Torkan ställer till det…

Är det möjligen torkan som ställer till det, eller vad håller håller på att hända här hemma på gården? Det undrar Mini-Vinnie när alla ”pippis” med ungar beter sig som vildar och skriker i högan sky efter mat.

 

På talgbollarna och i automaten med solroskärnor  är det värre cirkus än någonsin nästan dygnet runt! Och när lillpippis vilar ett par timmar tar mamma kaja över i ottan med stadens högljuddaste unge på släp.

 

Till och med vårt måspar spankulerar oblygt omkring på födosök.  Där går gränsen för Artemis, som om kvällen håller koll under stolsdynorna  på hög ifall att det skulle börja regna.

 

Det har nu inte kommit många droppar sedan midsommar, och i natt återvände ”Gammel-Kotte” efter sina sommaräventyr. Hungrig, törstig och tunn, stannar han nog hemma nu, för att mysa och äta upp sig.

 

Febus fortsätter tillbringa kvällarna på hög höjd och rapportera så fort någon  närmar sig utanför grinden. Han har fullt upp nu med tre ”kottar” , som alla hör hemma här men ändå försöker undvika varandra.

 

Säkert inte lätt för de taggiga urtidsdjuren heller att hitta mat när marken är snustorr och hård som cement. Och vatten är än viktigare om de ska klara stadsöknen!! Så sätt ut friskt vatten åt alla lite varstans.

 

Själv mår jag prima trots solen och värmen, och det verkar inte gå någon nöd på småbröderna heller. Mina stela leder är numera ett minne blott, och mer om det lovar jag berätta nästa vecka!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

 

8 svar på ”Torkan ställer till det…”

 1. Ja nog ställer den här torkan till det för våra smådjur.
  Våran matte ställer ut skålar med vatten lite överallt. Det har vi inget emot men toktanten har snickrat hyllor på flera träd där hon ställer små skålar med vatten så vi inte ska kunna dricka upp vattnet.
  Fast hon säger att hon inte riktigt litar på att vi inte tar någon törstig fågel om alla står på marken.
  Sen har hon också köpt såna där vattenautomater som är till för burfåglar som hon hängt lite här och där. Speciellt på ställen där hon misstänker att det finns små fågelungar.
  Ja vi måste alla hjälpas åt nu
  ❤❤❤❤

 2. Hej vänner!
  Roligt med kottarna. Vi vill också ha lite regn nu.
  Kram Rasmus & matte

 3. Ja torkan går hårt åt både djur och grödor, det är för sorgligt. Tur att lillpippis och era andra vänner får godsaker och vatten. Hoppas det ska komma lite (mycket) regn snart. Idag fick vi 6 mm men sen skiner snart solen igen och få tror jag att det dunstar bort tyvärr.
  Allt gott och puss på pojknosarna från Signe och Anna

 4. Lyckliga ni, som har en så underbar matte, med ett hjärta av guld som klappar för alla små vänner! Hon vet säkert vad hon gör, när hon snickrar hyllor på träden åt de små vattenskålarna. Bra tips också med vattenautomaterna, som förstås passar lika bra för vilda fåglar!
  Det är fruktansvärt torrt, och nu väntar vi på och längtar efter regn! Ha en riktigt fin vecka alla tre!

  Tassekram Triton

 5. Ja, nu är det för grymt, när allt bara torkar bort, och det snart inte finns mat åt de stora djuren på gårdarna runt om i vårt avlånga land! Matte och vi Hoppas så på regn, som kan hjälpa upp situationen, och foder utifrån så alla djuren får leva.
  Här har det fortfarande bara kommit några ynka droppar, och verkar inte bli något mer än på ett tag, om vi får tro prognoserna. Bara att hoppas väderfolket i tv har fel och att det bryter ut ett riktigt åskväder snart! Ha det så gott tills vi hörs igen!
  Tassekram Triton

 6. Vi bor i ett gammalt kulturkvarter mitt i vår stad, och våra älskade ”kottar” är det bästa med hela sommaren, för oss som alltid är hemma. De följer samma mönster, år från år, och avlöser varandra i stugorna i ”kottehörnan”. Tre stugor. och massor av halm under farstukvisten, gör att rätt så många kan ha sitt sommarviste här så länge de önskar. Ha det nu så gott och fortsätt krya på er goaste vänner!
  Tassekram Triton

 7. Vilka vackra bilder hörs matten i bakgrunden, stopp nu matte det är jag som bestämmer vad det ska stå. Visst jag gillar också bilder i alla fall på er mysiga katter, matten hon gillar allt men beundrar väl rosen som bäst förstår jag. Ser att ni också har det varmt och jag antar att ni också tycker att det är jobbigt. Matten har i alla fall kört lite kyla idag och det var välbehövligt, blev så skönt så jag kunde slagga en stund. Jag ville ut på altanen men matte sa att det är +40,7 så det kan du glömma och då är det nog skönare inne under matten luftpump som blåser sval skön luft på mig, hihi.

  Ja, djuren har det inte lätt nu när det är så torrt, här har vi inte klippt gräset mer än en gång, visserligen har vi inte så mycket men det lilla som finns växer inte alls. Trots allt har vi ju fått lite regn men det blir mer som en droppe i havet, det säger bara slurp så är vattenpölarna borta. Här brinner det uppe mot Hundfjället det känns inte hit men jag såg att matten kollade på fäsbok om det. Matten går varje kväll och vädrar som den bästa jakthund, om det ska lukta från någon brandrök, för när det är så här torrt vet man aldrig.

  Ni får ha det så mysigt nere stan och se nu till att dricka mycket vatten, för det går åt i denna värme. Hälsa till dina sötbröder och tvåbeningarna med .

  Russelpussar i mängd.

 8. Förstår att ni känner av brandröken där uppe, då till och med vi här nere vaknade av den i morse. Jag vädrade den otäcka lukten först, väckte matte och begärde mig omedelbums ut.
  Är fortfarande stekhett och snustorrt här men känns som åska i luften. Vi ligger helt utslagna och väntar hela familjen! Hoppas på massor av regn, så alla skogbränderna stannar av och inga nya blossar upp.
  Både människor och djur far illa av torkan och behöver vatten dygnet runt. Så hjälp till och sätt ut vattenskålar lite varstans. Ha det sedan så gott det går, och hoppas branden i er närhet snart är släckt. Matte och bröderna hälsar så gott till er alla!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *