Vi firar vår bildsköne Artemis

 

Grattis säger vi i dag till min bästebror Artemis, som charmade hem en säker andraplats i Royal Canins stora fototävling, i samband med Kattens Dag. Bilden på honom tog andraplatsen, i konkurrens drygt sextusen andra bilder, och fick över tusen röster.

 

 

Så klart vi här hemma är malliga över vår bildsköne mellanbror. Jag firar honom med svansen i vädret, efter de senaste veckornas smärtsamma ”vattensvans”. Det var grymt för mig, som alltid har svansen i vädret, att ha min stolthet hängande bakom mig.

 

 

Lyckligtvis är det över nu, och dessutom har vi fått snö i massor den senaste veckan. Så vi bröder har haft fullt upp att hjälpa husse skotta allmänningen och matte adventspynta ute på gården. Lillgranen är på plats och håller på att prydas med ljusslingor vid lillstugan.

 

Det var första advent i helgen, och därför är det väl pyntandet det mesta handlar om här hemma just nu. Vi håller oss mest till att lysa upp och göra mysigt ute på gården, då levande ljus är förbjudna inomhus med fyra viftande svansar alldeles för lätt fattar eld!

 

 

Dessutom är det så härligt ute nu när det kommit riktigt mycket snö söm måste tassas upp av oss. Artemis nere i slänten, hälsar och tackar alla som röstat på honom, så han nådde sin hedervärda andraplats. Den firar vi dag här hemma och önskar er alla en riktigt fin vintervecka!

 Tassekram Triton  

8 svar på ”Vi firar vår bildsköne Artemis”

 1. GRATTIS GRATTIS GRATTIS finaste goaste vännen.
  Vi röstade så mycket vi kunde.
  Då vi haft elavbrott i flera dagar så tände matte massor med värmeljus, dock stod alla i fina små lyktor helt inglasade så vi inte riskerade någon olycka.
  Jag och Molly tyckte det var lite läskigt att gå ut på kvällarna då det var så svart.
  Jag gick ner till ladan en gång men matte kom med ficklampa och ropade på mig efter några minuter.
  Det var skönt. Jag sprang hem före matte.
  Nu har vi jättekallt så vi är mest inne och busar.
  Bara lilla Molly som springer in och ut sjuttioelva tusen gånger, säger matte.
  Men jag tror matte räknar fel.
  Vi önskar er en jättefin vecka
  ❤❤❤❤❤❤❤

 2. Hörde hur min matte pratade med din så ditt bloggande blev stört, ber hemskt så mycket om ursäkt men matten var så glad att din matte förstod.

  Nog om det, vi har röstat på Artemis varje dag, fattas bara annat klart att man hjälper en kompis, fast alla som tittade in där tyckte säkert att bästebror Artemis var sötast där han satt i spenaten med sina lysande gröna ögon till sin gyllene päls.

  Snö har vi fått här med men frågar du matten och mig så är det i minsta laget, inte en enda snödriva som man kan hoppa upp på, hoppas att det kommer mer av den vita varan. I helgen hade vi främmat, matten tog av mitt godis och gick ut, du ska inte tro att jag fick följa med, du ska inte träffa någon tik som löper, du är nog tokig ändå sa matten. Tokig, jag bara vrålade och ylade lite grann, fasen vad tvåbeningarna är känsliga, jag ville ju bara tala om att jag måste få gå ut. Dock var matten obönhörlig, du har nyss varit ut och kissat det är bara en kvart sen, så du kan omöjligen vara nödig igen, vad visste hon om det. Om du bara visste vad det luktade gott om de tvåbeningar som kom in, idag är jag helt slut har inte ens lust att äta.

  På tal om vinter, så har vi riktigt kallt här uppe, -16 grader i morse du må tro att jag var kvick att göra ettorna, tvåan får vänta inte alls lika bråttom. Matten var ute på lunchen men jag gjorde bara ettor överallt, hihi. I skrivandes stund är det nu -15 grader så kommer inte de där omtalade molnen som vädergubbarna pratat om, då kanske säkert -20 i morgon.

  Russelpussar i mängd en speciell puss till Artemis!

 3. Hej goaste vännerna i Ulvshyttan!

  Artemis hälsar och tackar så jättemycket med de varmaste tassekramar, och vi är så malliga hela brödraskaran!
  Hoppas innerligt att ni fått tillbaka elströmmen nu och slipper frysa. Förstår att det är lite läskigt att vara ute i mörkret där ni bor! Här inne i staden blir det ju aldrig riktigt mörkt, utan vi vill helst vara ute hela kvällarna.
  Säkrast ni håller er inne och myser tills det blir lite varmare. Lär faktiskt ska bli det redan i natt. Matte här hemma är lika dålig att räkna, för hon säger också att vi springer ut och in tusentals gånger. En jättefin vecka önskar vi tillbaka till er!

  Tassekram Triton

 4. Hej Felix-vännen!

  Din matte är alltid välkommen att höra av sig, för det är inte allt, som behöver ventileras, som ryms här och passar i text. Jag hann skriva ändå, men matte måste alltid vara med och hjälpa mig som ständig teknisk sekreterare.
  Förstår minsann att ni röstat där upp i fjällvärlden, och du ska veta Felix att jag skulle rösta på dig i alla väder om du vore ute och tävlade. Artemis hälsar och tackar med varmaste tassekramar till matten din och dig!
  Här har vi fått massor av snö att pulsa i ända upp till magen. Det skulle säkert behövts om du kommit ut, när den där sötnosen söderifrån var på besök och på humör att träffa dig! Förstår att hon sprider de ljuvaste dofter, men låt det inte hindra dig från att äta.
  Brr, 16 grader låter grymt, här är det mer lagom och knappt 10. Men det lär ska slå om i natt och bli plussisar i morgon! Inget vidare när det nu är så mjukt och vitt ute! Ha i alla fall en riktigt fin vintervecka tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 5. Hej på er allihop!

  Stort grattis till Artemis från oss i Kalser!?

  Skönt att höra att du, Triton, har repat dig efter vattensvansen så att du kan gå med svansen i vädret igen.

  Hälsningar till er alla, både två- och fyrbenta, från Kalser!

 6. Hej go´vänner i Kalser!

  Tack så jättemycket hälsar Artemis, som firats av oss alla här hemma! Och jag firar mig själv för att jag fått upp svansen i vädret igen. Det är lycka för mig, då det är mitt kännetecken att alltid möta alla och envar med svansen i vädret. Ha det nu så gott, så hörs vi strax igen!

  Tassekram Triton

 7. Hej Signe och matte Anna!

  Tack goa rara ni! Bättre sent än aldrig, hälsar Artemis och tackar så mycket!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *