Vådligt ”sibbespel” på hög höjd

 

Brittsommar blev det i dagarna tre,  och det är därför jag skriver först nu. För vi fick vårkänslor hela gänget,  och Artemis till och med ”sibbespel” på hög höjd som i unga år!

 

Brittsommar var också svaret på veckans fråga i tävlingen om mina populära pälssvansar. Tack för alla svar, och de lyckliga vinnarna håller jag på till längre ner i bloggen.

 

För först måste jag berätta om Artemis, som blev ung på nytt i den sagolika brittsommaren. Han fick världens spel och satte fart högst upp i äppelträdet råmandes som en ko.

 

Det är så vi sibirer låter när vi blir riktigt upphiade och inte får stopp på oss själva! Fast det hör mera ungdomen till, och Mini-Vinnie trodde inte sina ögon när Artemis flög upp i trädet.

 

Högre och högre bar det och riktigt lyste om honom i höstsolen mor den klarblå himlen.  Länge sedan vi sett Artemis i sådan högform,  och sedan dess är han stört omöjlig att få in om nätterna.

 

Busfröet Febus har däremot blivit så lugn och go att vi nästan undrar om han blivit religiös. Påminner mest om godmodige tjuren Ferdinand, där han sitter och luktar på sina blommor.

Sist men inte minst! Grattis till vinnarna Eva Carlberg, Kolmårdsskogen, Eva Holmberg, Falun och Maria Mäenpää, Hässelby. Pälssvansarna kommer i postlådan, och  alla ni andra får snart en ny chans!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

11 svar på ”Vådligt ”sibbespel” på hög höjd”

 1. Ja, nog fick man vårkänslor allt, jistanes vilket väder i oktober, här var det lika varmt som vi har en normal sommar, +19 grader i skuggan det hör inte till vanligheterna. Matten placerade sig på altanen i solen och jag for runt som ett jehu på samma ställe, ja inte på matten förstås men runt om på altangolvet är det väl bäst jag tillägger. Så nog hade vi några härliga sommardagar, idag var det minusar på morgonen men sol, annat var det igår, det såg ut som någon spillt ut ånga, regnigt och dimmigt hela dagen. Regnade så där så man blir blöt inpå bara skinnet av bara gå ut och göra några ettor, hihi.

  Roligt att se Artemis i trädens topp, för det hör inte till vanligheterna, men han kommer nog ner på jorden, för i nästa vecka har de lovat snö, i alla fall här uppe och då får väl ni den blötare varianten av nederbörd. Matten blir påmind om en av taxarna när hon ser Mini-Vinnie sittande bland blommor och blader, för det var vad Hillman gjorde, han kunde sitt hur länge som helst och lukta på blommor.

  Ni får ha det så skönt de sista dagarna av sommarvärmen, det kommer inte att bli lika varmt som under brittsommaren men solen ska visst skina från torsdag till och med söndag, vi får hoppas att de har rätt. Sen på måndag ska det snöa, alldeles för tidigt om du frågar mig och matten, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 2. Härligt fina höstbilder på grabbarna, så bra de mår i det fina vädret! Vi hoppas ju att det ännu dröjer länge innan höstkylan o stormarna sätter in. Tyvärr så kommer snart vintertiden o då blir det vips mörkt alltför tidigt på dagen, tråkigt tycker vi.
  Milou o Nellie sänder sina goaste tassekramar som vanligt.

 3. Oh vad glada vi blir. Jippie.. Tack tack för vinsten, Rosa Parks kommer att bli överlyckliga.. Ha en underbar vecka allesammans, kram från oss i Kolmårdsskogen

 4. O vad jag blir glad för vinsten av en pälssvans, har önskat mig en sån länge.
  Om det inte var ett stort hus i vägen skulle jag nog kunna vifta på svansen till er.
  Tass från Tjalle o matte Eva

 5. Vi hade en härlig helg och firade i dagarna tre, men nu är det så grått och mörkt att vi måste ha lyset på mitt på dagen. Ligger inne och väntar på solen, som utlovats komma tillbaka, även om det blir betydligt svalare.
  Hoppas vintern dröjer, för den blir nog lång ändå! Ha det så gott hela familjen tills vi hörs igen! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 6. Tack själv hela familjen, och hoppas pälssvansen blir till glädje! En fin vecka önskar vi er, och om det som förutspås stämmer lär solen snart titta fram igen. Alla här hemma hälsar så innerligt gott, framför allt till dig matte Eva!
  Tasekram Triton

 7. Grattis Tjalle! Så glad jag blir att du vann, om du önskat dig en pälssvans så länge. Synd att det stora huset är i vägen, men vi kan säkert ses framöver i alla fall! Hälsa matte så gott!
  Tassekram Triton

 8. Bästa Rasmus! Underbart är kort som det så vackert heter. Helgen var guld värd, men i dag är det rått och grått och mörkt så det förslår! Ligger inne och väntar på solen, men värmen har nog flytt sin kos.
  Artemis lever fortfarande på minnet av brittsommaren och vill vara ute hela nätterna. Så här är det livat värre, innan matte fått in oss alla och kan låsa, om kvällarna.
  Säg inte att det ska börja snöa redan nästa vecka. Det är alldeles för tidigt, det fortfarande blommar för fullt i trädgården! Tack och lov brukar väderfolket ha fel, så vi får hoppas på det den här gången med! Ha det så gott tills vi hörs igen! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 9. Åh så underbart väder vi alla har fått njuta av men mest har tydligt och klart Artemis njutit tror jag bestämt. Fast ni ser allt ut att ha det väldigt härligt allesammans.
  Hoppas resten av veckan blir lika fin!
  Puss på sibbenosarna från Signe och Anna

 10. Ni har så rätt bästa Signe och matte Anna! Artemis fick verkligen ”sibbespel” och flög omkring som en galning innan han försvann för matte en lång stund! Vi andra rycktes förstås med, men Artemis tog priset i typisk ”sibbestil” den här helgen. Önskar er en fortsatt fin vecka gör vi alla här hemma!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *