Kärleksdans på pingstafton

Ja, jag säger då bara det! Vad är ett storslaget prinsbröllop i engelska kungahuset mot en taggig romans i gårdslyktans sken här hemma i trädgården på Elsborg.

 

Inte mycket tycker vi, som på själva pingstaftonens kväll fick uppleva det rara kärleksmötet mellan ”Kotte” och hans fästmö. I flera timmar,  till långt in på natten, dansade han runt henne under mystiskt stånk och stön.

 

Vi kunde följa skådespelet på nära håll hela familjen, då det rara paret bara hade ögon för varandra. Först fram på småtimmarna gav vi upp för att tassa in, och då blomstrade kärleken fortfarande ute på gräsmattan.

 

I soluppgången var det en trött och törstig ”Kotte” som satt vi fågelbadet för att svalka sig och släcka törsten.  Därefter gick den härliga pingstdagen i lugnets tecken, och vi bara låg och gottade oss i solen.

 

Febus  höll sig mest i halvskuggan bakom häggmispeln, som  redan blommat ut och nu börjar bli grön. Där höll han koll på en främmande katt, som rörde sig ute på allmänningen, efter att ha kollat av sitt revir.

 

Mot kvällningen dök sedan äntligen ”Lill-Kotte” upp och tassade omkring och letade solroskärnor i väntan på middagen.  Precis som i fjol hittade han en golfboll på stengången,  som han försökte sig på att busa med!

 

Mini-Vinnie gjorde som alltid stora ögon, så fort det hände något spännande i gräset framför det älskade gamla muren. Den är trasig och rymmer därför alla tänkbara sorters småkryp och spännande dofter.

Jag skriver först i dag efter som det egentligen är annandag pingst och söndag för mig. Den har de styrande visserligen lyckats trolla bort, men jag håller på traditionen, och önskar er alla en fin vecka så här i slutet på maj!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

12 svar på ”Kärleksdans på pingstafton”

 1. Härligt att kottarna är så hemma hos er så ni får se deras lek ?
  Vist är det bättre än kungliga sermonier!
  Fina bilder på er som vanligt, er matte är duktig att ta kort ?
  Ha en skön vecka allihop ☀️❤️

 2. Det är bra att du håller på traditionerna det brukade matten också göra men Lillhussen drog iväg till jobbet och då är det ju vardag lite i alla fall. Matten glömde totalt bort att det var prinsbröllop vi hade liksom pingstafton vi, gottade oss i största allmänhet, tyvärr stoppar mattens allergi långa utevistelser men lite har det varit i alla fall. Jag fick min älsklingsrätt på pingstaftonen och det tackar jag inte nej till laxfilé är det bästa jag vet, stekt ska den vara så där som matten gör, utan salt till mig förstås, hihi.

  De där kottarna slår prinsbröllopet med hästlängder, matten hade hellre tittat på kottarnas kärleksdans och det hade jag med, som aldrig sett en livs levande Kotte. Matten har berättat om sina barndoms Kottar men det är liksom inte riktigt samma sak, som att verkligen få se en.

  Ni får ha en fortsatt fin pingsthelg även om den avslutas idag, så kan ni i alla fall njuta av den och all den skira grönska, här har vi nu änteligen fått den vi med, så fint och ljusgrönt som det bara kan vara. Ett och annat färskt grässtrå har också dykt upp, jag försöker äta på dem men jag tycker det smakar illa så det får vara.

  Russelpussar i mängd.

 3. Men åhhh vilken upplevelse. Självklart slår det alla bröllop.
  Så roligt att lill-kotte kommit.
  Är rena paradiset för kottar hemma hos er.
  Findus och Molly ligger under rabarberbladen och svalkar sig dagtid.
  På kvällarna så drar Findus ner till ladan och Molly ut på ängen mittemot.
  Önskar er alla en fin och skön vecka
  ?????

 4. Ja, go´vänner Gunbritt, Alyza, Dahro och Nilla! Så mycket bättre kan det inte bli, än att bjudas ett så här rart kärleksmöte på självaste pingstafton. Det var som hämtat ur en sagobok, och vi fick vara med!
  Matte och bröderna hälsar så gott till er alla, och jag är så imponerad av lilla Nilla som skötte sig så jättebra på första utställningen. Hälsa henne och gratta så mycket från oss!
  En fin vecka önskar vi er alla tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 5. Men vilken underbar berättelse? Då hoppas vi på småkottar framöver. Tassekram från mig och Lovis❤

 6. Så underbart att få vara med om naturens under så nära ❤️
  Ni har det helt fantastiskt på ert revir finingar!
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 7. Men så intressant det måste ha varit att kottes fästmö kom ,då får vi hoppas att det blir fler småkottar snart . Här omkring har vi ingen Kotte att fästa blicken på .Det var faktiskt flera år sedan han var här. Vi hoppas att han kommer tillbaka .
  Hälsa hela familjen Tassekram från Gammatte Marianne

 8. Stekt laxfilé! Jo, jag tackar jag, här fick vi nöja oss med kokt torskrygg. Men det är inte fy skam det heller ute i gröngräset, där vi alltid äter middag på sommaren. Regnar det, så håller restaurang Frid och Fröjd öppet på den takade farstukvisten.
  Det var en pingstafton att minnas, och just det där att ”kottarna” är helt orädda och verkligen bjuder på sig själva går över mitt förstånd. Morgonen efter var de som vanligt igen, tama men ändå försiktiga som ”kottar” ska vara.
  Synd om matten din med sin allergi. Verkar vara många som är drabbade av pollen just nu. Säkert för att naturen exploderade och allting slog ut samtidigt. Blir säkert lite bättre om det kommer en rejäl åskskur och rensar luften!
  En fortsatt fin vecka önskar vi er, och hoppas vi hörs snart igen! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

 9. Jo det var en upplevelse att i timmar få följa ”Kottes” eviga dansande kring ”Kottelina” som vi kallar hans söta fästmö!
  Rabarberblad låter spännande och lär vara det perfekta gömstället för Findus och Molly på spaning. Allt gott önskar vi er i den härliga försommaren.
  Tassekram Triton

 10. Ja, vi fick verkligen uppleva romantiken på nära håll, i hänryckningens tid som pingsten så vackert kallas. Vore väl jättespännande med småkottar, och vi lovar att beskydda och vara snälla mot dem!
  Ha det så jättebra där ute i Larsarvet, både matte Carina och Lovis! Matte och bröderna hälsar så gott till er!
  Tassekram Triton

 11. Det här gången satt vi verkligen på första parkett hela familjen och njöt av att få uppleva den romantiska skådespelet! Fortsättning följer hoppas vi, så få se hur det slutar. ”Småkottar” vore spännande minsann!
  En riktigt fin vecka önskar vi er, Signe och matte Anna, och hoppas att vi hörs här snart igen!
  Tassekram Triton

 12. Det var säkert ”Kottes” fästmö ”Kottelina” som kom och hälsade på. Annars brukar ju fästmannen komma, fast både hon och han bor ju här då och då även om de sällan är tillsammans!
  Håll ögonen öppna, så plötsligt ska du se att en liten ”kotte” dyker upp, om du haft endär förut. Ibland försvinner de några år men kommer nästan alltid tillbaka. Bara du inte har grävlingar i närheten förstås, för de är inget vidare snälla!
  En riktigt fin vecka önskar vi er alla i Brandalsund tills vi hörs snart igen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *