Kriget är i full gång

 

Fredens liljor ser ut att lysa bland blomstren  här hemma i rosengården på Elsborg. Men skenet bedrar, och här råder fullt krig, sedan en kolsvart utomjording försökt tränga sig in genom ”kottehålet”!

Det har retat gallfeber på Febus, som rök ihop med svartingen i går morse  och fightades med honom genom ribborna i staketet. Allt medan båda vrålade så grymt att  hela kvarteret fick söndagsvilan störd.

 

Nu ligger Mini-Vinnie inbädda i blommor och blad på ”kottehålet” ut mot allmänningen och håller koll. Allt för att kunna slå larm om svartingen visar sig igen och gör Febus galen.

Själv tronar han gömd bakom rosenbusken, men verbenablommor hängande ovanför sig.  Stilla som ett tänt ljus , men beredd att gå till  attack om svartingen skulle återkomma och lyckas ta sig in.

 

Mycket tyder på att han lyckats ta sig in i går natt innan vi fått pejl på honom. Så i natt har jag haft vakat i kattrumsfönstret och lyckades hejda honom  just när  han skulle åla in genom ”kottehålet”.

Nu ligger jag komouflerad av den röda lillrosen,  med full koll över ”kottehålet” in till grannen.  Det var där svartingen gömde sig i natt, och testvrålade innan han tog sats för att ta sig in..

 

Artemis har hittat sitt gömsle mellan hängväxterna i urnorna ut mot allmänningen. Här håller vi oss nu ”krigsklädda” i blommor och blad och turas om att ta paus och lämna vaktposterna.

Tur att husse och matte inte hunnit städa bort alla utgångna blommor än, så  att vi har massor med säkra gömställen.  Det lär nu få bero tills svartingen är besegrad och slutar sabotera oss.

 

Måste berätta att Mini-Vinnie är suverän på sin post och sköter sig  som en stor karl. Han ligger stolt på ”kottehålet” och lämnar bara vakten då och då, för en koll från högsta hyllan i utahuset ut mot allmänningen.

Så fort han ser något misstänkt slår han larm och skickar oss tre storebröder till fronten vid grinden.  Där tar vi över kommandot, både för att skydda lillebror och stoppa ”svartingen” och alla andra objudna gäster!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

12 svar på ”Kriget är i full gång”

 1. Tack rara Bia! Vi hjälps åt och gör så gott vi kan! Tillsammans är vi starka! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 2. Önskar att jag var där skulle inkräktaren få sig en omgång, fast jag tror ni klarar er bra utan en russelkrigare, hihi. Fast nog tycker jag att den som skaffar en katt i en stad, ska se till att den blir godmodig eller hålla den innanför väggarna, så andra slipper lida av det. För det är inte nog med att de slåss, de är revirisar också, du vet säkert vad jag menar.

  Ser att ni har det frodigt grönt och massvis med blomster ännu, här uppe har det varit minusar två nätter i rad, lite kallt var det i natt med men inte som i förra veckan. Här ser hösten ut att ha anlänt, bladen i vissa av björkarna är gula och det beror inte på torkan för den björken växer nästan ett vattenhål.

  Ni får ha det så braigt och se nu till att inkräktaren får på pälsen om denne sticker in nosen hos er.

  Russelpussar i mängd.

 3. Oj oj oj. Så tråkigt när det kommer en bråkstake. Findus och Molly har en ärkefiende. Ja han bråkar med alla katter men Molly har blivit hans största hatobjekt ??
  Men som tur är så flyttar hela familjen om 3 månader.
  Då blir det lugnt och skönt här hemma.
  Så vackert ni har det. Många fina gömställen.
  Tassekramar och nospussar från oss ❤❤❤

 4. Tillsammans är ni starkast och kan stå emot det mesta, inga objudna gäster är välkomna att bråka med er. Världens härligaste gäng är ni bröder som samarbetar så bra. Härliga bilder att njuta av. Nospussar från Nellie och Milou

 5. Du kan läsa mellan raderna du bäste russelvännen. För det är precis så det är, att han revirisat inne på vår gård den lille elakingen! Luktar pest och pina för oss, som varit till veterinären och blivit lugna, snälla och goa.
  Så visst skulle det sitta bra med en liten russekrigare här hemma just nu. Åtminstone tills vi besegrat den kolsvarte slagskämpen!Tur som sagt att det blommar här fortfarande, och för humöret att buskar och träd fortfarande är gröna!
  Hör av mig om vi inte klarar oss utan dig! Tills dess må så gott och hälsa matten och Lillhussen från oss alla!
  Tassekram Triton

 6. De finns tydligen överallt, de här orosmomenten, som förpestar tillvaron. Jag är stor och stark och klarar det mesta, men hur kan någon ge sig på lilla försiktiga Molly! Det måste vara oförlåtligt, och väldigt märkligt av en herre att slå en dam.
  Tur att han flyttar snart, så ni får lugn och ro, och tur att Molly har världens bästa Findus att luta sig mot. Ha det så gott det går tills flytten står på tur i almanackan. Matte och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 7. Vi vaktar tillsammans, och sover i skift, för att hålla gården ren. Inte minst som Febus blir så upprörd att han håller på att gå upp i limningen när det dyker upp sådana här otrevliga figurer som svartingen.
  Men mot oss fyra bästebröder står han sig slätt, det kan jag lova. Så vi kämpar vidare och sänder nospussar tillbaka till er Nellie och Milou!
  Tassekram Triton

 8. Det där var ju inget vidare med en utomjording på besök. Hoppas Febus fick honom att förstå att han inte är välkommen. Älskar alla kamouflagebilder på er bland blommorna men allra mest ”spanarbilden” med alla fina rumporna vid staketet. Hoppas ni slipper kriga mer under veckan och att ni får det lugnt och skönt i sensommaren.
  Nospussar från Signe och Anna

 9. Jo, pyttsan minsann! I morse var svartingen här igen när jag kom ut på gården. Så det var bara att ta sats och skrämma ut honom under grinden. Bara att hoppas att jag har mer respekt med mig än Febus, som fightades högljutt häromdagen. Håll tummar och tassar för oss söta Signe och matte Anna! Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 10. Vilken typ som ska in till er, tur ni är fyra stora starka killar som kan hindra honom, härligt att ni samarbetar så fint för att skydda er lilla oas ????
  Hoppas den svartes ägare fixar så att han blir en go snäll kisse på nya stället ✊??

 11. Här är det vi mot världen, när någon vill oss illa, och jag tror mig ha jagat bort svartingen för gott. Sedan är det bara att hoppas hans husse eller matte kommer på bättre tankar! Mer om det kommer i min blogg senare i dag. Ha det så gott hälsar alla här hemma till er!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *