Vem kunde välan tro …

Vem hade väl kunnat tro att jag skulle sitta i gröngräset och hjälpa matte sätta  vår nya lilla sockertoppsgran i den gamla kopparkrukan. Eller se Artemis dricka nytt friskt vatten ur fågelbadet på första advent.

 

Inte jag i alla fall, och knappast någon annan här hemma heller, så vintrigt och fint som det var förra helgen.  Men det blir i inte alltid som man tänkt sig, och stämningen ville aldrig riktigt infinna sig i gårdagens gråväder.

 

Den enda som myste och ”pyste” lite var Mini-Vinnie i  lillstugan med ljuslyktan utanför. Vi andra hjälpte matte med ljusen, i den lite större kungsgranen,  som nu ska lysa upp den vintermörka ”kottehörnan”!

 

Yrvädret Febus fortsätter sin vana trogen att alltid vara på fel sida fönstret. Åtminstone tror han det själv!  Så här satt han och utanför och ville in, tidigt i morse, efter att ha tjatat sig ut några minuter tidigare.

 

Jag gör mina nattliga gårdsvandringar och nöjer mig med det.  I natt var jag  troligen ensam ute i hela kvarteret och sjöblöt när matte släppte in mig! Så på nya teddyfilten vid adventsljusstaken myser jag i dag.

 

Allt medan Artemis ligger i soffan och leker med sin älskade pälsssvans. Medan han gör det passar jag på att säga grattis till veckans vinnare. Ann Bergqvist, Ålberga,  Daniel Samuelsson, Oxelösund och Lotta Svensk, Orsa.

 

Och som ni alla tre visste är det dvärgarna som sjunger för Snövit, en sång där Blygers vers slutar med strofen, … men gladast är nog räven! Och med en bild på ”Lilleman” på väg att bli stor önskar vi er alla en fortsatt fin vecka.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

8 svar på ”Vem kunde välan tro …”

 1. Här kom det snö i natt men idag har det snöregnat med betoning på det sista, jag var ute och det kom stora läskigt kalla droppar på min rygg, jag tog min tillflykt till trappen, för där är det tak över. Matten verkade förvånad, skulle inte du vara ute, men jag hade inga planer på att bli dyngsur, gjorde mina ettor snabbar än någonsin tidigare, sen fick det vara nog. Nu är jag inne i värmen och det tänker jag fortsätta med så länge som det regnar, ingen ska lura ut mig igen. Kan hålla mig till en annan dag om så är, för jag hör att det regnar än, hihihi.

  Ni har ju jättemysigt trots att det regnar, den där kojan skulle jag inte tacka nej till, men någon sådan har jag inte, humf. Någon gran ute har vi inte satt upp, det får räcka med de tallar som står på gården, det räcker med alla tallarna säger matten. Fast de är så stora så det kan inte ens Lillhusse sätta belysning i, men det får vara som det är huvudsaken att pippisarna har det mysigt under tallen med sina fågelfrön av allehanda slag.

  Hoppas att det kommer snö innan griskylan inträder igen, för det blir så halkigt annars, även för mig som kör med broddar, hihi.
  Ha det nu så skönt och så håller vi tassarna för att det blir att snöa .

  Russelpussar i mängd.

 2. Underbara bilder på er alla som vanligt, ser så himla mysigt ut hos er. Blir så berörd när jag ser era underbara bilder o läser om era äventyr.. Ha det gott och grattis till alla vinnare av svansar ❤️❤️❤️❤️

 3. Har inga ord för hur mysigt ni verkar ha det ❤️❤️❤️❤️ Så idag skickar vi kramar från ett likaledes grått Boxholm (regnigt till och med…). Och puss på varenda liten nos även på Lillemans från Signe och Anna

 4. Så fina bilder i tråkvädret ?
  Jag blir alltid lika glad när jag läser om er och ser er här på bloggen ?

 5. Kom några vita ”russelhälsningar” från dig hit ner i går! De målade hoppbackarna på Lugnet vita, men här hemma försvann så fort de landat på gräset. Sedan var det bara sjöblött och dyngsurt dagen lång, till sent i går kväll, men då plötsligt vände det.
  Graderna på termometern utanför köksfönstret sjönk under noll, det torkade upp och i morse sken solen från en klarblå himmel! Så underbart skönt, om vintern nu bara får dröja kvar några dagar.
  Hoppas som du att snö kommer, innan det blir kallt på allvar, om det nu blir någon kyla att tala om. Pippis håller på att äta oss ur huset och sjunger så det ekar i hela kvarteret. Tror nästan att de fått för sig att våren är på väg!
  Ha det nu så gott tills vi hörs igen! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 6. Tack goa Eva för dina rara ord! Det gäller att göra sitt bästa i alla väder, för vädret kan vi ju inte göra något åt. Hoppas vi får lite snö till andra advent, så det blir lite mysigt.
  Vi alla här hemma tänker på er, och önskar er alla allt gott, där nere i Kolmårdsskogen. Snart vänder det och blir ljusare, bara ett par veckor kvar!
  Tassekram Triton

 7. Tack för det söta Signe och matte Anna! Ni må tro att det har regnat här med och varit sjöblött ute på gården. Våra lillpippis har varit alldeles överväldigade, och badat och plaskat som bara den både inne på gården och ute på allmänningen.
  Pussar tillbaka till er go´vänner från oss alla här hemma!
  Tassekram Triton

 8. Tack goa matte Gunbritt och hela flocken därhemma! Vi blir lika glada när ni hör av er, och matte undrar så hur det går för söta Nilla! Blir det småttingar snart, eller… Hur som helst ska ni alla ha det så gott tills vi hörs igen! Håller tummar och tassar för Nilla!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *