Det som göms i snö…

I brist på bröd äter man limpa, och i brist på möss jagar jag Party Mix i nysnön! Matte kastar de små godisbitarna, som sjunker ner och gömmer sig , så jag får jobba gruvligt för att gräva upp dem.

Mellan varven sitter jag annars och kollar på ”lillpippis” i deras favoritbuske ute på allmänningen. Kan omöjligt fatta att de små liven har så sagolika röstresurser att det sjunger i hela kvarteret!

Husse har två tama ekorrar, som han matar med nötter på sin dagliga morgonpromenad i skogen ovanför Falu gruva. När han kom hem häromdagen trodde han nästan att de följt med honom hem!

Likheten var slående, men det var bara Artemis på bästa tänkbara bushumör i nysnön. Han var så stollig, att han nästan började råma som en ko, som han gör när han blir tillräckligt upphiad!

Måste också berätta att matte slog årets frivolt i halkan ute på gården i söndags. Hon stoppade hon fötterna i husses trädgårdtofflor, när hon skulle fylla på mat åt fåglarna, och flög iväg på en isfläck.

I nästa sekund landade hon som Febus med frön och nötter flygande ur buttarna hon hade i händerna! Änglavakt heter det visst och hon kunde snart resa sig och sprida ut fågelmaten på marken.

Mini-Vinnie, som alltid med svansen i vädret, älskar den mjuka nysnön, och tycker det är jättespännande att vara ute med matte på allmänningen och leka. Fortfarande lite blyg, men det går stadigt framåt!

Och han börjar faktiskt se riktigt respektingivande ut, när han sitter på span och övervakar grannskapet från trappsteget framför redskapsskjulet. Nu fyllda fyra år men betydligt yngre i sinnelaget!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Det som göms i snö…”

 1. Va ser jag saknar du möss att jaga, här finns de i parti och minut, ska visst vara riktigt illa uppe på fjället, då många klagar över det. Här har vi fångat ett trettiotal sen i höstas, matten är lite mordisk när de kommer in i köksskåpet.

  Här snöar det idag ymnigt sådant, har nyss varit ute och gjort min runda, drygt -10 grader sånt väder som ni sibirier gillar men matten muttrade om att det var fingerkallt. Ja, det var tasskallt efter nattens kyla ska jag be att få tala om, under matten skor knarrade det betänkligt, nästan så jag funderade på att angripa mattens stövlar.

  Hoppas att ni får med av snöfallet som har kommit in från Norge, för det blir så fint med lite ny snö på backen. Ha nu en skön vecka och se för fasen till att matten inte lånar hussens skor någon mer gång, utan sätter på sig riktiga pjuck när hon ska ut.

  Russelpussar i mängd.

 2. Vilken rolig lek med Party Mix i snön! Bästa godiset här hemma (ja hos Signe alltså). Undrar dock om damen skulle ”nedlåta” sig till att jaga dom i snön. Dom ska helst serveras på bordet se 🙂
  Så härligt med snö ni verkar ha. Här täcker det knappt marken tyvärr.
  Ha en fin vecka alla Falubor! Puss på pojknosarna från Signe och Anna

 3. Men oj vad mycket snö ni har hos er! Vilken tur matte hade som kunde resa sig igen utan något brutet ! Ni ser bara för härliga ut där ni far runt i snön allesamman, jättefina bilder.
  Puss o kram från Milou o Nellie !

 4. Det finns några små rackare här också, men inte ute på stora allmänningen. Våra håller alla till runt fågelmatningsstället vid ”utahuset”. Jag spelar ut mig i vargtimmen nästan varje natt och sitter på farstukvisten och spanar efter dem fast de nästan aldrig syns!
  Här har det snöat, och blivit vinter, så jag har haft fullt upp att hjälpa husse med snöskottningen på allmänningen. Det är bland det bästa jag vet, att få vara med ute och köra snöskoveln.
  Kalla nätter och soliga dagar passar oss perfekt, och om bara några veckor når morgonsolen fram till farstukvisten! Då är det början till vår!!! Ha det nu tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 5. Bästa godiset här hemma med, förutom det flytande som finns i långsmala förpackningar. Det sistnämnda uppskattar till och med Mini-Vinnie, som annars är väldigt kinkig!
  Ska villigt erkännas att jag också gärna äter Party Mix på bordet inomhus. Matte har lärt mig sitta fint och till och med ta godiset direkt från munnen på henne!
  Vi har det underbart med alla snö, och hoppas ni fått lite mer ni med! Pussar tillbaka från oss alla till er båda!
  Tassekram Triton

 6. Jo, nu har vi så mycket snö att vi gott skulle kunna skicka ner lite till er sötnosar! Det är så härligt när solen skiner och hela landskapet lyser vitt.
  Jo, matte hade änglavakt, och tur var väl det, men hon kunde ju låta bli att stoppa fötterna i husses trädgårdstofflor och springa ut mitt i vintern! Pussar från oss alla till er båda och husfolket med!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *