Lycka kan vara en solstråle

Grått och trist, blött och trist, rått och trist!!! Bättre än så kan jag inte beskriva vädret den senaste veckan.  Nästan så att min årliga vinterdepp var på väg att infinna sig alldeles på tok för tidigt.

 

Det är bara det att i skrivande stund tittar solen fram och och lyser upp både inombords och utomhus.  Nästan 10 grader varmt, och känns nästan som  vår i luften, fast vi är i mitten på november.

 

Så nu får vinterdeppen vänta ett tag, och vi försöka roa oss efter bästa förmåga ute i gröngräset.  På slutet har annars mesta tiden gått åt för matte att stå beredd med handduken i dörren.

 

Vi har vart sjöblöta varje gång vi kommit in, och så fort vi torkats torra har vi smitit ut igen. Det har faktiskt varit det enda uppmuntrande i gråvädret att bli torkade och pussade på så fort vi kommit in.

 

Annars har vi mest legat och smygskjutit på varandra i blötan ute på gården.  Jag har hållit koll på grinden och  allt utanför, medan Artemis varit dörrvakt och hållit ställningarna i utahuset.

 

Febus har tagit skydd undan regnet i lillstugan, där han haft koll på oss allesammans. Och tro det eller ej, men gråvädret till trots har lillpippis sjungit vårsånger så det ekat  hela kvarteret.

 

Frågan är om de kanske känner, att det inte blir någon vinter i år, utan att hösten så småningom i stället övergår i vår. Märkligt är det i alla fall, och något slut på värmen lär inte synas i fjärran.

 

Så får vi bara skymta solen då och då blir den närmaste tiden säkert ganska trivsam.  Det hoppas vi här hemma och önskar er alla en riktigt fin fortsättning på veckan som just börjat!

Tasekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

6 svar på ”Lycka kan vara en solstråle”

 1. Skönt att solen tittade fram en stund!
  Det gjorde den r med men en väldigt liten stund ?
  Handdukar vid dörren känner vi till ?
  Ha en bra vecka ????

 2. Åh vi reagerade likadant här när solen tittade fram idag och jagade molnen på flykten. Hoppas veckan fortsätter att vara lika fin!
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Underbart är kort, som det heter, och det stämmer verkligen. För det blev inte så många strålar, men de var till ovärderlig nytta för humöret.
  Ha det så gott och hoppas allt är väl med Nilla efter friartråten! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 4. Ja, visst vaknade vi alla till liv, när solen lyste upp måndagen lite! Ser ut att fortsätta lite även i dag, så nu gäller det att lapa i sig varje liten stråle! En fortsatt fin vecka önskar vi alla här hemma er med pussar från oss alla tillbaka!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *