Tokarna lyser upp…

Ölandstokens gula solar lyser starkt högst upp på allmänningen,  medan dess vita  ”snöflingor”  lyfter häcken längre ner. Tokarna är frodigare än någonsin och fascinerar Febus, då här under göms massor av spännande dofter.

 

Artemis är mer intresserad av nedre vita häcken, där han i smyg kan hålla koll på allt som rör sig.  Det vackra höstvädret tycks ha givit honom vårkänslor, och han tjatar högljutt på matte för att komma utanför grinden.

 

Inte minst vår lilla Snövit hjälps vi där ute åt att vakta och se till att hon inte råkar illa ut. Hon kom till oss i vintras, som märklig lite för sent född  unge, och vi lyckades rädda henne trots all evinnerlig snö och kyla!

 

 

Mini-Vinnie stortrivs också ute på allmänningen, där han tittar fram mellan mattramen.  Han vet det inte än, men matte har anmält honom till Dalälvskattens utställning på Lugnet i Falun om två veckor.

 

Därför är han den första av oss som vaccinerats nu i veckan. För kattsnuvan kräver fortfarande årliga stick, medan kattpestvaccinet håller tre år. Jag väntar på min tur under äppelträdet önskar er alla en fin höstvecka!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

10 svar på ”Tokarna lyser upp…”

 1. Underbara bilder på er alla som vanligt. Då får vi önska dig lycka till på utställningen Mini-Vinnie men vet ju att hemma är alltid bäst.
  Tassekramar från Milou o Nellie nere i Skåneland.

 2. Åh så mycket spinnande det händer runt er gård.
  Lycka till Mini-Vinnie om 14 dagar.
  Här latar vi oss bara tom. Sture tar det lugnt numera och blivit riktigt snäll
  Snövit gör skäl för namnet.

  Ha en fin vecka i Falun

  Tassekram Fialotta, Stensture och matte Gudrun

 3. Härligt att höra från er, söta Milou och Nellie, där nere i sydliga Skåneland! Tack från Mini-Vinnie för lyckönskningarna, och som sagt borta bra men hemma bäst.
  Så allt ska stämma till tusen, annars får han stanna hemma! Ha det så gott och njut av sommarvärmen, när den nu är på väg tillbaka!
  Alla här hemma hälsar så gott till er alla där nere i södern!
  Tassekram Triton

 4. Jo minsann, här rör det på sig och börjar bli riktigt trångt på gården. Men som jag alltid säger, att ”finns det hjärterum”, så…, och det är härligt med kompisar.
  Gott att höra att även Sture börjar kunna njuta av att ta det lugnt, och att han sedan också blivit snäll på köpet! Ingen vet ju vad han varit med om innan han utfrusen kom till er. Mini-Vinnie hälsar och tackar, om han nu känner för att ställa upp! Annars stannar vi hemma! Ha det så gott hela familjen!
  Tassekram Triton

 5. Hade velat komma till Falun med Nilla hade varit kul att träffas ?
  Men hon ska paras så snart det går ?
  Väntar på att hanen blir friröntgad bara.
  Håller tummarna för att han blir det.
  ?✊? gör gärna det ni med.

  Var tänkt att dom skulle vara parade nu.
  Blir när hon löper nästa gång hoppas jag så anmäler inte henne innan dess att hon är i skick efter ungarna!

  Önskar dig lycka till på utställningen Mini Vinnie ? du är så fin ??

 6. Hej Triton,
  Ingen kan skriva så som du!
  Så fantastisk klok du är..Så underbart vacker päls du har! Dina bröder likaså.
  Varm höstkram,
  Lena

 7. Härliga höstbilder! Vilken sorts fågel är Snövit? Är inte så himla bra på fåglar…
  Ha det fortsatt skönt i höstvädret!
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 8. Tänk så skojigt det varit för matte och Mini-Vinnie att få träffa er. Självklart håller vi både tummar och tassar för Nillas fästman, så allt går bra och de får bli föräldrar.
  Mini-Vinnie är anmäld för att utställningen är på hemmaplan, och matte ska sitta i entrén på lördag förmiddag. Så det blir bara söndag för hans del, och det räcker mer än väl!!! Han hälsar och tackar så mycket för komplimangen.
  Vi önskar er alla en fortsatt fin vecka och hoppas att Nilla snart får vårkänslor igen!
  Tassekram Triton

 9. Så glad jag blir att höra från dig igen goa Lena! Förstår att du haft det ledsamt efter förlusten av din älskade Maya!
  Var så länge sedan vi sågs. Hoppas du dyker upp här hemma snart! Du är så välkommen hälsar alla runt omkring mig!
  Tassekram Triton

 10. Pussar tillbaka till er söta Signe och matte Anna! Sövit är en helvit duva, som är mindre och smäckrare än stadsduvorna, och troligtvis resultatet av en förrymd tamduva som parat sig med en stadsduva. Hon är väldigt beroende av matte, men håller ihop med sina kompisar. Och vi tycker alla att hon är så söt!
  Ha det så skönt i sensommarvädret ni med, men se upp för stormen som lär ska vara på väg. Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *