Årets Vasalopp blev en flopp

I helgen gav rysskylan äntligen med sig, och fick fart på orosanden Febus! Han riktigt strålade av lycka och hoppade så högt att vi var rädda att han skulle flyga över staketet.

Nu räckte det med att han fick rusa av sig i de uppskottade snötunnlarna. Låter som en saga, men är faktiskt sant! Han har aldrig ens försökt klättra upp på staketnocken sedan i höstas.

 

Det var då husse och matte kattsäkrade staketet, för hundrade gången, och äntligen nådde målet. Nu räckte det med att Febus fick fart på Artemis, som lurpassade vid boden, så blev han nöjd.

Som skjuten ur en kanon kom Artemis upp ur gömstället och flög fram över snövallen efter vildingen. Hur jakten slutade står skrivet i stjärnorna, då båda försvann i tunnlarna bakom husknuten.

 

Mini-Vinnie är den enda som möjligtvis vet. För han satt som förstenad i en av parallelltunnlarna och höll koll! Han blev alldeles förskräckt över storebrödernas plötsliga uppvaknande i snön.

Lite mildare väder, men annars blev Vasaloppssöndagen en flopp, som varken bjöd på stålande sol eller efterlängtad dagsmeja med takdropp och familjefika ute på gården.

 

I stället kom det byar av kornsnö, som bara trasslade in sig  i pälsen. Och tillräckligt kallt var det också, för att kornen inte skulle smälta, utan satt kvar så länge jag låg ute på farstukvisten.

I dag dalar det i stället stora härliga flingor, medan solen försöker leta sig fram i grådiset. Det lyckas tyvärr dåligt, så jag stortrivs inne vid arbetsmaskinen i väntan på bättre tider.

 

Alla våra lillpippis är förstås lika hungriga, även om rysskylan givit med sig lite. Så det är bara att fortsätta mata fler månader än! Och förstås också fortsätta hålla extra rent under fågelbord och automater.

För salmonellan bland katter fortsätter. Drygt 908 konstaterat smittade har påvisats under januari och februari! Det är fler än någonsin tidigare, konstaterar SVA,  som även fortsätter kolla andra tänkbara smittkällor.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Årets Vasalopp blev en flopp”

 1. Oj så hemskt med all salmonella ?
  Men så underbart ni har det med snötunnlar och annat.
  Ha en riktigt fin vecka gosepojkarna ❤️
  Pussar från Signe och Anna

 2. Ser inte kallt ut med kornsnö i pälsen!
  Annars är ni lika fina som vanligt ?
  Otäckt med salmonellan!!!
  Ta hand om er allihop i kylan ❄️?
  matte muttrar att det vore bra om jag kan säga vad jag gjort med höger bakben.
  Haltar där sen i lördags, fast det är bättre nu än då, så matte hoppas vi slipper vet besök i veckan!
  Så att det räcker med vila ? lite tråkigt är det!

  Speciellt nu när jag löper och Dahro och jag inte får träffas!!!?
  Matte och husse puzzlar med galler överallt. Och sluss emellan oss!!!
  Nilla löper med för första gången

  Ha det fortsatt kul i snön alla fyra ?

 3. I söndagskväll började det singla ned flingor i olika storlekar, detta fortsatte igår men sen igår kväll började det blåsa, så nu kommer snön som vanligt på tvären, det blåser så pälsen står åt alla håll, så fort jag sticker nosen utanför dörren. Jag måste erkänna att jag gillade de sakta dalande flingisarna bättre, hihi. Nog om snö, ser att ni busat av er där nere riktigt ordentligt och här är det bara bus inne men det räcker bra, för jag har ju ingen inhägnad gård som jag kan busa på.

  Ni får ha det så bra trots avsaknad av dagsmeja, här lär det dröja innan det droppar från taken, för i morse var det -15 grader igen. Nu har den ständige sekreteraren inte tid med detta längre för hon skulle leta efter nåt restept eller vad det hette var visst på något matbröd i alla fall.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Vist är det lite skrämmande med salmonellan. I vanliga fall är det ju först nu som den brukar dyka upp! Men vi smyger på och har det bra i våra snötunnlar. Fast bristen på sol börjar kännas, och snart måste det bara bli vår. Ha det så gott och pussar i massor från oss alla tillbaka till er!

  Tassekram Triton

 5. Hej Alyza!

  Låter som ni har fullt upp därhemma, men hoppas först och främst att du blir bra i det onda bakbenet. Kan inte vara lätt för husse och matte att håll isär dig och Dahro, men det kanske är säkrast så om jag ska försöka låta klok.
  Du och Nilla får väl trösta varandra så länge, för hon har det säkert lika jobbigt som du. Här är det fortsatt minusgrader och gråmulet så det förslår. Får vi inte sol snart bryter jag ihop och tar bröderna med mig.
  Ha det så gott det går allesammans. Snart är löpet över och sedan väntar sol och vår!

  Tassekram Triton

 6. Hej Felix!

  Visst är de sakta dalande flingorna mycket trivsammare. Speciellt om de är jättestora och lägger sig mjukt på huvudet och ryggen ute på promenaden. Det älskar jag verkligen men har fått nog av alla de sorters flingor nu.
  Här är det grått som vanligt och minusgrader om än bara några få. Väntar på och längtar efter efter sol och värme och dagsmeja! Får försöka hålla ut till helgen, då väderfolket på tv säger att våren ska vara på väg.
  Ha det så gott så länge och hälsa alla omkring dig från oss alla!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *