Hugaligen vilket skränande…

Hugaligen, vilken skränig helg vi haft inpå knutarna de senaste dygnen. Det började så smått i fredags, med cruising på stadens gator, och fortsatte i lördags med världens konsert på höghustaket intill.

 

Jag var vaken dygnet runt och följde cirkusen på granntaket från fönstret på andra våningen. Där högt uppe var det tydligen dags för ungarna i tre kajfamiljer att lämna skorstensbona och pröva sina vingar.

 

Febus hängde med från utsiktsplatsen på farstukvisten, medan de vingliga ungarna gled ner från nocken en efter en och vidare mot marken. Allt medan de högljudda föräldrarna försökte föra dem i säkerhet efter landningen.

 

Inte så lätt, då en del gled ner på fel sida och hamnade på en grässträcka vid den fyrfiliga Gruvgatan. Med föräldrarnas hjälp flyttades de snabbt  in på gårdsplanen,  och ett par av dem letade sig upp till oss på allmänningen.

 

Mini-Vinnie trodde inte sina ögon, när en vilsen unge knatade  rakt in genom ”kottehålet” och fick lyftas tillbaka ut på allmänningen.  Där klättrade den upp på den trasiga muren,  som har samma trygga färg som skorstenshemmet.

 

”Kotte” tog det däremot helt lugnt och brydde sig inte det minsta om kajföräldrarnas högljudda skränande. Han passade i stället på att ”nalla” lite av lillpippis solroskärnor och nötter som hamnat på marken.

 

Lika mysigt hade broder Artemis det,  där han låg i skydd av lobeliorna och väntade på det som komma skulle. Strax efteråt brakade åskan lös med blixt och dunder, samtidigt som det efterlängtade regnet stod som spö i backen!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”Hugaligen vilket skränande…”

 1. Oj vilken fart och fläkt det varit hos er.
  Så skönt att allt gick bra för alla Kajorna.
  Mycket festligheter ni har i Falun.
  Våran matte var där och jobbade i lördags då det var Å-festen.

  Lite välbehövligt regn har vi också fått i Ulvshyttan.
  Tassekramar och nospussar från Findus och Molly

 2. Oj ni har haft fullt upp! Många fågelungar på vift ?
  Fina bilder hälsa matte det ?
  Hon har ju finaste modellerna i er ????

 3. Hoppas innerligt det har gått bra för våra vingliga småttingar. Det var ett väldans skränande hela helgen, men har nu blivit nästan märkligt tyst. Fast det kanske är så det ska vara, för i morse satt en finfin unge på staketet, och den kunde flyga bra fastän det regnade ute.

  Regnar gör det förresten fortfarande och lär ska fortsätta ända fram emot kvällen. Så vi tar sovdag i dag, när jag kan glädjas åt att bloggen fungerar med bilder igen, tack vare min kompis Gunnar i Gävle! Ha det så gott och mys i regnet. Nu tror jag det är färdigfestat här i vår stad ett tag framöver! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 4. Matte brukar säga att bilderna är helt och hållet vår förtjänst, men jag lovar förstås att hälsa henne från dig. Här råder lugnet i regnet, efter ”stormen” i helgen, och vi vilar ut efter all uppståndelse. Ha det så bra allesammans därhemma! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 5. Det var förfärligt så mycket som händer nere hos dig, bodde jag där skulle jag inte ha en chans att få min skönhetssömn, för i ett tocke väsen skulle jag bara storskälla, hihi. Förstår att det var cirkus på kajorna men hade de inte kunnat valt en bättre kväll att forsla sina ungar i säkerhet, än när Åskar hade tänkt komma men det visste väl inte kajorna eller så var det därför som de fick så brått.

  Den luringen Åskar svepte runt här också, hela dagen och nästan hela natten var han runt och levde rövare, matten var orolig ända tills regnet började falla för sen sa hon att det inte var lika otäckt. Nu har det regnat hela natten till idag och hela morgonen ända tills för en stund sen. Det var hiskeligt regn när matten och jag var ute i morse och sen när Lillhusse och jag skulle ut, så kunde man tro att himlens portar stod vidöppna.

  Nu får ni ha det så braigt nere i allt osväsen och hälsa tvåbenignarna med.

  Russelpussar i mängd!

 6. Jo, du Felix, nu har det varit hett om öronen ett tag här nere i gruvstaden. Men det lugnar säkert ner sig, så du kan komma hit och hälsa på utan att behöva skälla dig hes. Kajorn valde rätt, för de hoppade ner i lördags och Åskar drog fram över oss först i söndags.

  Sedan dess har himlens portar stått öppna över oss till och från mest varje dag. Så nu börjar gräsmattorna bli gröna igen, och här blommmar det som aldrig förr så här tidigt på sommaren. Hälsa matten och Lillhussen så gott från os alla!

  Tassekram Triton

 7. Oj vilken fart ni har hemma hos er! Fullt upp för det mesta 🙂 Hoppas ni får en fin helg nu!
  Puss på gosnosarna från Signe och Anna

 8. Tack för den förhoppningen goaste vännerna Signe och matte Anna! Ser ut att lugna ner sig nu, och en fin helg önskar vi alla tillbaka till er!
  Tassekram Triton

 9. Ja, nu har det varit hett om öronen på oss i dubbel bemärkelse. Först värmen och sedan alla pippis-ungarna! Nu ser det ut att lugna ner sig, och en riktigt fin helg önskar vi er båda tillbaka!
  Så gott att se och höra att du kryat på dig Rasmus-vännen! Nu ska du se att matte också kommer att må mycket bättre! Vi alla håller alla tassar och tummar för er!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *