Vi pulsar oss fram i livet

Full fart framåt i snön är livet för oss just nu! Peppar, peppar, men den milda vita vintern har lyckats hålla min envist återkommande ”vinterdepp” på avstånd hittills.

Nu har det visserligen blivit lite kallare, med neråt 15-20 grader om nätterna. Men samtidigt har ljuset börja återvända, och ge en efterlängtad föraning om sol och vår.

Fast när visarna på termometern kryper ner mot minus 20 är det bara kortare stunder ute som gäller. Det är lätt hänt att förfrysa örsnibbar och förstöra trampdynorna ute i den kylan.

Då ska heller inga katter släppas ut på morgonen, och tvingas vara ute, tills husfolket kommer hem från arbetet på kvällen. Det är skamligt och inget annat än oförsvarligt djurplågeri!

Istället är det viktigt att sköta om tassarna på oss, som trivs ute, när vädret tillåter och det känns skönt. Tassalva eller försvarets hudsalva, hjälper till att hålla trampdynorna hela, mjuka och lena.

Pälsen behöver också lite extra omsorg på oss lurvisar, som får snöbollar under magen när vi är ute och pulsar. Tovor i pälsen gör att den inte håller värmen och dessutom luvas de och gör ont!

Så det gäller att hålla pälsen i trim och gärna komplettera med lite daglig kattmalt mellan målen. Den gör att vi slipper hårbollar, som annars måste upp men också riskerar att fastna i tarmen.

Med de små enkla tipsen i all välmening önskar vi er alla en fortsatt fin vintervecka i snön. Tänk att januari redan närmar sig slutet och februari knackar på dörren redan nästa vecka.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Vi pulsar oss fram i livet”

 1. Bra att du tar upp det här med förfrysningsrisken för katter som tvingas vara ute hela dagen när husse och/eller matten jobbar men hundar kan ha det minst lika illa. Där de placeras i hundgården, vissa har så lyxigt att de har kojor med värme men alla har inte det, så tänk på att även hundar kan förfrysa sig. Extra viktigt för de hundar som är korthåriga, då de inte har en extra varm päls som värmer.

  Här har vermometern visat på -28 grader visserligen sen på kvällen men det var större delen av dagen då den visade -25. Tur som sjutton har vi nu fått mildare väder, bara -6,7 grader i skrivandes stund, hoppas så att det håller i sig, för dessa -25 och kallare har jag inget bruk för.

  Ha nu så mysigt när du hjälper hussen att skotta snö, jag tror jag ska göra det i morgon, hjälpa till med skottningen för det har faktiskt ramlat ned lite snö igår och även så idag.

  Russelpussar i mängd.

 2. Ja tänk så snabbt det går, det var väl nyss jul 😉 Goda råd för katter som vill vara ute, Signe trivs bäst inomhus just nu.
  Önskar er en skön vecka med snölekar och lagom kyla.
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Bra råd du ger Triton ?
  Var köper man kattmalt?
  Det har jag inte använt ännu, kommer att göra det när jag vet var det finns.

  Det är skönt och rent med snön, som tur är får inte mina hundar så många tovor och snöbollar i pälsen och Nilla går inte ut nu ❤️

  Ta hand om er allihop och njut av helgen!

 4. Du har så rätt Felix! Det är minst lika illa med alla stackars hundar, som står ensamma och fryser i sina undanskymda hundgårdar hela dagarna. Ägarna borde skämmas, då det absolut inte är något värdigt hundliv!
  Vi har haft minus 15 här, men det har varit en bra bit under minus 20 en bit utanför själva stadskärnan. Då tycker till och med jag att det är kallt och ligger mest inne i stugvärmen. Förstår att du haft bråttom in efter ettan och tvåan därute. Nästan så du skulle behöva ha en kattlåda inne!!!
  Ha det nu så mysigt ni med, och hoppas kylan ger med sig lite de närmaste dagarna! Hälsa alla däruppe så gott!
  Tassekram Triton

 5. Så sant go´vänner! Det känns som om tiden tassar iväg fortare och fortare för varje år som går. Samtidigt känns det skönt att vi nu går not ljusare tider med sol och vår!
  Så kallt som det varit på slutet gör du alldeles rätt i att ligga inne och mysa. Det gör till och med jag mesta tiden just nu! Önskar er allt gott! Tassekram Triton

 6. Tack rara Gunbritt! Kattmalt finns i alla djuraffärer och hos de flesta veterinärer. Går också at köpa på nätet, matte handlar på Zooplus, och där är samma sorters malt mycket billigare.
  Visst är det härligt mjukt och rent med den vita snön. Vi älskar den och ligger på värmeslingorna i golvet och smälter bort bollarna på magen. Hälsa alla därhemma så gott från oss alla!
  Tassekram Triton

 7. Hej på dig Triton!

  Så roligt ni verkar ha det ute i snön! Vi förstår att matte har det hon gör när hon ska ta bort snöklumparna ur pälsen på er bröder.

  Har matte och husse klarat sig undan ”flunsan”? Här i Kalser har vi varit krassliga i ett par veckor, från trettondagen, men nu har vi lyckligtvis repat oss.

  Nu kommer matte nog att bli väldigt avis, när vi berättar att det har hållit till ett lodjur här. Ulf såg det på nyårsdagens kväll ett tjugotal meter från stugan. Rådjuren försvann och var borta ett par veckor, men nu har de kommit tillbaka och är dagliga matgäster.

  Sparvugglan håller till här i grannskapet fortfarande. Så sent som i dag var den utanför fönstret hos grannen och skrämde alla småfåglar.

  Ha det nu så roligt i snön, men var rädda om tassar och öron!
  Hälsningar och kramar till er allihop, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 8. Goaste vänner! Nu kan jag lova att matte är avis! Fast hon lärt mig att jag det får jag inte vara!!! Men hon är ju bara människa, och avis en sak och missunsam en annan, som jag brukar säga till mitt försvar.
  Tur att rådjuren vågat sig tillbaka och få sin dagliga mat. Det behöver de nu, när det börja bli riktig snövinter igen. Spavugglan är en av de sötaste fåglar som finns, åtminstone om vi får tro matte. Vi har som vanligt mest små ”sparvilar” här, och så duvor oh kajor förstås!
  Gott att höra att ni kryat på er! Vi har, peppar, peppar, klarat oss bra och hoppas influensan börjar klinga av överallt. Nu ser vi fram emot våren, och att vi får ses igen framöver! Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *