Strålande tider ut i vida världen

Veckan började i moll men slutade i ljust klingande dur! Jag tänker då på måndagens ymniga snöfall, som på några futtiga dygn förbyttes i strålande sol från en klarblå himmel.

 

Det måste vi förstås fira på vår traditionella ljugarbänk med samma gamla älskade yllepläd som underlag. Och trots att vi lagt på oss några kilo, sedan i fjol, ryms vi fortfarande hela glada gänget.

 

För säkerhets skull tog vi vår gröna solhatt med oss ut på bänken. Den är fjäderlätt och störtskön både att vila på och busa med. Tyvärr har vi bara en, så det var bara att låta Febbe-Bus ha den först.

 

Efter en stunds vänskapligt gos på bänken, väcktes leklusten till liv och han gav den stackars hatten en rejäl omgång. Höll fast den hårt, och sparkade med bakbenen, ända tills undertråden tog slut.

 

Efter det fick Mini-Vinnie och Artemis ha bänken för sig själva en stund. Där satt de som tända ljus och lyssnade till lillpippis glada sång medan de höll koll på en ”pippis med motor” i luften!

 

Helikopter heter det visst, och den sjönk plötsligt så lågt att bänkbröderna försvann in i uthuset. Därmed var ”tronen och kronan” bara min, och jag lade mig till ro för en liten middagslur i solen.

 

Sedan blev jag också så där pigg och lekfull, som vi alla blir med solhatten inom räckhåll! Så jag gav den en omgång jag med, då det pirrar i kroppen och leklusten återvänder den här tiden på året.

 

Helgen till ära upptäckte Artemis också att solen äntligen stiger så högt att den når ner till lillstugan mellan snövallarna. Så dit tassade han, och lade sig och njöt, så länge solen förmådde titta in!  

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinn

Ps Med det tackar jag för mig, då det här var mitt sista inlägg på mittmedias bloggportal. Nu drar jag ut i vida världen och återkommer till påsk, med min blogg Veckans Triton, på nya adressen www.veckans-triton.se  Hoppas förstås att du hänger med mig och bröderna dit! Så håll ut och tills vi hörs igen, ha det så skönt i solen var än i världen du befinner dig! Ds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *