Äntligen på banan igen…

Bäst som det regna´ så kom det en skur! Efterlängtad till tusen i den eviga torkan, och skurarna avlöste varandra mellan solglimtarna hela söndagsförmiddagen.

Jag firade  svalkan i ösregnet, under parasollen på trädgårdsbordet, och  kände mig äntligen på banan igen. Hoppas nu bara att i inte glömt mig, för att jag svikit lite i hettan.

 

Det är faktiskt första året som juli månad varit så varm, att jag och bröderna känt oss tvingade att ta gemensam siesta! Och jag en semestervecka till från skrivandet.

Har väl aldrig upplevt en så långvarig hetta och torka! Vi har mest legat och väntat på kvällningen, då vi roat oss med att hålla koll på blommor och blader i trädgården!

 

Till och med ”kottarna” har varit märkbart sega, och fått upp farten lite först frampå nätterna. Bara sällan har de visat sig dagtid och då mest för att dricka vatten.

Nyligen kom en av dem med den minsta lilla blyga unge vi sett. Den bosatte sig i halmen  under farstukvisten och smyger nu  fram och äter och dricker flera gånger om dagen.

 

Artemis håller koll på de små ljusa nattfjärilarna, som tyvärr hittills varit väldigt få i än jämfört med tidigare år.  Han gör det finurligt i skydd av de blå lobeliorna, och tror att han inte syns.

Så mycket annat har vi inte roat oss med i värmen, och jag anar att ni också tagit det lugnt. Matte har stoppat isklabbar under oss på liggplatserna och svalkat oss med blöta handdukar.

 

Mini-Vinnie på grönbete hälsar från sin nya favoritplats i  gräset som fått växa i skuggan bakom huset under torkan.  Nu ryker det väl, om det kommer mer regn, med tanke på fästingarna!

Hittills har vi aldrig haft några problem med de små odjuren här hemma på gården, men så har husse också hållit gräset kort. Det var lite om vår heta  sommar, och skriv gärna berätta lite om hur ni haft det!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

14 svar på ”Äntligen på banan igen…”

 1. Jag är just nu på ”semester” hos farmor och där kan jag vara ute massor fast fortfarande i band förstås men jag är ju inte van vid annat så det stör inte. Matte och husse har varit på bröllop i helgen så det var ju mycket skönare för mig att stanna hemma såklart. Värmen har tillfälligt bedarrat men vi ska visst få en ”dos” igen i mitten av veckan fast matte säger att hon tycker faktiskt inte att det är roligt längre men det är väl tur att människorna inte kan bestämma om vädret. Hur skulle världen se ut då?
  Puss på favoritnosarna och tack för härlig läsning på söndagskvällen från Signe och Anna

 2. Ja det har varit en väldigt lugn sommar pga värmen.
  Det här resulterat i att Findus och Molly fått varit ute mycket senare än vad dom brukar, till Findus stora glädje.
  Tyvärr så har värmen gjort att det finns så mycket färre insekter.
  Vi gör vad vi kan för att hjälpa.
  Stödmatar och ser till att det finns vatten på många ställen.
  Nu hoppas vi på en ”normal” sensommar.
  Nospussar och tassekramar från oss i Ulvshyttan ❤❤❤

 3. Söta Signe, det låter som om du har det alldeles underbart hos farmor på semester. Och det där att gå i koppel är inga problem för oss som är vana vid det. Jag tycker faktiskt att det är rätt skönt att hänga ihop med matte, när vi ät ute på promenad eller tassenad som jag brukar kalla det.
  Så njut av livet när det nu är härlig svensk sommar. Lär ska bli riktig hett igen i mitten på veckan men bara tillfälligt. Vädret lever sitt eget liv, och tur är väl det. Ha det så gott och hälsa farmor och matte. Alla här hemma hälsar till er!
  Tassekram Triton

 4. Go´vänner i Ulvshyttan! Det tycks som vi levt väldigt lika sommarliv, med lata dagar och sena kvällar. Mat och vatten åt alla som behövt i värmen och torkan, men dåligt med insekter att kolla på och jaga i luften. Vi hoppas som ni på en härlig svensk sensommar. Ha det så gott! Alla här hemma hälsar till er!
  Tassekram Triton

 5. Ja, du Triton det är nog den varmaste sommar jag upplevt och matten säger samma sak, inte orkat gjort ett endaste dugg, vi som brukar sitta på altanen har knappt varit ute där förrän solen börjat dala. För när vermometern går upp mot 40 plussisar, då vill man inte vara mitt i solen, då har matten och jag sökt oss in i skuggan, tur som bara den så går den där värmepumpen att köra kyla med, matten har kört ner en fyra grader inne, det får inte skilja för mycket mot yttertempen, för då kan man få hjärtstopp när man kommer ut i hettan.

  Vi har inte varit någonstans bara varit hemma denna sommar, för varmt att åka någonstans och Lillhussen har inte haft någon sidomester utan jobbat hela sommaren.

  I natt slog det om och blev riktigt kallt när matten och jag gick och la oss var det bara +2,7 grader ute, det var en viss skillnad mot förra veckan då det var +22 när vi kröp i säng. Du får ha det så skönt nu när det svalare vädret gjort sitt intåg och pussa på matten och hussen från matten och mig.

  Russelpussar i mängd.

 6. Värmen har gått hårt åt både folk o fä här hos oss lika varmt ute som inne. Vi har två golvfläktar som varit på dygnet runt som hjälpt lite men det sänker ju inte temperaturen. Milou med sin vinterpäls är värst drabbad och har varit väldigt slö i flera veckor nu. Bokade tid för en ”lejonklippning” när vår Vet. öppnade igen efter sem. men även det hade väldigt varma lokaler och inte riktigt rätt på ventilationen så de vågade inte söva/ge lugnande, nu är det dock fixat och imorgon skall det blir av. Det lovas 35 grader både Tisd och Onsd så det behövs även om det sedan skall gå mot mer ”normala” temperaturer. Milou o Nellie har fått vara ute lite sena kvällar och då är det så spännande med allt flygfä så Milou vill inte gå in igen. Inget regn ännu sedan i Maj tror jag det var. Tassekramar till hela grabbgänget <3

 7. Hej Triton, Milou skrev en lång berättelse om hur hon haft det i värmeböljan men det verkar inte ha fastnat i bloggen. Imorgon skall hon in på en lejonklippning under alla omständigheter, hon har varit riktigt låg nu i ett par veckors tid. Ingen lindring dag som natt samma temperaturer inne som ute. Ni har det ju bra som kan vara ute sena kvällar o halva nätter o få lite välbehövlig svalka. Alltid lika roligt att läsa om stort som smått som händer er bröder. Hälsa matte så gott så hörs vi mer framöver. <3 <3

 8. Tack bästa Felix! Har redan pussat på både husse och matte från er! Tur ni haft en sådan där värmepump, som man kan köra kyla med. Huse har förtvivlat letat efter en kylanläggning, men det har varit slutsålt överallt. Så vi har fått klara oss med stora takfläkten i sängkammaren, och det har fungerat ganska bra.
  Bara två grader varmt i natt låter väl kallt, men det kanske är mer normalt än 22 grader vid sängdags. Hör att ni gjort ungefär som vi i värmen, som aldrig ville ta slut. Allmänningen har varit stekhet, så det är först idag som vi kunnat kolla av den och njuta av det.
  Ha det så gott ni med, och passa på att njuta av svalkan, innan värmen slår till igen på onsdag! Puss på dig och pussa matten och lillhussen från oss!
  Tassekram Triton

 9. Så glad jag blir att höra från er coola sötnosar här inne i bloggen! Det är så värdefullt för mig, även om det fortfarande måste godkännas för att synas. Men det ni skrivit finns kvar och följer inlägget för alltid!
  Verkar som om sommaren gått hårt åt oss alla. Låter spännande med lejonklippning, innan det nu väntas bli värmebölja igen. Här hemma har matte kammat ur oss så mycket hår att vi nästan inte fattar att vi har någon päls kvar. Men det har vi kan jag lova, och den kommer nog att behövas ute om kvällarna framöver.
  Vår kompis Felix berättade i sin kommentar att det vara varit drygt två grader varmt uppe hos dem i fjällvärlden i natt. Men hoppas nu lejonklippningen gör det skönare för dig Milou, när det talas om värmerekord nere hos er i veckan. Vi håller tassar och tummar och ser fram emot en bild på det sköna resultatet.
  Känner med er som ännu inte fått något regn. Det som kom här i helgen gjorde underverk med oss alla! Hoppas det snart blir er tur att få uåppleva hur himlen öppnar sig. Visst är det härligt att vara ute om kvällarna, men här är väldigt lite flygfän att roa sig med. Ha det nu så gott både Nellie, Milou och matte tills vi hör igen!
  Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 10. Jo, minsann har jag läst och svarat! Det fungerade alldeles utmärkt men måste godkännas än. Ska bli ändring på det med framöver! Ha det så gott och tack än en gång!
  Tassekram Triton

 11. Hej Triton!
  Igår så hittade matte en liten igelkotts unge på vår gård! Självklart var det vi som visade henne den, annars hade hon aldrig sett den! Den hade puttat bort en sten under planket så den tog sig in på gården o nu går matte omkring o säjer att hon måste fixa ett nytt kottehål som vi inte kan rymma genom…
  Vadå? Vi rymmer aldrig, tar bara lite promenader i området när jag- Måns – får chansen. Förstår inte att de blir så oroliga när jag ger mig ut på äventyr!
  Så roligt att läsa din blogg.
  Tassekramar från Måns, Pelle o matte Eva

 12. Så härligt att höra att er matte hittat en liten ”kotteunge” på er gård igen. Där har den det bra, med er som kompisar, och hon får väl fixa till det där hålet så ”kotte” kommer in men inte ni ut.
  Den lille visste vad han gjorde , när han puttade undan stenen till just er gård. Rymmer och rymmer… Jo, vi har hört talas om era promenader, som för tankarna till Febus i yngre år.
  Tack för att ni berättade om den lille ”kotten”! Det värmer hjärtat att det gått bra för några småttingar i hettan och torkan. Lycka till med den och ha det nu så gott, och håll dig hemma Måns, så matte slipper bli så där rysligt orolig! Alla här hemma hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 13. Hej på er allihop!

  Gudskelov att värmeböljan är slut! Här i Kalser har vi måst ha mörklagt i köket och flera fläktar igång hela dagarna för att stå ut. Dessutom har vi hållit till mycket nere i källaren, där det för det mesta är svalare. Nu är det lyckligtvis som vanligt här igen, sedan det blivit svalare väder.
  Som tur är har inte den där ”skönheten” visat sig här mer, och vi hoppas att den inte gör det heller. Bosse såg en ormvråk i går, och vi hoppas att den tog ormen med sig. Ni har mycket trevligare skönheter i er trädgård, då ni har både stora och små piggisar där.
  Håller det förresten till några uvar i gruvan nu för tiden? Jag tycker att det är ett tag nu sedan du har nämnt något om dem. Här har vi inga uvar, men däremot har vi sett kattugglan, som jag berättade om förut, flera gånger, och förra veckan såg Bosse en hel familj tornfalkar utanför huset.

  I helgen har det varit ett väldigt brummande, och en hel karavan av gamla amerikanare genom byn, så det luktade avgaser ett bra tag efteråt, men nu är den cirkusen slut, som tur är.

  Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 14. Gott att höra att ni äntligen fått det lite skönare därhemma och branden där uppe under kontroll. Jag tycker förstås det låter spännande med både ”huggis” och ormvråk, då de i alla fall överlevt årets svenska ökensommar.
  Jodå, minsann finns det rara gruvparet kvar i gruvan och har ungar även i år. Men de har inte synts till neråt här någonting alls på slutet! Så vi har fått vara ute halva nätterna, då det varit först sent på kvällarna som det gått att busa på gården.
  Brummande hade vi här för ett par veckor sedan, och då var det nog så livat halv natten. Fast det var inte bilarna som hördes värst, utan den eviga musiken som spelades på högsta nivå.
  Hur är det annars! Har ni fortfarande semester och några funderingar på att ge er ut på resande fot. Ni vet att vi väntar på er och att ni är så välkomna! Till dess må så gott och alla här hemma hälsar.
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *