På storspan i utahuset

 

Vilken vecka det varit i heldagsregnen efter påsk. Gården har täckts av smältvatten och knappt varit tassbar för lurviga sibbelabbar! Så vi har hållit oss under tak och legat på storspan i utahuset.

 

Hela styrkan har varit på plats efter min och Artemis och märkliga upptäckt i början av veckan. Då hittade vi plötsligt en av mattes gamla avlagda vinterkängor nästan fullproppad med jordnötter.

 

Enda förklaringen är att de skaftade skorna fungerat som suverän matkällare åt våra små kompisar där ute. Men hur de lyckas få upp så mycket nötter på skohyllan går över vårt förstånd.

 

Så tillsammans har vi legat på storspan både högt och lågt större delen av veckan. Bara på nätterna har matte tvingat in oss, och synd nog är det då de små busarna lever om som bäst.

 

Det syns tydligt på morgonen när vi kommer ut i vårt älskade utahus. Vi kallar det så, för det låter så mysigt när matte hotar lämna oss och flytta till utahuset när hon och husse ryker ihop!

 

 Slipade är de små liven därute också så det förslår. Så fort de märkte att vi rört om lite i matkällaren började de flytta nötterna vidare till ett säkrare gömställe på hyllorna högre upp.

 

Det tog bara ett par nätter att tömma kängan på nötter, och vi jobbar nu på att försöka lista ut vart de flyttat dem. Inte för att vi vill sno deras mat, att utan bara för att visa vilka av oss som är smartast! Fast hur det går låter jag vara osagt…

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

12 svar på ”På storspan i utahuset”

 1. Åhhh så spännande ni har det i utahuset.
  Tror att Findus och Molly har lika spännande i Findus lada. Dom tillbringar mer och mer tid där nu, i alla fall Findus.
  Men nätterna har vi bestämt att vi tillbringar tillsammans i sängen.
  Nospussar och tassekramar från Ulvshyttan

 2. Hej hela gänget!
  Alltid lika kul att läsa din blogg Triton och få titta på alla fina bilder. Kramizar från Sotis med matte ???

 3. Så skoj att se er, go´vänner i Ulvshyttan, skriva här inne i bloggen! Alla kommentarer här följer inläggen, så jag kan se och inspireras av dem när jag skriver.
  Förstår att Findus och Molly också har små kompisar i sin lada. De hör liksom till och gör det så spännande att spana högt och lågt inne där! Samma här med nätterna, även om matte tvingats bära in oss dunderklumpar på slutet.
  Ha det så gott tills vi hörs igen! Matte och bröderna hälsar!

  Tassekram Triton

 4. Så goa ni är, Sotis och matte Inga-Britt, som tittar in igen för att fixa den här hälsningen! Det sätter vi värde på ska ni veta, för bloggen är ju vår alldeles egen! Ha det nu så jättegott tills vi hörs igen! Matte och bröderna hälsar!
  Tassekram Triton

 5. Så himla spännande ni har det i utahuset och ordentlig hjärngympa får ni ju också när ni försöker lista ut vad nattgästerna pysslar med.
  Hoppas nya veckan bjuder på sol så att det torkar upp även hos er. Här trodde matte knappt sina ögon när hon läste att SMHI varnar för gräsbränder.
  Puss på vackra nosarna från Signe och matte

 6. Hjärngympa är namnet minsann, för överlista våra små buskompisar är inte det lättaste. De verkar ha tränat massor på att lura oss! Men skam den som ger sig, och vi vill dem ju inget illa.
  Självklart hoppas vi på sol och värme, då vi fortfarande har en halvmeter snö på gården. Men vi behöver d inte oroa oss för gräsbränder i alla fall. Pussar tillbaka från oss alla, söta Signe och matte Anna! Ha det så gott tills vi hörs igen.
  Tassekram Triton

 7. Kära nån vad med snö… Men vi hade ganska mycket här också fast idag har vi haft 20 grader och då händer det grejor!
  Puss igen /Signe och Anna

 8. Tack ännu en gång för den fina bloggen, en sån spännande historia . Vi i Bohuslän har inte ett sånt fint utehus så där kan vi inte vara, lite avundsjuk. Vårhälsningar från Pyssling, Fluffy, Tuzzy och matte

 9. Så där hade matten det inne i hallen förut, när hon inte använt stövlarna på någon dag var det bara att vända dem upp och ner, för däri låg massor av solrosfrön. Fast sen Lillhussen satte upp en elektronisk skrämma, så har det varit lugnt på den fronten, det kommer in någon enstaka men matten tror att dessa är döva.

  Lycka till i jakten på de små, för de är allt aktiva alla timmar på dygnet men de har ett utmärkt luktsinne, så känner de att det luktar katt, då går de inte in i uthuset eller så sitter de förfärligt stilla högt ovan era huvuden, hihihi.

  Ni får ha det så braigt, ska visst bli sol till veckan, då kan ni njuta i fulla drag igen.

  Russelpussar i mängd.

 10. Ja, här har vi snö så det förslår och fortfarande bara några få plusgrader. Hela natten har det störtregnat och fortsätter nu på morgonen. Så vi kanske måste skaffa roddbåt och åka mellan farstkvisten och utahuset! I natt var jag ensam ute och höll koll på en utomjording! Kom in halv sex och blev frotterad och utspisad på köksbordet av matte. Puss tillbaka, för en puss piggar upp i alla väder!
  Tassekram Triton

 11. Tack själv go´vänner, och så härligt att se Pyssling, Fluffy, Tuzzy och dig här inne i bloggen! Det betyder jättemycket för mig som skriver! Spännande är det i utahuset, men våren har säkert kommit mycket längre hos er än här med en halvmeter snö. Ha det så gott tills vi hörs igen! Här öser regnet ner, men imorgon lär vi ska få solsken! Matte och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

 12. Visst är de listiga de små liven, men de är gruvligt söta med! Så vi tävlar mest om att avslöja var de har sin matkällare! Inte att fånga dem, för då blir det ju inte lika spännande i utahuset längre!
  Du har allt så rätt Felix, att de små busarna är aktiva dygnet runt. För vi känner av dem och ibland hörs det lite prassel i väggarna. Känner mig rätt så säker på att de sitter och skrattar åt oss stora klumpedunsar.
  Har det så gott hela familjen där uppe i fjällvärlden. Både vi och ni får nog vänta på våren än ett tag. Här har det störtregnat hela natten och fortsätter nu på morgonen med! Men håll ut, för i morgon skiner solen!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *