Nu höstlöven singlar…

 

Valdebatter, valvaka  och valresultat lämnar jag därhän. Tror inte resultatet, om det nu blev något, spelar så stor roll för bröderna och mig! Så vi har firat valhelgen ute i solen med höstlöven fladdrande omkring oss.

 

Fast husse och matte har röstat förstås. Men de fick skynda sig hem för småbröderna var så på tårna att komma ut och kolla in allmänningen. För det är så mycket spännande som kommer ner när löven börjar falla.

 

Samma sak med Artemis, som nästan inte visste till sig där ute, och var nära att slå knut på sig själv!  Varv på varv rullade han runt i grusgången på väg ner till favoritslänten med alla sagolikt jordiska dofter.

 

På tal valet så lovade statsminister Stefan Löven att faktiskt att inrätta ett statligt kattregister om han satt kvar efter helgen. Ett sådant behövs för att kunna lagstifta om ID-märkning och registrering.

 

Hur det nu blir med det står skrivet i stjärnorna, men tänk så tryggt det varit att ha Febus id-märkt under hans busigaste rymningsbenägna år. För att inte tala om Mini-Vinnie, som börjar bli mer och mer nyfiken på utelivet.

 

Det verkar minstingen också bli och gör sina små nattliga utflykter. Väl hemma igen i natt var han på bushumör, och gick en match med vår lilla röda boll, som han puttade framför sig över hela gräsmattan!

Tassekram Triton med bröderna Artemis., Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

 

 

4 svar på ”Nu höstlöven singlar…”

 1. Nog vore det bra med ett kattregister, vi får väl se hur det blir med allting nu efter valet…
  Det ser ut som att ni har det ljuvligt skönt i höstvädret, finaste missarna.
  Ha en härlig vecka i höstsolen!
  Puss på fina nosarna från Signe och Anna

 2. Ja, det är tydligen nödvändigt med ett statligt register, innan det går att lagstifta om ID-märkning och registrering. Vi får väl se tiden an och hoppas att alla hussar och mattar älskar sina katter så mycket att de gör det på frivillig väg.
  Vi har haft en härligt sommarvarm hösthelg bland löven. Pussar och nospussar tillbaka till er, söta Signe och matte Anna!
  Tassekram Triton

 3. Vilka fina färger i trädgården hör jag matten hojta när hon ska läsa för mig vad det står i spalterna, jag tränger mig fram till skärmen och ser er katter, för mig har ni finaste färgerna och ni matchar trädgården fint i år.

  Tyvärr så har matten för länge sen slutat att lita på vad politiker häver ur sig före valet, det är inget att lita på det är bara valfläsk säger matten. Hon har säkert rätt för hon har ju upplevt ett och annat val, så hon har lite statistik så att säga. Fast jag vill också att alla husdjur ska vara märkta och reggade, jag har även ett pass så jag kan ut och resa om jag vill, hihi.

  Vilken söter igelkott men jag visste inte att igelkottar var busiga och att de kan leka med en boll och det gjorde inte matten heller, då kanske de är lite lika mig för jag älskar min tennisboll.

  Må så gott nere i stora staden bland alla vackra blommor och blad med dessa fina färger, du får hälsa dina brorsor och tvåbeningarna med.

  Russelpussar i mängd.

 4. Ja, du Felix! Det heter väl valfläsk för att det smälter och försvinner i stekpannan efter valet. Jag tar som sagt det med ro, men oroas över alla herrelösa katter när vi går mot vinter, kyla och snö. Just nu märks inget av det, då det är rena sommarvädret på dagarna. Men det mörknar allt tidigare och är ”rena natta” vid nio.

  Trodde inte heller att igelkottungar var busiga. Men efter att ha kollat på minstingens framfart, med den lilla röda bollen, vet jag inte vad jag ska tro! Härligt är det i alla fall med alla färgsprakande träd här hemma, och vi alla önskar er alla en fortsatt fin höstvecka.
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *