Föraning i snålblåst och iskyla

 

Nästa gång solen skiner ska jag att ta ut bänken med yllefilten åt er att mysa på! Det lovade matte i mitten på förra veckan för att muntra upp mig i väntan på våren.

För visst älskar vi snön och vintern. Men jag behöver större frihet, än det blir i kylan, så nu börjar ”vinterdeppen” smyga sig på! Den får både kropp och själ att ropa efter sol, sol, sol…

 

 

Nu var det bara det att när vi vaknade i går morse, och såg solen stiga från en klarblå himmel, så var det nästan 15 grader kallt. Men matte hade lovat och jag väntade otåligt på få lägga mig och sola!

En föraning om vår fick jag ute på bänken mellan snövallarna. Varken snålblåsten eller kylan kunde stoppa mig, och jag fick en lurvig fäll att mysa på så länge solen stannade kvar på vår egen gård.

 

 Ingen av bröderna vågade sig dock ut och solbada i kylan. Så jag fick vara kung och ha hela ”playan” för mig själv! Allt medan broder Artemis drog ut på allmänningen med matte i släptåg.

Där hade det tydligen hänt saker med husses bil, som Artemis måste kolla upp. Och efterhand som han gick igenom däcken på solsidan väcktes tydligen alla tänkbara vårkänslor till liv.

 

 Artemis har en våldsam kärlek till just däcken på husses bil, och när han börjar gosa med dem på allvar så brukar det vara vår. Mitt i solgasset doftade de tydligen helt underbart fast det var kallt!

Säkert var det så att minst en utomjording under natten varit framme och satt sin vidriga lukt på bakdäcken. Det måste nu Artemis avhjälpa genom att gnida in däck och fälgar med sin egen doft!

 

Småbröderna däremot var allmänt fega hela helgen, och tassade ut och in på löpande band. Misstänker starkt att de kände av utomjordingen på något sätt som vi andra inte förstod.

Och i dag är det så mulet och kallt att ingen av oss vill vara ute. I stället tar vi det lugnt, och jag skriver inne först i dag för att solen sken ute igår! Och nu förbereder vi oss för Vasaloppet till helgen!

 

Att matte älskar katter är knappast någon nyhet, och det gäller förstås både stora vilda och små  tama djur. Därför är hon väldigt upprörd den här veckan då den länsstyrelsen gått med på att jägarna under mars månad får skjuta sex lodjur här i länet.

Det har länsstyrelsen gjort, för att hålla sig kompis med jägarna, trots att bara en spillra av stammen återstår och bara fyra incidenter med lodjur inträffade under hela förra året. Vart är vi på väg, och var ska det sluta, om jägarna ska bestämma över allt som lever i våra skogar!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

7 svar på ”Föraning i snålblåst och iskyla”

 1. Härligt att du fick fällen att ligga på ute fast det var så kallt ?
  Ni är så fina allihop ❤️
  Nilla upptäckte en utomjording på tomten när hon satt och höll koll ?
  Men matte ville inte släppa ut oss och kolla, sa att han nog bor hos grannen och faktiskt får vara här ?
  Det tycker inte vi!!!

 2. Ja, nog var det iskyla i morse, -30,7 grader visade kallometern när jag skulle ut, förbaskat också inte lätt att göra nr 2 så det fick anstå. Eld i vedspisen var nödvändigt för matten den snålisen hade bara ett element på i storstugan, ett i vardagsrummet och ett i sovrummet. Jag kände mig djupfryst fick värma mig i Lillhussens knä innan han for till jobbet, sen har jag bara njutit av vedspisvärmen hela dagen. Förutom att matten var ute snabba vändor med mig när det blivit mildare ute, men jag hade förstås annat i huvudet, men tredje vändan vi gjorde så kom jag på att det nog var bäst att göra en tvåa i alla fall. Ni ska veta att även om termometern visade på -7 grader så var backen förbenat kall, tassarna blev som is direkt och jag som är så tassfrusen, hihi.

  Vi får väl hoppas att ni slipper dessa utomjordingar för trevligt att få nerkissat överallt är det då rakt inte, nu har den värsta doften gett med sig här ute men som det luktade ett tag.
  Ha det så skönt i solen nu grabbar men håll er inne till kvällen för då ska det bli så där attans kalligt igen.

  Russelpussar i mängd.

 3. Hej hela flocken!

  Det gjorde faktiskt nytta att få ligga i solen en stund även om det var kallt som bara den i luften. Jag mår bättre efter den naturliga vitamininjektionen och står ut med en gråkall dag i dag.
  Så ni har en utomjording där hos er ni med. Den tycks i alla fall bo i närheten! Men det gör inte våra, för ingen av grannarna har några djur. Säkert bäst att matte håller er inne under besöken, fast jag håller med om att den inte har där att göra! Om den inte varit till veterinären och blivit lugn och snäll och go förstås.
  Ha det nu så gott allesammans, och till helgen, när det vankas Vasalopp, brukar våren och dagsmejan komma!

  Tassekram Triton

 4. Ja fy vad kallt vill ha varmare väder så man kan gå på upptäcktsfärd nu blir det korta uteturer men mest inne och sover vilket inte är likt mig (Smulan), Isa sover och busar inne tycker inte om kylan nosar och vänder i dörren igår hade vi -23 på morgonen idag ”bara-16. Tack för att vi fick besöka er och mysa lite. Nospussar från Smulan och Isa med matte ♥️?♥️?♥️?♥️

 5. Hej Felix!

  Hugaligen vännen, då hade du dubbelt så kallt som vi i morse, och vi som tyckte att det räckte med minus 15 grader på termometern. Förstår att det blev problem med tvåan, och tycker nästan det är synd att du inte har en kattlåda inne att ta till i värsta fall.
  Tur att du fick värma dig i lillhussens knä i innan han for, och sedan låter det som om du och matten haft det gott vid vedspisen. Får hoppas kylan ger med sig, så du slipper förfrysa de små ”fossingarna!
  Utomjordingarna kommer som brev på posten, så fort det blir lite ljusare ute. Jag försöker hålla efter dem men kan ju inte sitta ute och hålla koll hela nätterna!
  Ha det så gott och tala gärna om hur det går med kylan där uppe i skidvärlden. Matte och bröderna hälsar!

  Tassekram Triton

 6. Oj så kallt ni alla har! Här håller vi oss kring -10-12 på nätterna men det är vargavinter för oss i söder.
  Jag stannar helst inne men vill gärna prova att gå ut när solen skiner. Väl ute så drar jag strax med husse in igen…
  Ha en fin vecka! Puss på nosarna från Signe och Anna

 7. Hej Anna!

  I söndags var det kallt men mysigt i solen, och igår med, men dagens snöoväder tar priset. Rena isvindarna som inte ens min bamsepäls står emot! Enda trösten är att till helgen, när det stundar Vasalopp, brukar vi fika ute i solen. Ha det gott, och puss på Signe, inne i stugvärmen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *