Sensommar och pälssvansar

Inget ont som inte har något gott med sig! Härom natten nöp frosten de känsligaste av våra blommor ute i trädgården, och det såg ledsamt ut morgonen därpå.

Men nu har jag fått veta att det är tack vare köldknäppen, som vi går mot en sommarvarm och solig vecka fast vi är i oktober. Så nu gäller det att passa på och vara ute och njuta!

 

Rosorna på gården och ölandstokarna på allmänningen har klarat frosten och blommar fortfarande som bäst.  De vita tokarna  lyser upp och är perfekta att gömma sig bakom.

Det har Febus tagit fasta på och visst sitter han snyggt kamouflerad bakom blommorna. Inte mycket höst över den bilden, fast den är alldeles färsk och tagen nu i helgen.

 

Lillpippis struntar fullständigt i den utlovade sensommaren och äter som de förbereder sig för värsta vargavintern. Så vi har fått lov att utvidga matstället med en bollkrans.

Och den vill vi varmt rekommendera! Sparvilarna  här hemma uppskattar verkligen formen, och nästan inget hamnar på marken utan stannar på en rundade bottenplattan.

 

Det händer mycket spännande ute på allmänningen, och buskarna är fulla med nya spännande dofter varje gång vi kommer ut. Nästan så det blir för mycket av det goda när vi kommer ut!

Riktigt vad Artemis fick korn på där ute i helgen står skrivet i stjärnorna. Men det är inte ofta han reser ragg, och sitter som förstenad på samma ställe,  utan att vi förstår varför.

 

Förra helgens misslyckade utställning är ett minne blott,  och även där stämmer inget ont som inte har något gott med sig. För matte kom äntligen över nya pälssvansar att lotta ut.

Frågan vi vill ha svar på,  om ni vill delta i utlottningen, är vad den nu stundande sommaren i oktober kallas i folkmun.  Svara senast söndag till gpia.persson@outlook.com

Tre mysiga svansar väntar på nya ägare, och tills dess önskar vi er alla en fin  ”sommarvecka” i oktobersolens sken. En vecka vi gärna förlänger till både två och tre!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

16 svar på ”Sensommar och pälssvansar”

 1. Alltid så trevligt och härligt att få läsa om er och era spännande äventyr.. Mattemamma kommer ingenstans så vi försöker att kolla in eran fina blogg.. Kramar till er alla.. Eva och missarna från Kolmårdsskogen

 2. Vilka fantastiska sensommarbilder på er alla fina pojkar! Mysko det där med Artemis, hoppas att vad han än såg inte kommer åter. Önskar er en finfin vecka och säger lycka till i tävlingen till dom som inte redan har en härlig pälssvans att njuta av!
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Tack goa matte Eva och missarna i Kolmårdsskogen! Vi är så glada att ha återfått kontakten med er, och hoppas allt blir bättre och bättre därhemma.
  Varmaste kramar från matte och tassekramar från oss bröder!

 4. Tack söta Signe och matte Anna! Det här är hösten när den är som bäst. 12 grader varmt i morse, och nu är solen på väg att skingra molnen. Vilken vecka vi har framför oss!
  Ha det så gott och hoppas att du inte nött ut pälssvansen Signe utan kan leka med den än! Ha det så gott, hälsar matte och bröderna!
  Tassekram Triton

 5. Visst är det perfekta höstdagar nu med precis lagom temperatur att vistas utomhus i. Vinterjackan får läggas undan några dagar till och med. Visst är det spännande ute med alla prasslande löv mm.
  Underbart fina bilder på både smått o stort.
  Tassekramar från Milou o Nellie med husfolk.

 6. Ja, visst var det kallt i förra helgen, hela -8 grader på morgonen hade det varit här uppe minns inte vilken dag, för idag lyser solen men det finns lite molntussar men jättevarmt ute. Så det där kalliga vädret har vi förträngt och njuter i fulla drag av den härliga värmen, +15 grader i skuggan är inte vanligt i dessa trakter i oktober, hihi.

  Ni får ha det så skönt i solen och njut nu för sen kommer vintern vare sig vi vill eller inte.

  Russelpussar i mängd.

 7. Hej Triton!

  Vilka härliga bilder eran matte tagit på er! Visst är det skönt att värmen kommit tillbaka. Vilken fin bollkrans ni köpt till alla era småfåglar – många gråsparvar som vill ha mat!
  Här har många småfåglar flyttat söderut till värmen, men här är många Bergfinkar, några Grönfinkar, Talgoxar, Blåmes, Nötväcka, Hackpett och så dom retsamma Skatorna.
  Fick göra rent fågelbadet igen och fylla på vatten nu då värmen kom tilbaka.
  Många kramizar
  från Sotis med matte.

 8. Tack söta rara Milou och Nellie! Ja, just nu älskar till och med matte hösten, som annars inte är hennes årstid. Så här hemma håller vi bröder tassarna för att solen och värmen får vara länge, länge, länge…
  Ha det nu så bra, och hälsa husfolket så gott, för så mycket bättre kan det inte bli i mitten på oktober! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

 9. Vilken sagolik höst vi har. 15 grader varmt hos er däruppe, låter som en saga, fast det faktiskt är sant! Ni brukar väl snudd på börja få snö i oktober i vanliga fall. Så nu njuter vi här nere, och ni uppe hos er, och tar vara på varje stund så länge höstsommaren varar. Ha det så bra hela familjen. Matte och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 10. Tack söta Sotis och matt Inga-Britt! Jag tror vi har stadens alla ”sparvilar” och nu har även talgoxar, blåmesar och enstaka nötväckor återvänt från sommarvistet. Fast de är så kinkiga, och ska bara ha nötter, annars sitter de och tjurar!
  Härligt att ha alla de här småkompisarna att titta på, när vi vet vad som väntar och ”kottarna” går till vila. Vore så gruvligt tomt, om vi inte hade alla pippis, som är snälla och stannar, att umgås med under vintern.
  Här badar lillpippis för fullt, och matte håller på att bli galen på oss som helst vill dricka ur fågelbadet. Ha det så jättebra tills vi höra igen! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

 11. Nu så har vi äntligen hittat var vi skall skriva till er. Sotis sa lite fel första gången hon hjälpte oss, men nu har hon rättat till det, så nu funkar det. Jo vi undrar var ni köpt den där ställningen för talgbollarna. Trevlig helg. Kram Rasmus & matte

 12. Hej på er lurvisar!

  Vilka fina bilder på er bröder när ni är ute och njuter av brittsommaren! Det är allt bäst att ta vara på finvädret, för nästa vecka ska det visst bli svalare igen.
  Har ni fått någon klarhet i vad det var Artemis fick korn på ute på allmänningen? Kan han ha känt vittringen av någon räv?
  Här hos oss gick det förbi en räv utanför stugan i förrgår, och det ovanliga är att den bara hade en halv svans. Det var ingen skabbräv, utan pälsen var fin, inklusive den korta svansen. Tyvärr var Ulf inte hemma, så han hade kunnat fotografera den.

  Den där bollkransen verkar vara en finurlig uppfinning, och sparvilarna tycks uppskatta den. De behöver inte trängas med varandra när de äter.
  Hos oss har Ulf satt upp en ny fågelstuga nu i helgen, och ekorrarna uppskattar den väldigt mycket. Tidigare i dag satt det två ekorrar i den på samma gång, i varsin ände, för annars hade de rykt ihop. De är verkligen inga sociala djur.

  De senaste veckorna har det synts tjädrar omkring stugan här i Kalser, en tupp och tre hönor. Bosse tror att det rör sig om ungfåglar som följs åt, för fullvuxna tjädrar brukar visst hålla sig för sig själva.

  Hälsningar och kramar till er allihop, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 13. Hej goa Rasmus och matte Anita! Härligt att ni äntligen hittat hit och hoppas få se er här igen. Förlåt att svaret dröjt lite då jag firat brittsommar utomhus! Husse har köpt kransen på ÖB, och den finns säkert på fler ställen där de säljer pippimat! Verkar ha blivit jättepoppis i år.
  Ha det så gott så ses vi snart i bloggen igen! Ska precis börja skriva om brittsommaren nu! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

 14. Åh, så många spännande djur ni har att titta på där uppe i Kalser. Här hemma är det mest pippisar av alla de slag, som underhåller oss i brittsommarvärmen och äter upp sig inför vintern. Bollkransen blev jättepoppis, och så får de solroskärnor och nötter i andra behållare.
  Inte en aning om vad det var inne i buskarna som Artemis reste ragg åt. Matte försökte kolla, men såg absolut ingenting. Låter jättemysigt mysigt med fågelstugan och ekorrarna! Tjädrar brukar husse och matte se ute i skogen och berätta om när de kommer hem.
  Nu ska jag skriva veckans blogg, som är lite försenad på grund av brittsommaren. Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 15. Tack snälla för svaret. Ja Brittsommar det har vi minsann haft/har vi här med. Så du är inte ensam om att vara svår att få in till natten. Kram Rasmus & matte

 16. Skönt att höra att det är fler än vi, som inte vill tassa in om kvällarna. Är så skönt att ligga ute stugorna i gårdslyktans sken och bara mysa! Ha det så jättebra med dina bästisar Rasmus, och alla här hemma hälsar så gott till dig och din matte!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *