Gömslena snart ett minne blott

Det som göms i snö kommer upp i tö, och det som täcks av löv tittar fram när de fallit! Här hemma hittade jag vår trogna svarta trädgårdskatt, som  hela sommaren vaktat ”kottestugorna” i det fördolda!

 

Tittar fram mellan de kala kvistarna i buskraden gör också en betydligt busigare lillebror! Mini-Vinnie har för dagen övertagit den populära vaktposten och håller utkik i smyg på allt som rör sig på gården.

 

Febus passar på att med oskyldig min lurpassa på både lillpippis och storpippis från räcket på farstukvisten. Just här skyler han sig efter bästa förmåga bakom det lilla av hängperennerna som fortfarande är grönt.

 

Artemis har däremot fullt upp med att hjälpa husse serva bilen ute på allmänningen. Just nu handlar det om att byta sommardäcken mot vinterdäck  och gnida in dem intensivt med sin egen doft.

 

Mini-Vinnies färg finns  inte enligt vissa svenska domare på kattutställningar!  Och det kanske ligger något i det, då han smälter in så här fint i grönskan bakom årets sista små gula rosor i trädgården.

 

Annars är det nästan bara gräsmattan, som är grönare än grön, fast vi redan kommit en bit in i november. Kanske för tidigt att börja spekulera kring en grön jul, då vädret  sköter sig självt och aldrig slutar att överraska!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

2 svar på ”Gömslena snart ett minne blott”

  1. Hur kan så fin färg som Mini-Vinnie har inte finnas? Så vackra höstfärger ni har omkring er. Passa på och njut innan snön kommer.
    Puss på alla nosarna från Signe och Anna

  2. Ja, det kan man verkligen fråga sig! Hur kan en färg som finns i utlandet inte finnas i vårt land. Men vi tar det med ro och njuter av höstfärgerna utomhus! Ha det så gott i ”vårvädret” – nästan 10 plus här!
    Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *