Sommar, sol och jubileum

 

Hux flux drog vintern bort, våren förbi och vi fick en försmak av sommar!  Plötsligt var matte och jag i full gång med att sätta årets söta små solar, som kallas husarknappar, i den allra första sommarkrukan.

 

Febus som sin vana trogen är mer äventyrlig ställde  upp som målarlärling åt husse. Det passade honom perfekt, då han fick basa på trappstegen och hålla kolla så att ingen landade på den nymålade staketnocken.

 

Artemis var som alltid mest intresserad av det nyskurade fågelbadet, som matte snabbt plockade fram. Där satt han i och drack i godan ro och förundrades över att ingen lillpippis kom och gjorde honom sällskap!

 

Vi storebröder har med andra ord haft fullt upp med trädgårdsbestyr hela helgen.  Det är bara Mini-Vinnie som mest legat på latsidan efter lördagsnattens spännande bus på hög höjd i ”utahuset”.

 

 

Där fick Mini-Vinnie och jag vara till långt fram på småtimmarna. Jag som tryggt sällskap, och Mini-Vinnie som belöning, för att han varit  på 30-årsjubilerande AniCiura Falu Djursjukhus  hela lördagen.

 

Han var där och visade upp sig tillsammans med flera av Dalälvskattens finaste katter. Lite blyg med men mjuk och go representerade han rasen sibirisk katt, och gjorde det i en rosafärgad solstol.

 

I en jämn ström kom intresserade besökare, som nästan alla vill känna på Mini-Vinnies mjuka päls. Trevliga  grannar från Borlänge hade han också  hela dagen, som här på bild brittiska korthåret Cara.

 

Ett riktig liten charmör var devon rex-ynglingen TinTin, som inte var ett dugg blyg utan bara nyfiken. Dessutom ville han gärna bli fotograferad, och resultatet ser ni här!

 

Det är också anledningen till att bloggen är lite försenad,  då matte var med Mini-Vinnie på lördagen och jag hade fullt upp i trädgården i går. Hoppas ni förlåter då solen fortsätter skina, det är sommarvarmt i luften och  en riktigt fin veckan önskar vi er!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

 

 

6 svar på ”Sommar, sol och jubileum”

 1. Så härlig läsning och underbara bilder, precis som vanligt! Det där ”utahuset” låter ju väldigt mysigt.
  Ha en fin vecka med en extra helgdag och allt ?☀️??
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 2. Klart att vi förlåter, har inte haft möjlighet att låna min ständige sekreterare förrän idag , hon har farit runt som ett skållat troll men nu sitter hon stilla. Solen har allt värmt mig också, men jag har sålt pälsen till Lillhusse så nu känns det bättre, blir inte fullt så äckligt som när pälsen satt kvar, hihi.

  Ni må tro att det är vatten här uppe, Tandån har svämmat över och nu har vi vatten på båda sidor av huset, tur att vi bor på en höjd , så vi slipper bli blöta om tassarna, hihi. Fast det är inte roligt för de som har hus efter Dalälvens strand, för där kommer det att bli blött. När Lillhusse åkte över fjället igår, så sprutade det vatten rakt upp från asfalten nedanför Gammelgården, om ni vet var det ligger och lika inne i skogen där det inte fanns någon bäck var det vattenpelare från marken. Så nog är det grundvatten trots alla larmande vädergubbar, i alla fall här uppe.

  Ha nu en skön vecka i stora staden och njut för det skulle visst bli lite regn till helgen, men det kanske behövs nere hos er.

  Russelpussar i mängd.

 3. Tack goa rara Signe och matte Anna! ”Utahuset” är det bästa vi vet, och vi skulle helst vilja bo där på nätterna med. Men husse och matte kan tyvärr inte sova utan oss i sängen!!! Så vi får väl ställa upp för dem, och i natt har jag faktiskt bara varit inne tre timmar! Sedan blev längtan ut i trädgården för stor. En fin vecka önskar vi alla tillbaka till er!
  Tassekram Triton

 4. Va duktiga ni är allihop som hjälper matte och husse med sina bestyr ????
  Mini Vinnie som representant för rasen hade jag velat se ?
  Men vi var med Nilla på utställningspremiär, det var en ny upplevelse för både matte husse och Nilla!
  Det gick bra så hoppas det går lika bra 17/6 i Uppsala ✊?

  Matte har haft två fina perserkillar tidigare men valde då killar utan intryckt nos, för hälsans skull, så då blev det inte utställning och avel för dom.utan dom var fina lugna killar som ni fyra.

  Ha en skön helg snart igen!
  Puss och kr

 5. Dina hälsningar från fjällvärlden är lika välkomna när de än kommer! Jag har inte kunnat svara förrän nu, då husse och matte varit upp till Malung i dag och sett massor med vatten i Västerdalälven. Sedan skulle de försöka köra över skogen tillbaka hem, men tvingades vända för att inte köra fast i vattensörjan på grusvägen.
  Förstår att ni har vatten där uppe om det sprutar upp ut asfalten på vägen och i skogen. Men nu måste det väl snart ta slut för på många håll hade bryggor nu slitits loss och träden hamnat ute i älven i dag. Ett båthus på rymmen såg husse och matte också på hemvägen.
  En riktigt skön vecka önskar vi er tillbaka i solen, och i natt hoppas vi få vara ute till frampå småtimmarna igen, då vi varit sovit inne medan husse och matte var borta. Ha det gott så hörs vi snart igen!
  Tassekram Triton

 6. Så härligt att höra att det fick bra för dig på din första utställning, söta Nilla, och två dagar i sträck dessutom! Det är mer än vi någonsin klarat av, men så ställer matte ut bara på skoj och är ingen uppfödare.
  Mini-Vinnie skötte sig jättebra, och blir allt mindre blyg ute i vida världen. Fast bäst trivs vi alla förstås hemmavid, där vi är kung och prinsar av Elsborg. Det mest spännande på hela året är trädgårdspysslet, som vi alla hjälper til med på bästa sätt, och vi vill helst vara ute dygnet runt.
  Gott att höra att din matte haft perserpojkar som inte varit intryckta i nosen! Matte tycker gammaldags originalperser är så vackra, men tyvärr har utställningsdomarna hjälpt till att förstöra deras utseende.
  En riktigt fin Kristihimmelsfärdsdag önskar vi er alla i strålande sol. Ha det gott och lycka till på nästa utställning Nilla!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *