Tappade färgen på domarbordet

Matte  jag vill ha en italienare, ”jammar” Mini-Vinnie på sitt eget sätt efter utställningen i helgen! Och jag kan lova att matte är den  första att instämma i den passande slagdängan.

För trots att Mini-Vinnie fick excellent bedömning på allt från topp till tå, tappade han färgen på domarbordet, och gick miste om både rosett och certifikat!!!

 

Efter tre års lovord av italienska domare, och lika många ”cert” till titeln Premier,  krävde den svenska domaren och ”färgnörden” Hannah Jensen nu att Mini-Vinnie ska omregistreras från golden till silver.

Och det trots att hon inte kunde säga, vilken färg han har, utan måste rådgöra med två till nordiska domare.  Först var de inne på blå golden, sedan ”padda” om han varit en hon, och till slut svart silver.

 

Det struntar vi nu i här hemma, då Mini-Vinnie är bimetallic, vilket domaren också höll med om. Men den färgen finns inte här hemma än, fast den har egen färgkod och är godkänd utomlands.

Bimetallic innebär att katten, precis som Mini-Vinnie, är både silver och golden. Färgen kallas även sunshine, och det första veterinären reagerade på vid incheckningen var hans underbart vackra  pälsfärg.

 

Blyge Mini-Vinnie skötte sig som en prins på domarbordet, medan ena  kvinnan efter den andra var fram och petade på honom.  Rörde inte en min utan följde dem bara med blicken full av förundran.

En cool kllle, berömde domaren,  och  han överöstes med mini-rosor, kramar och presenter av go´vänner vid buren efteråt.  Det värmde säkert hjärtat och uppvägde missen på domarbordet för både Mini-Vinnie och matte!

 

Tillbaka i buren kunde de också gratulera Mini-Vinnies söta syster i samma färg. Hon hade turen att få en italiensk domare och självklart både ”cert” och rosett! Vi gläds naturligtvis med henne,  som en del av familjen.

Jag är inte bitter!  Men som storebror till Mini-Vinnie, kan jag inte förstå varför vi i vår lilla ankdamm ska ha egna regler,  när raskatter exporteras och importeras från när och fjärran över hela världen varje dag!

 

Att samtidigt kalla utställningarna internationella, och blanda svenska och internationella domare, med helt olika syn på form och färg,  gör det ju som att spela på lotteri!

Att domaren Hanna Jensen tyckte Mini-Vinnie var lite för rund om magen kan jag ta, men att påstå att vi har samma färg få mig att gå i taket.  Fast det enda viktiga är att han mår bra och tassar omkring med  svansen i vädret igen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 svar på ”Tappade färgen på domarbordet”

 1. Matten har en åsikt om dessa utställningar men hon säger att det lämpar sig inte i tryck. Jag slipper sånt där för även om jag inte har papper på att jag är en russel, så säger hela min kropp med päls och allt det. Förresten säger matten att även om det fanns papper på mig så skulle hon i alla fall inte ställa ut mig, ni kanske förstår varför.

  Jag och matten tycker i alla faller att Mini-Vinnie är så söt och har så vacker päls, så vad dummarna bryr vi oss inte om, hihi. Tur att du i alla fall fick rosisar av alla snälla människor som kom bara för din skull, stå på dig och sträck upp svansen, ni bröder är så söta hela bunten, så dä så.

  Russelpussar i mängd.

 2. En sån knasig domare är inget att bry sig om när man är så stilig som Mini-Vinnie!

  Kram från Support, Sakamoto, Kitsune, Nozomi med matte Mari

 3. Lille vackare Mini-Vinnie ❤️ Det verkar ju jättekonstigt? Varför är det inte lika med färgerna? Sån otur att ni fick just den domaren då ?
  Men finaste lillebroren är han ju i vilket fall som helst och så härligt att han är så lugn och snäll trots att han är blyg.
  Ha en fin vecka alla finingar ❤️❤️❤️❤️
  Puss på finaste nosarna från Signe och Anna

 4. Oavsett vad domare tycker så är han samma goa fina MiniVinnie ?❤️
  Men tråkigt detta med färgen, borde som sagt vara lika oavsett land.

 5. Visst är det ett lotteri vilken domare man hamnar hos men det är djupt orättvist att hos en domare få draget cert medan en annan glatt delar ut det bara på grund av färgen. Har själv ställt ut väldigt mycket under nästan 20 års tid och upplevt det mesta, har mycket roliga minnen därifrån men även sett mycket avigsidor. Idag är våra pälsklingar drottningar i hemmet och glada över det. Mini-Vinnie är det finaste och goaste kisen oavsett. Nospussar från Milou o Nellie med husfolket.

 6. Grattis! Också till syrran! (Men du behöver inte vara avis på henne! Hon fick utmärkelsen bara för att hon är tjej! Hade du varit tjej hade du fått samma utmärkelse som hon .)

 7. Ja vicken hinla otur att du fick Hanna Jensen besserwisser
  En Italienare hade varit bra .
  Men som alla andra redan sagt
  Du är så fin i din Sundhine färg EMS kod u. Många kramar från
  Alla sunshines från Brandalsund ❤️❤️❤️

 8. Vi älskar Mini-Vinnie precis som han är
  Tassekram Fialotta, Stensture och matte Gudrun

 9. Tack goaste russelhunden för dina rara ord och all uppmuntran! Lyckligtvis ställer matte ut mest på skoj, då hon alltid varit lite skeptisk till de här arrangemangen. Så vi har full förståelse för matten din.
  Det finns bara en Mini-Vinnie, och för oss här hemma är han för alltid världens bästa och finaste lillebror! Han och bröderna hälsar så gott till er alla där uppe i fjällvärlden!
  Tassekram Triton

 10. Tack goa rara Support, Sakamoto, Kitsune, Nozomi och matte Mari! Mini-Vinnie vet att han är go och tar domaren med ro! Han och bröderna hälsar så gott till er alla!
  Tasekram Triton

 11. Tack goaste Signe och matte Anna! Matte här hemma ställer ju bara på skoj och på hemmaplan en gång om året. Så vi har haft tur med alla de underbara italienska domare vi haft och som verkligen älskat och lovordat vår lille kämpe Mini-Vinnie!
  Han är ju redan Premier, och matte var över huvud taget tveksam till att ställa ut honom mer. För det finns bara en Mini-Vinnie, och hos oss är han världens bästa och finaste lillebror i alla väder. Han och bröderna hälsar så gott!
  Tasekram Triton

 12. Tack goaste Nilla och hela fina flocken! Så sant som det är sagt, och matte har hälsat Mini-Vinnie från er alla! Han och bröderna hälsar tillbaka så gott!
  Tassekram Triton

 13. Tack goa rara Milou, Nellie och bästa husfolket! Matte har bara ställt ut några år och är fortfarande novis, men hon har i hela sitt liv följt kattutställningar som journalist och sett både ett och annat.
  Mini-Vinnie har haft tur, som tre år i rad fått underbara italienska domare och suveräna bedömningar med massor av hjärtan på sedlarna! Det är mer än jag lyckats åstadkomma, som den svart-silver-tabby jag är och dubbelt så gammal!
  Vi är kungar och prinsar här hemma, och Mini-Vinnie ett litet mirakel och världen bästa finaste lillebror. Han och bröderna hälsar så gott til er alla!
  Tassekram Triton

 14. Tack goa, rara Fialotta, Stensture och matte Gudrun! Det finns bara en Mini-Vinnie, och han är bäst!!! Han och bröderna hälsar så gott till er alla!
  Tassekram Triton

 15. Bästa gammatte, vi borde stannat hemma, när Mini-Vinnie redan är Premier, tills bimetallic-färgen kommit hit på allvar. Vi har haft jättetur som tre gånger i rad fått underbara italienska domare, som älskat både honom och hans färg!
  Tack för att du påpekade för domaren, att det finns en färgkod för bimetallic, och att färgen faktiskt finns men inte går att registrera här hemma. Jag är mest upprörd över att Mini-Vinnie nu skulle vara svart-silver som jag! Han ser ju ut som en räv och jag som en varg! Ha det så gott tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 16. Tack rara Christina! Det förstår du väl att vi inte är det minsta avundsjuka på Mini-Vinnies sötaste syster! Hon är ju en del av familjen och vi alla älskar henne, fast hon bor kvar hos mor och far hemma hos ”gammatte” Ulrika. Det handlar om att de italienska domarna älskar vår färg, medan de svenska inte förstår sig på den än! Mini-Vinnie och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 17. Bästa Triton vännen..
  Tack för din underbara blogg…
  Jag blir så glad,så levande när jag läser dina rader, om utställningen. Såg faktiskt din lillebror där,matte oxå.
  Så duktig och tålmodig var han. Hans präktiga päls,så vacker helt fantastisk och mjuk..han är helt enkelt unik!
  Som vi alla känner till, är ju Mini-Vinnie en klass för sej: Underbar och fin!! Av mej får han en rosett och certifikat i alla klasser.
  Hälsa puss på nosen,
  Lena

 18. Tack goaste Lena för dina rara uppmuntrande ord! Vi är hemma håller med dig om att vår lillebror är unik. Det finna bara en Mini-Vinnie, och han är bäst!
  Tack så mycket för hinken med talgbollar, som du i hemlighet ställt utanför grinden, när husse och matte var borta. Lillpippis hälsar och tackar de med förstås, och du får se hur glada de är när du kommer hit! Alla här hemma hälsar!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *