Bröderna Bus i toppform till OS

Finns inga små möss busa med går det lika bra med en snöklump eller plastburk! Kolla bara på Mini-Vinnie och Febus, som kan väcka liv i nästan vad som helst ute på gården.

 

Medan Mini-Vinnie gosar med sin snöklump i famnen, går Febus en match med plastburken mellan alla fyra. Sparkar hejvilt med bakbenen tills han är alldeles slut.

 

Då tar mini-Vinnie över ”bytet”, men går som alltid betydligt mjukare till väga. Snart sitter han med plastburken som ansiktsskydd och ser ut om en hockeymålvakt med visir.

 

Allt medan Febus trampar ner motståndaren efter den hårdföra matchen och funderar över vad som blir nästa drag. För energi finns det gott om och han har som alltid högtflygande planer.

 

Bröderna Bus i ett nötskal, med Artemis och mig på släp! För vi är fulla av liv vi med, även om jag måste smyga in ett och annat läsvärt ansvarsord i bloggen varje gång.

 

Minns ni att jag nyss klagade över våra fega politiker, som inte vågar fatta beslut om id-märkning och registrering. Plus att alla utekatter skulle till veterinären för att bli lugna, snälla och goa!

 

Nu har landet Belgien fattat beslut om att alla katter, som inte används i avel, ska till veterinären och ”fixas”, så det slipper bli kattungar som ingen vill ha. Och här skryter de styrande fortfarande om att vi har världens bästa djurskydd!!!

 

Aldrig någonsin har så många katter konstaterats smittade med salmonella som i år.  Antalet är nu uppe i 677 stycken, och då är vi bara i mitten på februari. Positivt är dock att ökningen stannat av lite den senaste veckan!

 

”Lillpippis” tros fortfarande orsaken, men självklart ska vi fortsätta mata dem och hålla rent för allas trivsel. SVA avråder dock fortfarande från BARF-foder och ska titta närmare på riskerna för både hund och katt vid nästa sammanträde.

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

4 svar på ”Bröderna Bus i toppform till OS”

 1. Du skulle bara höra mattens fnissande åt era eskapader, Mini-Vinnie är en riktig gosekille det kan man konstatera när man läser om honom och hans sätt att gosa med en snöklump. Vete kattsingen hur men visst lite kallt lär det väl vara, han behöver låna några av alla mina gosedjur, fast jag gosar inte med dem utan försöker mera bita skallen av dem eller terrierruska dem, hihi.

  Visst håller vi med dig om att alla katter som inte används i avel borde kastreras och id-märkas, då kanske vi slapp att försöka fånga de katter som går här utan hem, vi kanske slapp ha kissdoft över hela trappen. För gott luktar det inte, det är då ett som är sant. Våra politiker gör som vanligt, stoppar huvudet i sanden och svansen mellan benen och flyr så fort de måste fatta några beslut, vad det gäller djurskydd. Vi borde har djurpoliser som bara ägnar sig åt såna uppdrag, som de har på vissa ställen inom EU, men här överlåter vi allt åt länsstyrelsen, som om de skulle åka hit upp för något ärende rörande katter, det kommer nog aldrig att ske.

  Kan upplysa dig om att det snöar idag, rätt skönt att det blir vitt igen, visst hade vi snö men den var full av allehanda bös som rasat ner från träden när det blåste så där hemskens . Hoppas att du och dina bröder får fint väder till veckan och kan njuta av att vara ute i snön och busa. Ni får må så gottigt och se nu till att inte Mini-Vinnie fryser tassarna av sig i sin iver att gosa med snöklutar, hihi.

  Russelpussar i mängd.

 2. Heeelt underbara bilder på er alla i snön! Buspojkarna är ju för härliga där dom tumlar runt ❤️❤️ Kloka ord som vanligt och söta lillpippisar ❤️
  Puss på favoritpojkarna från Signe och Anna

 3. Hej Felix!

  Mini-Vinnie är som han är, och det gäller att han tassat loss snöklumpen själv, kastat upp den i luften och fångat in den. Då är klumpen hans alldeles egen, som han kan gosa och busa med!
  Håller förstås med om allt du skriver om både djurpoliser och annat. Det börjar redan kännas på lukten att utomjordingarna härjar utanför staketet. Hade Febus och jag lyckats gräva oss ut härom kvällen, hade de åkt på en omgång som heter duga kan jag lova.
  Det tycks aldrig ta slut på snön uppe i himlen, och i dag har det faktiskt snöat här samtidigt som solen tittat fram. Hur nu det kan gå till går över mitt förstånd! Nu blev det inga mängder, och vackert var det, men ändå.
  Ha det så bra tills vi hörs igen, och hoppas ni lyckas fånga in de stackars katterna! Bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Tack för alla rara ord! Ni är för underbara och vi är så glada att ha er som vänner! Vet inte om det är matte eller jag som är klokast. Tror nästan det är vi tillsammans, som får till det mesta till det bästa. Och våra lillpippis är bästa tänkbara vänner! Bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *