Pippimotorn förgyllde påsken

 

Månntro minsann att småbröderna var intresserade, när jag på påskafton landade efter min sagolika fantasitur till Blåkulla! Det var ingen hejd på välkomnandet, och jag hade förstås ett påskägg fyllt med rymdgodis med mig till dem.

 

Artemis var först att kolla upp fårskinnet jag haft som rumpvärmare i rymden. Han fortsatte sedan att med allvarlig min, nosa genom mig bakifrån, för att vara på säkra sidan att det  var samma gamla jag som kommit hem.

 

Nöjd och belåten intog Artemis sedan fårskinnet och ville inte lämna det från sig till småbröderna. Stolt som en påsktupp stilade han på rumpvärmaren men missade pippimotorn jag för säkerhets skull gömt därunder efter landningen.

 

Pippimotorn var en kvast med björkris, garnerad med fjädrar, som under resan hjälpte mig hålla farten på hög höjd. Vi har annars inga fjädrar hemma längre, men matte letade reda på några gamla och smugglade med som hjälpmotor.

 

Ingenting undgår ynstebrödernas skarpa ögon, och det räckte med att en liten fjäder tittade fram för att det skulle bli fart på dem. Efter en stunds detektivarbete hade de lyckats få fram kvasten och demolera pippimotorn.

 

Dagen var räddad för deras del, och sedan roade de sig kungligt med att sprida björkkvistarna med fjädrar åt alla håll. Men även de höll sig hela tiden på det populära fårskinnet, som om de ville leka rymdfarare de med.

 

Mini-Vinnies stolthet visste inga gränser när han till slut fick överta hela härligheten, och sikta lika högt som jag. Och om ni lovar, att inte skvallra för småbröderna, så var jag inte mycket längre på skärtorsdagen än far i huset brukar vara när han köper kvällstidning på julafton!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

12 svar på ”Pippimotorn förgyllde påsken”

 1. Men vilken tur att du hitta hem. Oj va skönt det måste vara med fårskinnet för dom små fina rumporna

 2. Härligt att vara hemma igen och så omsvärmad av småbröderna! Fårskinnet behövdes verkligen den här påsken, då det var rena vintervädret om nätterna. En fortsatt fin och solig vår önskar vi alla dig och de dina!
  Tassekram Triton

 3. Vilken härlig berättelse ??❤️ Nu kommer vårsolen till er fina pojkar. Ha det fint!
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 4. Tack goa Signe och matte Anna! Är så glad att ha er med mig och bröderna på den nya adressen. Och jag är förstås jätteglad att ni skriver här och inte bara på mattes fb-sida. Pussar i massor till er båda, och en riktigt fin vårvecka önskar vi er!
  Tassekram Triton

 5. Förstår väl jag med att du inte tog dig någon flygtur, matten och jag blev allt kvar hemmavid vi med, kollade upp på himlen med jämna mellanrum och såg en och annan kvast segla förbi i månljuset, hihi.

  Nog om det, matten hittade inga gamla pippisar för de hon hade stal alla pippisar ute förra året, förresten så hade hon ingen lust att pulsa i djup snö för att nå björken som hon brukar sätta upp pippisarna i. För även om snön krymt i södersluttningarna så ligger den där den ligger på andra ställen, halt börjar det bli ute så även jag slirar runt trots klodubbarna.

  Ni får ha det så mysigt nere i söder, för där börjar ni väl snart få vårkänningar om ni inte redan har det, i morgon har de lovat snö här och enligt matten blir det nog så, för hon är som en sån där barometer, känner sånt på långt håll.

  Russelpussar i mängd.

 6. Bästa russelvännen lova nu att inte skvallra för småbröderna! De tror fortfarande att jag gjorde en nattlig raid i högan sky och beundrade mig väldeliga, som en riktig rymdfarare, när jag kom hem!
  Säkert lika bra att pippisarna fick stjäla påskpippisarna och ha som stjärtvärmare i sina bon. Det börjar snart bli dags att sätt ut all päls vi fällt i vinter och nu på vårkanten. Men det får vänta lite, för i natt snöade det och nu regnar det som bara den.
  Ha det så gott själva där uppe i fjällvärlden. Här nere kom vårkänslorna av sig, men det går åt rätt håll! Vi hörs! Matte och bröderna hälsar!

  Tassekram Triton

 7. Vilka fina bilder igen och de roliga bloggen , härligt att läsa allt.

 8. Tack goa Beate! Så härligt att du följt med oss hit och att du skriver inne här. Det gör mig så jätteglad, då alla kommentarer här följer med det jag skriver och ligger kvar hela tiden. En fin vårvecka önskar jag dig tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. Hej på dig Triton!

  Vi måste erkänna att vi varit lite tröga med att ta fram din nya hemsida, eftersom vi inte trodde att den skulle vara klar förrän efter påsk. Det var därför jag skickade en påskhälsning per sms i stället.

  Jaså du har varit ute och flugit under påskhelgen? Vilken tur att du kom hem helskinnad!
  Det måste ha varit varmt och skönt att ha haft ett fårskinn att sitta på under flygturen; mycket varmare och bekvämare än att sitta direkt på en kvast.

  Här i Kalser har lon gått förbi och tydligen skrämt rådjuren så de försvunnit. Nu kan det gå flera dagar mellan deras besök, och då kommer det bara något enda åt gången.

  Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i Kalser!

 10. Bättre sent än aldrig go´vänner i Kalser! Jag var lite försiktigt mrd att bjuda in, då jag inte visste riktigt hur lång tid det skulle ta att importera alla gamla inlägg och bilder och fixa till den här nya sidan.
  Nu börjar det likna något och återstår väl bara att fixa startsidan. Det håller jag som bäst på med just nu och ska väl snart vara klar! Var förstås tvungen att fira påsk och fantasiflyga lite för att imponera på småbröderna.
  Matte blir alldeles till sig när hon hör att ni sett ett lodjur, fast hon vill förstås inte att rådjuren ska bli skrämda. Hoppas alla djuren klarar sig, och får må bra, när det nu äntligen börja våras. Ha det så gott tills vi hörs igen. Matte och bröderna hälsar så gott!
  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *