Hugaligen – vilken mardröm

Hugaligen, vilken mardrömsvecka det varit för mig och hela familjen! Det började redan i måndags morse, då jag glad i hågen tassade ut i femsnåret, som alltid med svansen i vädret.

Men det hände något hemskt därute. Något jag inte lyckats förklara för dem här hemma! Så när matte kollade efter en stund låg jag droppstilla på mjuka dynan i överburen på farstukvisten.

Jag var skadad, men det upptäcktes först när husse släppte in mig med svansen hängande bak och rädd att hoppa upp i favoritfåtöljen. Så jag bäddades ner och serverades mat och dryck i sängen.

 

Veterinären rådde matte att avvakta, då jag åt och drack, men på kvällen blev det värre och jag skrek så fort jag skulle resa mig! Matte blev förtvivlad och låg vaken med mig hela natten.

Största problemet var att jag inte kissat på ett helt dygn, och klockan sex på morgonen skickade matte meddelande till veterinär Per på Vettris, som sköter om mina besvärliga tänder.

Han var förstås fullbokad, men vi fick komma direkt, just för det där med kisseriet. Ett dygn är i mesta laget,  och först när vi skulle åka lyckades jag sätta mig och kissa på gården.

 

Men Veterinär Per såg att jag hade jätteont, så det blev röntgen. Då inget var brutet fick jag två sprutor mot smärta och inflammation, och de sprutorna är nog det ljuvligaste jag upplevt!

På eftermiddagen började livet återvända, och jag vågade röra mig. Det gick bra och jag lyckades börja lyfta på svansen igen. Men problemet var att jag helst skulle ha medicin fyra dagar till.

 Den smakade bra, men jag blev så grymt trött att matte bara vågade fortsätta två dagar. Först i lördags började jag känna mig någorlunda och kunde tassa ut och inspektera allmänningen.

 

I dag känns det rätt bra, men jag tror matte blev chockad, och hon var helt slut efter vaknatten med mig. Nu blev det lyckligtvis inte livshotande, då jag lyckades sätta ner baken och tömma blåsan själv. 

Men ni förstår säkert hur matte mådde, där hon låg och kramade mig hela natten. Livrädd att timmarna skulle ticka i väg och klockan bli för mycket innan jag fick hjälp att tömma blåsan. 

Jag rör mig fortfarande försiktigt, och gör inga våghalsiga hopp. Men svansen, som är min stolthet, håller jag åter högt ! Det betyder allt för mig, och resten är fortfarande en gåta för familjen!

Tassekram Triton med bröderna Atemis, Febus och Mini-Vinnie

24 svar på ”Hugaligen – vilken mardröm”

 1. Usch ia mig, vad var det som hände, hoppade du fel och fick svansen i kläm eller vad hände, både matten och jag fick hjärtat i halsgropen. Jag har ju inte sett något sånt men matten har och det var inte roligt, att vakta en hund som var delvis förlamad en hel natt, innan matten fick tag på veterinären. Tur att du är på benen igen och inte behöver äta medikaniner för såna blir man så trötter av, minns när jag fick såna däringa tabletter, jag bara sov och sov.

  Du får ta det lilla lugna så du inte ställer till något för det är halt ute och det är lätt att halka, jag har varit omkull rejält här ute, rädd blev jag och Lillhussen sa att jag fick skylla mig själv när jag drar så där, humf då blev jag syrak på honom ska jag be att få tala om.

  Kryapådigrusselpussar i mängd.

 2. Åh stackars! Det är sådana gånger man önskar att misse kunde prata och berätta hur det känns och vad som hänt! Tur det gick så bra. Tassekram

 3. Vilken mardröm. Jag förstår att matte hade både panik och ångest. Tur det har gått bra.
  Hoppas det inte återkommer. Lille vännen. Vet hur ont det gör med njursten. Kan tänka mig att dina smärtor var ungefär lika.
  Varma tassekramar och nospussar från oss❤❤❤

 4. Men älskade ”gubben” vad är du ute på för äventyr??❤, hoppat ner från högt uppsatt plats och stukat svansen det hände vår gamla kisse Mimmi hon missbedömde avståndet vid nerhopp från balkongräcket då hon jagade en humla aj aj vad ont det gjorde fick oxå medicin och sov och var bara upp för lådbesök och mat i 3-4 dagar. Ta det lugnt så du inte skrämmer livet ur matte o husse. Här sover, äter vi och ute lite då vädret är så upp och ner. Krya på dig vännen och till matte styrkekram och nospussar från Smulan och Isa och kram❤??❤

 5. Hej lilla vännen!
  Men vad har du råkat ut för? Tur att det har vänt och du börjar bli ditt rätta jag. Kan föreställa mej hur matte och husse kände sej.

  Nu hoppas jag att du blir riktigt kry och att matte och husse får det lugnt igen!

  Kramar till er alla från Kalser!

 6. Hej Felix!

  Tack trogne vän för att du bryr dig och är rädd om mig. Jag vet vad som hände där ute i mörkret, men har inte kunnat förklara det för husse och matte. Det gjorde inte heller så grymt ont direkt, utan blev värre och värre under dagen.
  Eftersom sprutorna tog direkt och smärtan släppte, så hoppades vi att jag skulle kunna fortsätta med medicinen fyra dagar. Men jag blev så gruvligt trött att matte slutade efter två! Hoppas det håller ändå, och att jag snart är mig lik igen!
  Lovar ta det lugnt, och längtar precis som bröderna till i morgon, då snön lär ska vräka ner här. Matten därhemma hos dig lär veta vad jag varit med om, och det känns tryggt att ha kompisar som er där uppe i fjällvärlden! Ha det gott!

  Tassekram Triton

  Tassekram Triton

 7. Hej Sixten och Felix med matte Therese!

  Tack go´vänner för att ni bryr er om mig! Önskar så att jag kunnat förklara för matte vad jag varit med om. Men trots att hon och husse nagelfarit gården har de inte hittat förklaringen. Tänk ändå om vi talade samma språk, och bröderna och jag behärskade Malungsmål! Nu talar de förstås svenska också, men det blir inte bättre för det!
  En fin vecka önskar jag er!

  Tassekram Triton

 8. Hej Anja och kompisarna i Ulvshyttan!

  Det har varit en mardrömsvecka med både panik och ångest. För att inte tala om smärtan! Den värsta jag varit med om hittills, och har väl aldrig sett min rådiga matte så rädd!
  Nu hoppas vi att det är över och att jag blir bättre för var dag som går! Ha det så gott ni med tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. Hej Isa, Smulan och matte Gunnel!

  Tack för att ni finns, när jag känner mig som mest ensam. Så du matte Gunnel har upplevt något liknande med din Mimmi. Husse stötte på en envist jamande hankatt här utanför i lördags morse, och matte misstänker nu att det är han som tagit sig in genom ”kottehålen” och som jag jagat ut över grinden!
  Tack för dina tröstande ord matte Gunnel! Hoppas innerligt att du har rätt att det blir bra! För utan svansen i vädret är jag inte mig själv! Ha det gott!

  Tassekram Triton

 10. Hej go´vänner i Kalser!

  Tack goa rara ni! Känns så gott att veta att ni tänker på mig! Har inte kunnat förklara för husse och matte vad som hänt därute i mörkret, men huvudsaken är väl att det går framåt och jag blir bra! Kramar tillbaka till er alla! Vi hörs och ses!

  Tassekram Triton

 11. Hej Eva!

  Tack goa rara du, och massor av bamsekramar tillbaka dig!

  Tassekram Triton

  Taasekram

 12. Oj nu läser jag först bloggen men kära nån vad som hänt med dig Triton förstår matte och husse var och kanske fortfarande är lika orolig hoppas det nu är bättre med dig Nu får vi hålla tummarna och krya på dig

 13. Söta, goá Triton, sänder våra varmaste Krya på Dig hälsningar! Nu är det svansen i topp som gäller! Hoppas att ”utomjordingen” håller sig borta från Dina trakter i fortsättningen. Många säger att december är värsta ”kattmånaden”, och inte mars.
  Styrkekramar till Husse & Matte och massor av klappar till Dig & Gullebröderna.

 14. Aha äntligen så vet vi nu hur/var vi skall skriva kommentarerna.
  Kram Rasmus & matte

 15. Käraste fina Triton! Så hemskt att läsa, men så skönt att det blev bra igen. Vilken pärs!
  Hälsa matte och ge henne en liten puss!
  Min lilla Missen hälsar!

  Varm klapp från Siv!

 16. Hej goa Rasmus och matte Anita!

  Så härligt att ni hittat hit! Ha det så gott i snövädret! Nu ser det äntligen ut att bli vitt här med!
  Jag har faktiskt varit ute, och busat lite i nysnön, och det gick riktigt bra! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 17. Hej Misse och matte Siv!

  Tack för era rara ord! De hjälper till att läka, och nu känns det riktigt bra! Har till och med varit ute i snön och lekt lite i dag.
  Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

 18. Men oj finaste Triton ❤️ Vilken förfärlig upplevelse för både dig och matte ? Sån tur att det slutade bra och nu måste ni vara rädda om er allesammans ❤️❤️❤️❤️
  Adventskramar och många varma tankar från Signe och Anna

 19. Så nu lyckades vi hitta igen. Och vi blir så glada när vi hör att du mår bättre sötnos. Humm här har det regnat hela dagen, men snö är nog bättre tycker jag. Kram Rasmus & matte

 20. Hej Signe och matte Anna
  Tack goa rara ni! Det var som en spöklik mardröm, som bara blev värre och värre under kvällen och natten! Tänk att inte ens kunna hoppa upp i sängen, då är det illa!
  Men allt såg bra ut på röntgen, inga brott någonstans, så jag fick smärtstillande och antiinflammatoriska sprutor. De verkade snabbt, tack och lov för det! Matte och bröderna hälsar och önskar er en fin första advent!

  Tassekram Triton

 21. Hej Rasmus och matte Anita!

  Härligt att ni hittat hit igen! Har verkligen saknat er, men vet att många tycker det är krångligt att hitta hit! Jag mår mycket bättre, och nu har vi äntligen fått snö! Har till och med varit ute och busat lite! Ha det så gott och en fin första advent önskar vi alla här hemma er!

  Tassekram Triton

 22. Phu vilken pers för dig och matte ?
  Min matte förstår precis hur det var!!!
  Skönt att det blivit bättre men oron när man inte vet vad som hänt är jättejobbig med!

  Här roar sig min lilla kattsyster sig med att hitta på hyss mest hela dagarna så vi har fullt upp med att följa henne, hon vill smita ut så fort dörren öppnas och det är ju ofta eftersom vi hundar har toa utomhus ??

  Hoppas du fortsätter att krya på dig nu snygging ?
  Vill läsa om det i nästa rapport från er ❤️
  Puss på nosen ? Från oss alla!

 23. Hej Alyza och hela flocken!

  Tack goa rara ni! Kan tänka att din matte vet precis hur det känns. Jag har ju inte heller kunnat förklara vad som hände där ute i mörkret.
  Förstår att det är full fart med en lillasyster i huset. Hon är säkert både högt och lågt, så ni har fullt upp att hålla koll på henne! Och se för allt i världen till så hon inte smiter ut i kylan. De är blixtsnabba de små sötnosarna och envisa så det förslår.
  Jag är nästan bra nu, och lovar berätta mer i nästa rapport. Tills dess ha en fin första advent hela familjen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *