Hugaligen vilken blåst och kyla

Ligger här i lillstugan och känner mig alldeles urblåst. Årets första höstvindar jagar in buskarnas löv, som på bara en vecka lämnat kvistarna helt kala.  Visserligen skiner solen, men det känns tydligt var vi är på väg.

 

De enda som lyser upp trädgården är rosornas knoppar, som envist sträcker sig  mot solen för att få en chans att hinna slå ut! Frosten klarar de, men inte mörkret som tar över allt mer för var dag som går.

 

Artemis har verkligen sin tid nu på hösten, när allting går i gult, rött och brunt. Han smälter in i naturen, var han än lägger sig, och behöver bara några kala kvistar att skyla sig med för att försvinna.

 

Annat är det med vår små gula fairyrosor.  De blommar som bäst nu, då de tyckte sommaren var för varm och torr. Och jag kan lova att bladen smakar ljuvligt, som årets sista välgörande vitamininjektion.

 

Glömde i farten trädgårdens stolthet , som Artemis tuktar från taket på lilla redskapsboden. Den sagolikt vackra, men sena, klematisen står åter i full blom och ger en föraning om  snön som komma skall.

 

Vid sidan av den kämpar vår vita ros med sin sista knopp, som antagit en rosa färg i kanten. Sannolikt för brist på sol och vitamin, men vi vill ge den en chans att slå ut innan väntande vintervila,

 

Om Artemis smälter in bland de kala höstkvistarna, så syns Mini-Vinnie så mycket mer.  Men han pryder sin plats ändå, fast så gott som vartenda löv lämnat buskarna runt lillstugan och ”kotte”husen”.

 

Sån´t är livet på Elsborg just nu, när väderfolket i tv-apparaten varslar om höstens första snöfall kanske redan i kväll. Åtminstone i de norra delarna av länet.

Ingen höjdare så här i oktober, då vi nyss haft brittsommar. Så jag kontrar med en dagsfärsk bild på klematisen, i all sin prakt, för att lätta upp stämningen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis. Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

 

12 svar på ”Hugaligen vilken blåst och kyla”

 1. Har kottarna tagit sin vintersömn nu? Ha det så fint i blåsten! Här i Uppsala stormar det och grannens fina katt är försvunnen. Vi är ute och letar efter missen…

 2. Men så vackra rosor? Men dom vackraste är ändå ni katter på Elsborg? Kram på er och till matte också såklart?

 3. Alltid så underbart fina bilder på eran fina trädgård och ni underbara katter. Hoppas inte snön kommer riktigt ännu.. Kram till er från oss i Kolmårdsskogen

 4. Våra ”kottar” har smugit iväg till vintervila. Vi vet inte riktigt var de sover, men de är säkert alldeles i närheten.
  Så olyckligt med grannens katt! Samma sak med 10-årige Sotis här i grannskapet. Hoppas båda kommer tillrätta!
  En fin vecka önskar vi tillbaka till dig bara grannens katt kommer tillbaka. Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 5. Tack rara Carina! Du är alltid den solstråle som så väl behövs i höstmörkret! Alla här hemma önskar dig en fortsatt fin höstvecka och hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 6. Tack rara matte Eva och missarna i Kolmårdsskogen! Nu sjunger trädgården här på sista versen för i år, men tiden går fort och snart stundar ljusare tider igen.
  Snön får gärna vänta lite, men kommer den så kommer den, och försvinner säkert ett tag igen. Kramar och hälsningar från oss alla till er alla!
  Tassekram Triton

 7. Åh så vi njuter av vackra bilder och härlig text, veckans höjdpunkt! Hoppas snön väntar lite med att komma och att blåsten avtar. Det har varit en blåsig dag här hos oss i Östergötland också idag, det är trist med blåsten…
  Ha en fin höstvecka vackra gossarna och hoppas att lille grannkatten hittas snarast!
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 8. Godmorgon på er raringar. Alltid så fina bilder på er och blommorna på tomten. Sture är inte så mycket på balkongen längre och det är matte tacksam för. Blir liksom lite kyligt inomhus.
  Önskar er en fin vecka

  Tassekram Fialotta, Stensture och matte Gudrun

 9. Här har det snöat i natt och det låg kvar nu på middagen när jag var ute, så matten och jag gick i skogen i stället där vintern inte tagit sitt grepp än. Några rosor eller klematis som lyser upp tillvaron har vi inte, alla löven har ramlat av trädens som nu står med sina kala grenar. Så vi tackar och bockar för de underbara bilderna som ni bjussar oss på denna vecka, matten som älskar rosor njuter i fulla drag. Jag gillar mest bilderna på er katter, syns att du har det mysigt i kojan, se nu till att ni har något varmt att ligga på för det kyler en hel del från backen. Ha nu en härlig helg och hoppas att frosten inte tar alla blomster för er.

  Russelpussar i mängd.

 10. Härligt att kunna glädje er i höstrusket söta Signe och matte Anna! Här både snöar och blåser det, samtidigt som regnet börjar ta över. Lite sen med både svar och blogg, men det har sina rutiga randigt skäl!!! Mer om det kommer inom kort, och tills dess ha det så gott!
  Tassekram Triton

 11. Tack för all uppmuntran bästa Fialotta, Stensture och matte Gudrun! I dag är det inget uteväder direkt, utan får bli en riktig kojdag. Bloggen är lite sen, men kommer inom kort! Ha det så hjärtinnerligt gott i grannstaden! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 12. Var-så-god go´vänner och fortsätt njut av rosorna! Här blåser och snöar det i dag, men börjar mer och mer övergå i regn. Riktigt busväder och ingenting att vara ute och yvas över. Får bli kojdag i dag, och bloggen kommer inom kort! Blev lite ”förstyllelse” i går så tiden sprang i väg. Mer om det får du läsa när jag skrivit klart! Alla här hemma hälsar så innerligt gott till er där uppe i fjällvärlden.
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *