanten. Det är 70 år omräknat i husse- och matteålder, och jag har bloggat varje vecka sedan jag flyttade till Falun, 12 veckor ung och 1800 gram tung.

Det har varit jättespännande, och jag älskar fortfarande att skriva. Men tiden går och åldern tar ut sin rätt! Det gäller förresten både matte och mig, att vi behöver mer tid på oss för att bli nöjda.

Med det fortsätter jag min vilda framfart i snön, och har redan känt årets första solstrålar värma framför muren ute på allmänningen. Efter en härlig vinter har vi nu en ännu härligare vår att vänta på!

Livet leker och låt oss alla se framåt och känna att vår bästa tid är nu. Det blir ljusare för varje dag, snart kommer ”ljugarbänken” ut i solen och om en månad ska alla hundar hållas kopplade i skogen!

Tassekram Triton med tre bröder som hälsar så gott!

10 svar på ”Dagarna räcker inte till…”

 1. Visst är det vita snön härlig men när jag försöker ge mig ut i den så försvinner jag rakt ner, tur att jag sitter fast i kopplet, annars skulle jag få ett elände att komma upp. Jag förstår helt enkelt inte hur ni bär er åt, ser ut som ni flyter uppe på snön, själv plumsar jag ner som en värsta bulldoser, hihi.

  Kallt som attan har det varit i några dagar, igår -29 grader, då är jag snabb, för även om jag bara är ute i fem minuter så tappar jag ena baktassen och har jag otur så tappar jag båda, tur som sjutton så hittar jag dem när jag kommer in i värmen, hihi.

  Ha det nu så skönt i allt det vita, du som blivit shamponär och allt, själv är jag inte där än, blir 7 år nästa månad, enligt matten är jag då 49 år, vi hundar har inte så många år varje år som ni katter har.

  Russelpussar i mängd.

 2. Så underbart ni har det i snön! Här väntar vi mer än gärna på att höra ifrån dig, det är värt all väntan i världen. Det är så härligt att både läsa och titta på bilderna. Fortsätt att njuta och leka kattunge! Vi har också en blivande 10-åring då Signe fyller i april.
  Ha en fin vecka i snön raraste pojkarna! Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Så härligt att läsa om dig och mattemamma, du ser ut att må väldigt bra och dina /era dagar låter underbara ❤️ vi längtar också efter ljusa och varma dagar.. Ha en fortsatt trevlig vecka allihopa. Kramar från oss i Kolmårdsskogen ❤️❤️❤️❤️

 4. Nu må du tro att vi fått snö så det räcker och blir över! Har varit med husse och matte ute och skottat allmänningen idag, och det finns snart ingen plats kvar att lägga snön på. Ser nästan ut som i alperna, med ”skyhöga” hopskottade snödrivor.
  Hugaligen så kallt ni har det! Vi klarar oss lite bättre, men 15 minusgrader här är gruvligt kallt. Du får vara rädd om dig och bara vara ute de stunder nöden kräver. Vi katter räknar sju år precis som ni, även om det sägs att vi har nio liv.
  Ha det nu så gott, så hörs vi snart igen! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 5. Tack goa rara Signe och matte Anna! Gott att höra att ni håller ut, och väntar på mig tills jag kommer! Då fortsätter jag njuta och hälsar detsamma till min jämnåriga sötnos! Ha det gott, alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 6. Alltid lika trevligt att höra från dig och de dina matte Eva! Mycket vinter och snö, men ljuset och värmen är på väg. Alla här hemma hälsar så jättegott till er!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *