Fejden om solvilstolarna

 

De senaste dagarna har det mesta i trädgården cirkulerat kring husets två solvilstolar! Husse och matte tog ut dem för att njuta av solen i det härliga sommarvädret.

 

Men knappt hade de nya dynorna kommit på plats förrän Artemis och jag tog sats och klämde ner oss i var sitt möblemang.  För självklart var det vi som  skulle njuta kungligt!

 

Det har varit så varmt och soligt i veckan att vi mest passat på att vila oss i form på dagarna. Allt för att  kunna vara uppe och ute, och invänta ”Lill-Kotte”, som kommer i mörkret runt midnatt.

 

Mellan varven har det också kommit en och annan åskskur, och mullrat ganska så ordentligt. Varmt och fuktigt gräset är skönt, men tyvärr också väldans gynnsamt för fästingar.

 

Så håll gräset kort om ni vill slippa de små odjuren, som klättrar på stråna för att nå upp och bita dig! Eller ännu hellre dela en solvilstol, för finns det hjärterum finns det stjärterum.

 

Ha det så gott, och ett naturens under slutar jag med i dag. Knappt har snön hunnit smälta, förrän de här tappra mosipporna tittar upp mot solen vid en grusväg i obygden utanför Yttermalung!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

8 svar på ”Fejden om solvilstolarna”

 1. Nog är det fantastiskt med naturen! Här exploderar blomningen just nu med hägg, gullvivor, liljekonvaljer och syren. Äppelträden har börjat slå ut och plommon- och körsbärsträd har redan blommat över. Det går alltför fort som oftast när det väl börjar… Signe njuter av härliga sandbad och hela pälsen är grå när hon nöjt ruskar på sig och vandrar vidare för att kolla sitt revir, med husse eller matte i andra änden av kopplet förstås.
  Njut av veckan i ”husses och mattes” (Var fick dom det ifrån egentligen? Klart dom är era, det syns ju liksom!) solstolar!
  Puss på alla fyra nosarna från Signe och Snna

 2. Vi slapp åskan i alla fall men matten var förutseende och drog ur alla kontakter, hon var så fräck så hon släckte mitt nattlyse i köket, du får klara dig utan var svaret när jag blängde på henne. Kanske det var därför som Åskar tog en annan väg, hihi.

  Idag var det så fuktvarmt att jag bara ville vara inne och sova, blir så hiskeligt trött av värmen, är väl inte van än förstås. Gräset börjat på att bli lite grönt här och där men inte som ni har det, björken har inte ens fått musöron än. Fästingar har vi inga eller har i alla fall inte haft några, tror inte de trivs i mossa och lingonris, hihihi.

  Ni får ha det så skönt men ni skulle verkligen behöva lite flera stolar så tvåbeningarna också fick slå ner rumpan, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 3. Hej fina Triton!
  Nu var det länge sen jag var in och kommenterade din blogg men nu ska jag verkligen skärpa till mig. Visst är det skönt att sommarvärmen har hittat till oss. Det är ju jätteskönt att vara utomhus nu. Jag är så glad att lillkotte med vänner kommit till er i år igen. Dom känner sig trygga med er hemma på gården.
  Ha en fortsatt fin sommarkväll önskar
  Tusse, Leo och matte Lotta

 4. Pussar tillbaka till er båda, Signe och matte Anna! Visst är det härligt med sandbad, som ger oss alla samma färg, tills vi rena och fina ruskar av oss naturtvätten. Lillpippis, vid husses bil ute på allmänningen, badar också i sand och tvättar sig så noga, att det blir små gropar efter dem.
  Här ligger vi lite efter med den gamla häggmispeln i full blom, medan äppelträden väntar på sin tur att slå ut. Bättre än så här kan det inte bli, och värmen utlovas stanna flera dagar än. Så ha det gott till vi hörs igen från solvilstolarna!
  Tassekram Triton

 5. Fuktvärmen tar på och med åska i luften blir vi bröder också alldeles utslagna. Då är solvilstolarna bra att ha, och nu är resten av trädgårdsmöblerna också på väg ut till uteplatsen.
  Undrar så hur det gick för dig i mörkret på natten. Vi ser ju minst lika bra då, bara det kommer in ett uns ljus genom nyckelhålet i dörren. Det räcker för oss, men du klarar dig väl ganska bra med ditt suveräna väderkorn.
  Här håller björkarna på att slå ut. och det växer överallt så det knakar. Var glad att du slipper fästingplågan, för den är det enda dumma med sommaren. Vi är också förskonade hemma på gården, men ute i markerna finns de små odjuren överallt.
  Ha det gott och passa på att njuta av solen och värmen du med. Hälsa alla därhemma!
  Tassekram Triton

 6. Hej go´vänner i Fiskarbo! Ni må tro att jag saknat er i spalterna, men hörde att du matte Lotta var och hälsade på Mini-Vinnie och matte på jubileumsutställningen på djursjukhuset.
  Har också hört berättas at ni går i väntans tider på en liten gullig kompis, som ska flytta hem till er när han blir 12 veckor! Låter jättespännande minsann, men här är vi så många så det räcker.
  ”Lill-Kotte” och hans kompis höll matte uppe till halv två i natt, då hon inte kunde låta bli att kolla på de små liven från fönstret efter att vi kommit in. Ha det så gott själva och vila upp er inför det som komma skall. Vi håller tassar och tummar!
  Tassekram Triton

 7. Hej på er allihop!

  Så roligt att igelkottarna är regelbundna gäster hos er igen! Är matte uppe och håller koll på dem varje natt?

  Här i Kalser har all snön försvunnit till slut, fast det var svårt att tro för bara någon månad sedan.

  Härom dagen kom vår närmaste granne in och berättade att han sett en kungsörn som kretsat ovanför vårt hus, så det verkar komma någon sådan på besök ibland också.
  En annan ovanlig befjädrad gäst fick Bosse se här ute på gården för ett par veckor sedan, nämligen en steglits, mitt i en flock bergfinkar. Jag tror att det var första gången det har varit en steglits här. Har ni sett någon sådan där nere i Elsborg?

  Ha det så gott i solen! Hälsningar och kramar till er alla från oss i Kalser!

 8. Tänk att snön försvann där uppe hos er också till slut. Här är det grönare än grönt och så härligt det någonsin kan vara just nu! Låter spännande med så en så stor fågel som en kungsörn ovanför ert hus. Undrar vad den var ute och letade efter.
  Steglitsen har matte bara visat mig på bild, och det är en riktigt grann fågel. Men någon sådan har då inte jag sett här, och inte husse och matte heller, vad de kan dra sig till minnes!
  Ha det gott och kolla dagens blogg, så får du se hur romantiskt vi haft det i pingsthelgen! Hoppas vi hörs snart igen! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *