Ett rofullt surrande…

 

Ett rofullt surrande sprider sig från syrenhortensian på gavelväggen. Jag kan sitta i timmar och bara titta på de skira blommorna som ständigt durrar under de hundratals bevingade besökarna.

 

Det fullständigt kryllar av stora präktiga bin och pyttesmå mini-humlor i de vita blomstren som just slagit ut.  Undrar så var alla  kommer ifrån,  som plötsligt hittat hit och lyckliga invaderat vår syrenhortensia.

 

Ett gott tecken tycker matte, som  också älskar att sitta och njuta av humlesurret.  Förra sommaren var det väldigt dåligt med ”surr”, så därför känns det lite nytt och spännande  igen.

 

Om vi haft det hett om öronen förut, så har det faktiskt varit lugna veckan här på slutet. Det är bara våra små ”sparvilar”, som fortsätter hålla igång och blir fler och fler för var dag som får.

 

Så det kryllar inte bara av humlor och bin utan av gråsparvar också.  De piggar upp  med sitt  glada kvittrande,  och känns bra att hjälpa, då arten minskar totalt och är på väg att hamna på röda listan.

 

När det gäller Mini-Vinnie,  är det precis som för mig, humlornas rofyllda surrande som fångar hans intresse. Och tur är väl det att lugnet lagt sig, då vi som bäst måste vila ut till stundande midsommar.

 

Så ligga ute och bara njuta av humlesurret passar utmärkt så här i väntan på storhelgen! Den ska förstås firas traditionellt,  med allt vad det innebär av blommor och blader. Och till er alla, från oss alla, en riktigt trevlig midsommar!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

 

16 svar på ”Ett rofullt surrande…”

 1. Så mysigt ni har det.
  Ja det är sommar för mig när jag sitter ute och läser en bok med allt surrande i alla träden och blommorna.
  Njuter så i lugnet med Findus och Molly.
  Nästan hela dagen håller dom mig sällskap.
  Först framåt kvällsidan drar Findus iväg till sin lada på jakt.
  Kommer hem och delar med sig till Molly om jaktlycka varit god.

 2. Godingarna på Elsborg saknar er tur matte tar så fina bilder på er. Här surrar och flyger det också både stora och små saker. Ha nu en skön helg tillsammans . Nospussar Smulan och Isa med matte ❤?❤?❤

 3. Hej vänner!
  Här så är det bara fåglarna som äter från våran fågelmatare, inga humlor och inga bin syns till.
  Så en riktigt trevlig midsommar önskar vi er med.
  Kram Rasmus & matte

 4. Visst är det så! De små livens surrande omkring oss är sommar och det som gör att vi kan stänga ut omvärlden och bara njuta. Samma med oss alla, och det är först frampå kvällen, som vi piggnar på oss och gärna vill vara ute och busa.
  Matte och bröderna hälsar så gott till er alla tre. Precis som Findus och Molly är vi med husse och matte hela dagarna. Trevlig midsommar till er alla där ute i vackra Ulvshyttan!
  Tassekram Triton

 5. Så mysigt att lyssna på bin och fåglar. Så härligt ni har det , så vackert också. Ha en riktigt trevlig midsommar ?❤

 6. Så underbart mysigt ni har det i er surrande trädgård. Ha en riktigt skön midsommar nu alla fina pälspojkar samt matte och husse. Och kottar och sparvilar och alla andra små vänner hemma hos er!
  Midsommarpussar på söta nosarna från Signe och Anna

 7. Vi saknar er med minsann, och ni vet att ni är välkomna att titta in när helst ni är in till stan. Självklart får du matte Gunnel en puss av mig! En riktigt fin midsommar önskar vi er alla fyra, men hoppas vi ses innan dess eller under helgen. Hör bara av er, så husse och matte är hemma! Nospussar tillbaka så hörs vi snart igen!
  Tassekram Triton

 8. Tack goa Rasmus och matte Anita! Trevlig midsommar till er båda och hoppas på fortsatt bättring för matte när du nu mår bra! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 9. Tack rara Margareta! Nu lyssnar vi och njuter, medan vi vilar inför firandet här hemma. En riktigt fin midsommar önskar vi tillbaka till dig och de dina! Matte och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 10. Mysigt är rätta ordet just nu, även om regnet står som spön i backen då och då. En riktigt skön midsommar önskar vi tillbaka till er alla därhemma, och en extra puss på nosen till dig söta Signe! Matte och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 11. Glad midsommar från oss alla till er alla det är så härligt med sommar ☀️
  Kramar ??????

 12. Tack goa rara ni allesammans och glad midsommar önskar vi tillbaka till er! Matte och bröderna hälsar så gott med kramar i massor. Vi hörs och ses snart igen!
  Tassekram Triton

 13. Hej på dig Triton!

  Ja, nog kan man undra var bina hos er har kommit ifrån. Kanske de har rymt från någon kupa ute på landsbygden, för det lär nog inte vara någon som har bikupor inne i staden. Hur som helst lär de trivas i er trädgård, som alla andra gör. Hoppas bara att ni är försiktiga, så ni inte blir stuckna.

  Det låter tråkigt att gråsparvarna håller på att bli så pass ovanliga att de kan hamna på röda listan. Bra att ni gör vad ni kan för att hjälpa dem.
  I Kalser finns tyvärr inga gråsparvar, fast det har synts så många olika fågelarter här annars.

  Jag vill passa på att nämna att vi nu har minst nio ekorrar här kring stugan, och en av dem ser väldigt ovanlig ut: den har en vit ”krage” i nacken, en vit fläck mitt på huvudet och snövita framtassar. Den verkar vara en hona, så vi får se om det kan bli småkurrar med vita inslag i pälsen senare.

  Hälsningar och kramar till er allihop från oss i ett blåsigt Kalser!

 14. Här blir det nog att stanna inne, det var bara 2 plussisar i natt, just nu i skrivandes stund har vi hela +8 grader. Jag ska gå ut på mina rundor men de blir inte så långa om det regnar som det gör idag.

  Humlisarna kommer in här och vill absolut inte ut igen, matten har bestyr med att få ut dem, men getingen som jag slickade på i förrgår den slog hon ihjäl, den kröp runt på golvet och betedde sig konstigt. Tilläggas kan att jag klarade mig från att bli stucken i tungan, hihi.

  Ni får ha en skön midsommar där nere i södern och hoppas att ni har det varmare än oss.

  Russelpussar i mängd.

 15. Åh, så mysigt det låter att ni har så många ekorrar. Jag har bara sett ett par ute på skogspromenad, men de har varit så blyga att de klättrat högst upp i sitt träd! Extra söt måste förstås den lilla vännen vara som har vita tecken, och tänk om hon får småttingar som också är fint vitt mönstrade.
  Vi är jätteglada att ha så många gulliga gråspatvar här, och nu har de fått så många ungar att det bara kryllar av dem på matstället. Humlorna och bina fortsätter äta och samla, så de blir så tunga att de knappt kan flyga. Ha det så gott tills vihörs igen, och förlåt att jag missat att svara direkt.

  Tssekram Triton

 16. Låter som det är rena vintern uppe hos er. Kunde lika gärna ha varit julafton som midsommarafton! Men nu har det i alla fall blivit lite varmare ute, och det lär ska bli vämebölja igen de närmaste dagarna!
  Tur att du klarade dig från att bli stucken på tungan. Det hade inte varit så värst trevligt, då det brukar svälla upp rejält där getingarna stuckit. Humlorna tycker säkert det är trivsamt inne i stugvärmen, när det är nära noll om nätterna. Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tasekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *