Mini-Vinnie nära drunkna i snön

Drömmen gick i uppfyllelse, och vi fick en riktigt vit vinter. På bara några dagar föll så mycket snö att lillebror Mini-Vinnie höll på att drunkna! Bara hans lilla huvud stack upp när han sjönk ner.

 


Hela gården låg plötsligt inbäddad i det mjukaste täcke, och det var stört omöjligt att ta sig fram till lillstugorna. Men det fixade husse lätt och skottade upp spännande tunnelvägar åt alla håll!

 

Så nu kan vi verkligen vara ute och motionera i snön och gräva oss in i härligheten underifrån. En alldeles egen liten sagoby har vi fått nere i snön där vi knappast syns alls mellan vallarna.

 

Kan utan överdrift att påstå att vi är insnöade ute på gården. På slutet har också plogbilen lugnat ner sig, och i går och i dag har det gått att vara ute hela tiden. Men mer snö lär vara på väg, så…

 

Lyckligtvis dämpas plogens dundrande och skakande i marken av den myckna snön, och kommer det lite mer lär det bli alldeles lugnt och skönt nere på våra tunnelvägar. Till lycka för småbröderna!

 

 

Där nere i snön kan vi sedan busa och jaga småkryp de närmaste veckorna. Sedan börjar solen så sakteliga stiga över hustaken och smyga in sina första strålar på farstukvisten. Lycka!!!

 

Men just nu fortsätter vi glädjas åt att äntligen ha fått en riktig vinter med massor av snö! Känns nästan som att vara ”hemma” i Sibirien, även om det förstås är några grader kallare där.

 

En riktigt fin vintervecka önskar vi er alla, och ni har väl märkt att det redan blivit mycket ljusare både på morgonen och kvällen. Så vår bästa tid är nu, och varje dag framöver, på väg mot våren och sommaren!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Mini-Vinnie nära drunkna i snön”

 1. Va mysigt ni har det, här har husse oxå skottat gångar så vi kan ta oss runt ibland busar och jagar vi varandra till och med Isa vågar sig ut men hon syns inte med sin vita päls så matte blir lite orolig min svanstopp syns precis ovanför kanten så då vet hon var jag är. Vi måste ses snart
  / Nospussar Smulan och Isa ♥️???? o kramar ????♥️

 2. Jistanes så mycket snö ni fått, ja det är inte dåligt här heller men här har det mest kommit på tvären, så på en del ställen är det över en meter och på andra bara ett par decimeter, hihi. Ni har ju väldans mysigt inne på gården med småvägarna som hussen er fixat, här är det bara stora vägar men snöplogkanterna inne på gården är roliga att hoppa upp på.

  Får hoppas att ni får mer snö och inte det blöta eländet som de hotat med, för se något regn vill jag då rakt inte ha, jag har inget emot att det snöar i pälsen men regnar det då stannar jag inne. Ni får ha det så gott ni bröder och njut av den myckna snön så länge den varar.

  Russelpussar i mängd.

 3. Så härligt ni har det med så mycket snö, här har vi med härlig snö ?❄️
  Men inte så mycket som ni!
  Tur MiniVinnie inte försvann i den ?
  Fina bilder för oss att titta på❣️

 4. Hej Smulan och Isa!

  Visst är det härligt med gångar i snön att tassa runt i och smyga på varandra. Och bäst av allt nästan utan att synas om inte svanstippen ställer till det! Så gott att Isa vågar sig ut i snön, så ni kan busa! Vi måste absolut ses bara snövädren och skottningen är över! Nospussar tillbaka till er och hälsa familjen så gott!

  Tassekram Triton

 5. Hej Alyza och hela flocken!

  Nu är det äntligen riktig vinter och gott att höra att ni också fått smaka på den vita varan. Här kan vi redan gömma oss i tunnelgångarna, och det lär ska komma mycket mer i natt. Vi storebrder lovar hålla koll på Mini-Vinnie, så att han inte drunknar! En fin vntervecka önskar vi er alla!

  Tassekram Triton

 6. Hej Felix!
  Så var det här med i början, att det snöade på tvären, men sedan började fingorna dala rakt ner och täcket tjockna.. Förstår att du trivs uppe på snöhögarna, medan vi hellre gräver oss in i den mjuka snön underifrån.
  Hoppas verkligen snön som utlovats till natten blir riktig och ingen halvplaskig sörja! Nu ska det snöa, och inte regna på någon av oss! Ha en fin vecka allesammans där uppe i fjällvärlden!

  Tassekram Triton

 7. Såååå fina bilder på er alla i era vinterpälsar, wow ❤️❤️❤️❤️
  Ni håller väl reda på söta Mini-Vinnie där i djupsnön ?
  Ha en underbar snöig vecka, här ska det visst regna bort imorgon…
  Puss på söta nosarna från Signe och Anna

 8. Hej Anna!

  Tack så jättemycket för dina hjärtliga ord, och jag lovar att vi håller koll på söta Mini-Vinnie! Ha det så gott och hälsa de dina! Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *