Trettonhelg med föraning

Det nya året började bra, och trettonhelgen med strålande sol gav en föraning om vår. Flera helt underbara dagar lockade oss ut och upptäcka världen runt omkring efter jul- och nyårsfirandet.

Men säg den lycka som varar! I går kväll brakade vintern loss med full kraft, och snön fortsatte vräka ner till för bara några timmar sedan. Härligt det med förstås, men nu är det ”plussisar” och blött som bara den.

Men det utlovas någon minusgrad i kväll, så vi får behålla snön. Det hoppas vi, och laddar idag för att leva om och busa i morgon, som de sibiriska katter vi är! Och vårkänslorna lät få vänta ett tag till…

Julen har vi plockat bort, och bara de små grå gårdstomtarna och granarna får vara kvar och lysa upp ute trädgården ett tag till. Och så här vårligt var det alltså utanför lillstugan i går, få se hur det ser ut nästa gång vi hörs!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Trettonhelg med föraning”

 1. Hej Triton!
  Härliga bilder som vanligt. Hoppas ni får behålla snön för den gillar väl ni. Här har snön vräkt ner sen i går kväll och ska tydligen hålla på nån timme till, så Sotis vill inte gå ut.

  Många kramizar till er alla
  från Sotis med matte

 2. Alltid både mysigt och trevligt att läsa om er bröder, är en extra glimt.. Här har vi också blask.. Kramar till er alla hälsar vi i Kolmårdsskogen ❤️❤️❤️❤️

 3. Förlåt att jag inte varit inne och skrivit förrän nu men matten åkte på den där jädrans flunsan så hon har varit helt utslagen, först åkte Lillhusse på den strax innan julafton och sen matten mitt i julhelgen, så det blev en konstifik jul, tur att vi var hemma och inte drog iväg någonstans som var tänkt.

  Snön ligger kvar här ifall ni saknar den där nere i stora stan, här är det minusar och nordlig vind, skulle nog passa er Sibirer perfekt, för man skulle kunna tro att det skulle flyga förbi en och annan pingvin så kallt är det i vinden. Hoppas att ni slipper spolad hockeyplan, som det varit lite här och där i Dalarna, för det är inte skojigt även om ni har broddar så kan man sladda omkull ändå.

  Ha en härlig fortsättning på det nya året och hälsa till dina bröder och tvåbeningarna från oss alla.

  Russelpussar i mängd.

 4. Många kramizar tillbaka till er söta Sotis och matte Inga-Britt! I går vräkte snön ner här med, och vi var jättelåga hela brödraskaran. Men i dag skiner solen på den myckna snön, och det är sagolikt vackert ute! Hoppas du varit ut och njutit i solen i dag Sotis! Ha det så gott där uppe i Västerdalarna. Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 5. Tiderna förändras och vi med dem. De tidiga vårkänslorna svalnade snabbt, och i dag har vi en strålande vinterdag med sol som skiner från en klarblå himmel och massor av snö! Hoppas kunna visa det på bild i nästa blogg. Kramar från oss alla här hemma tillbaka till er i Kolmårdsskogen!
  Tassekram Triton

 6. Lika glad att höra från dig russelvännen när det än är! Inte trevligt med den där ”flunsan”, som också slog till hos våra goda vänner i Österå under julhelgen. Hoppas lillhussen och matten kryat på sig nu, så ni kan fira lite i efterskott!
  Här trodde vi våren var på väg, när det plötsligt vände och snön började vräka ner i måndags natt och hela dagen i går! Nu har vi strålande sol, massor med snö och bara ett par grader kallt. Så gården ser ut om hämtad ur en sagobok!
  Jodå, hockeyplan kallas det det visst, och det har vi här, även om det var värre i går. Så det gäller att se upp för både tvåbenta och fyrfotade. En riktigt härlig fortsättning på det nya året önskar vi tillbaka till er alla är uppe i fjällvärlden! Ha det så gott tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *