Rävsång och pälssvansar

Jag fångade en räv i dag, men räven gled ur näven. Men lika glad för det är jag,   men gladast är nog räven! Lägg strofen på minnet och  slutklämmen stämmer helt överens med Mini-Vinnie i helgen!

 

För gladast av oss alla,  att komma ut i det  frostnupna gräset på allmänningen, var han minsann! Vi andra tog det med ro, och såg beundrande på, medan han for upp och ner i slänten.

 

Svansen i vädret var Mini-Vinnies signum i  helgen, och han blev plötsligt som kattunge på nytt. I full fart  plöjde han genom de vassa stråna, fast  det var så kallt och han måste  stanna upp och lufta tassarna då och då.

 

Åter till strofen om räven, som snart är aktuell igen. För frågan vi ställer i dagens tävling är var sången hör hemma och vilka det är som inom kort sjunger den för oss! Tre pälssvansar står på spel för rätt svar.

 

Den bästa ledtråden jag kan ge är att veckans pälssvansar är vita som snö! Och svaren mejlar ni som alltid till gpia.persson@outlook.com Senast söndag, första advent, måste vi har era svar på frågan.

 

Med det tackar vi för oss i dag och ger oss ut i vintergrönskan. Rimfrosten håller sitt grepp om gräsmattorna, men den riktiga snön väntar vi fortfarande på. Och hur lycklig ska inte Mini-Vinnie bli när den väl kommer!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

12 svar på ”Rävsång och pälssvansar”

 1. Klart att vi vet svaret men det säger vi inte, hihi. Här är det också mycket rimfrost och kallt var det i morse -15,7 i natt så det var säkert kalligt i morse med. Jag fryser baktassarna av mig, så matten får hiseligt bråttom när jag ska ut och göra mina ettor och tvåa, för hon säger jag bär dig inte, skräpkärring funderar på att sälja henne på det däringa blocket.

  Jag väntar på att snön ska ramla ned, för kanonsnön uppe på fjället kan turisterna hållas med, riktig snö är tusen gånger bättre. Nu får ni njuta av frostens alla rosor som den bildar både här och där, matten tycker det är vackert, jag tycker bara det är kallt åt tassarna. Frasar gör det också i mossan så det låter som någon smyger på mig, det gör inte snön, hihi.

  Russelpussar i mängd till både fyrbenta och tvåbenta.

 2. Vackra bilder som alltid på fina gänget, ni är en prydnad var ni än sätter er. Stugkatterna Milou o Nellie är mer försiktiga av sig och stannar nog helst inne i värmen. Nospussar skickar de i vanlig ordning. Kramar från Skåne.

 3. Så härligt för Mini Vinnie, glad att han gillar det med svansen i topp,
  Vi har nån cm snö nu så vackert men kallt! Hundarna gillar det ?
  Nilla får vara inne ?
  Vet ej säkert ännu om hon är gravid men hoppas det! ❤️

 4. Det är dom sju dvärgarna och närmare bestämt glader som sjunger ”Jag fångade en räv idag men räven gled ur näven” . . . i filmen om ”Snövit och de sju dvärgarna”

 5. Det där dåriga Blocket brukar vi också diskutera här hemma emellanåt, när matte blir för envis och hårdhänt med kammen och borsten. Fast jag tvivlar på att det är någon som vill köpa henne, och skänka bort levande varelser ska man ju inte göra!
  Så vi fortsätter väl så här, och tassar ut och in snart dygnet runt. Har varit så bråkigt på bygget i närheten, att vi trivts bäst ute innan jobbarna kommit på morgonen och efter att de gått hem för dagen.
  Vi väntar också på att snön ska ramla ner och göra det så där härligt mjukt och vitt på marken. En fortsatt fin vecka och första advent önskar vi er!
  Tassekram Triton

 6. Tack söta rara Milou och Nellie! Nospussar från oss alla kommer här tillbaka till er! Vi stortrivs ute i det fria, och än bättre blir det när snön kommer.
  En fortsatt fin vecka och första advent önskar vi er!
  Tassekram Triton

 7. Åh, har ni fått lite riktig snö också! Vi väntar och längtar, men gläds åt rimfrosten så länge. Håller tassar och tummar för Nilla och att hon har början till småttingar i magen! En fortsatt fin vecka till er alla och trivsam första advent öskar vi er!
  Tassekram Triton

 8. Hej Lena och välkommen hit till oss! Om du tror dig veta rätta svar, och vill vara med och tävla, måste du svara på mejladressen i bloggen.
  En fortsatt fin vecka och trivsam första advent önskar vi dig!
  Tassekram Triton

 9. Så underbara bilder på er i snön! Här har det kommit underkylt regn idag så matte nästan, men bara nästan, svärde över det hala underlaget när hon kom hem idag… Visst är det fult att svära, Triton? Sen sa hon att hon måste tillbaka hela vägen till jobbet också för nåt möte vad det nu är. Jag tycker hon borde stanna hemma ha mig och gosa istället!
  Puss gosnosarna från Signe ❤️❤️❤️❤️

 10. Hejsan svejsan gullisar!

  Oj, vad roligt Mini-Vinnie verkar ha ute på allmänningen! Ännu roligare lär han väl tycka att det blir när snön kommer. Har det kommit någon snö där nere i Falun ännu? Här i Kalser har det snöat i dag, så pass att snön täcker marken.
  På tal om allmänningen: Fick ni någonsin reda på vad Artemis märkte av där tidigare i höst, när han satt och reste ragg?

  I går morse fick vi se en räv mitt ute på gården. Tyvärr hann vi inte fotografera den. Det skulle ha blivit en så fin bild med räven mitt ute i gräset, som var alldeles vitt av rimfrost.

  Ulf var hemma i helgen, och i söndags försökte han fotografera en lite ovanlig bevingad gäst, nämligen en sparvuggla , som satt i fågeltallen utanför köksfönstret. Just när han skulle trycka av gömde ugglan sig bakom fågelbordet, så det blev tyvärr ingen bild. Den ville tydligen inte bli fotograferad.

  Hälsningar och kramar till er allihop, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 11. Visst var det en sagolikt fin helg, i motsats till det som kom några dagar senare. Hann inte ens bli halt ute här innan hela härligheten försvann.
  Fult att svära, javisst, men nöden har ingen lag! Fast visst borde din matte ha stannat hemma och gosat med dig hellre än att sitta i möte! Fast nöden kanske inte hade någon lag när det gällde mötet heller.
  Ha det så gott tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 12. Hej govänner i Kalser! Inte det lättaste att fotografera vilda djur har jag hört av matte. Mycket lättare med oss, som tassar efter henne och alltid vill vara med på alla hennes upptåg!
  En räv mitt på gården hade varit något det, så tokig i rävar som matte har blivit. Fast husse och hon får lov att åka flera mil ut i skogen för att kolla på dem!
  Visst hade vi en toppenhelg i rimfrosten, innan regnet kom och spolade bort hela härligheten. Så inte blev det mycket till första advent, som du snart kan se och läsa i bloggen Allt gott till er alla tre, och säg till om ni har vägarna häråt!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *