Vi rustar för riktig vargavinter

Det varslas om vargavinter i år och som ni ser är jag rustad att möta den i äkta sibirisk päls. Känner mig faktiskt riktigt förväntansfull, och växer nu bara den ulliga kragen ut, så stoppar jag för riktig rysk dunderkyla!

 

 

Riktigt lika långt med pälsbytet har inte broder Artemis kommit, men självklart måste han ut och känna de första vita flingorna under tassarna. Inte mycket att skryta med, och fruset under, men ändå…

 

 

”Sittissiberier” kallar matte oss, då vi inte alls är lika pigga och glada som vi brukar vara över den första snön. Till och med Mini-Vinnie sitter mest och kollar om det möjigtvis finns en snöhög någonstans!

 

 

Men ack nej! Inte ens uppe på lilla redskapsskjulets tak ligger det mer än ett par millimeter. Så där sitter Febus nu och spanar, upp mot himlen, efter mer av den efterlängtade vita varan. Hittills förgäves men…

 

 

Mini-Vinnie fortsätter sitt envisa spanande efter mer snö han med. För det här tunna flortäcket räcker ju inte alls till för bus och lek och mys! Och vad värre är, det lilla vi fått, håller dessutom på att försvinna.

 

Så det är väl bara att tassa  vidare, på det stenhårda underlaget, tills det stundar bättre tider. Det ryktas faktiskt kunna komma lite mer snö alldeles snart. Vi håller tassarna för det och önskar  er alla en fin vit vecka!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

4 svar på ”Vi rustar för riktig vargavinter”

 1. Ja, ni har päls ni! Flisan har rätt tjock päls…Hon ser lite bredare ut än vad hon egentligen är! 🙂 Men Flamman skulle frysa om halsen om hon gick ut nu! Det verkar som det kommer ta lååång tid innan det växer ut efter att skavts av av kragen som var tvungen vara på länge! Tunt på magen med! Skönast ligga på ett element hemma! Ja, nu börjar de bli varmt på dem! Men under flera veckor hade ni med kunnat ligga där även med er päls! Det verkar som det ska komma snö här i morron, Men ni får skynda att njuta för torsdag hotar de med regn! Suck!
  Ha så skönt önskar vi i Östra Främby!

 2. Tassa på finingar och hoppas ni får mycket snö att leka i snart ❤️
  Puss på sötaste nosarna från Signe och Anna

 3. Hej Flisan, Flamman och matte Kerstin!

  Ja, jag har rustat mig för den kommande vargavintern, men bröderna har knappast kommit halvvägs än. Så vänta bara tills vi alla fyra ser ut som uppstoppade ryssbjörnar! Då går ingen inkräktare säker ute på gården här.
  Synd om Flamman, men säkert tur att hon hade kragen på sig, så såret hann läka. Tycker att hon gör alldeles rätt som ligger på elementet, som jag hoppas är varmare nu är när ni återvände och blev stadsbor.
  I dag väntar vi på snön, som lär ska komma i morgon, och hoppas sedan att väderspåfolket har fel med att det ska regna på torsdag. Ha det jätteskönt ni med alla tre! Matte och bröderna hälsar!

  Tassekram Triton

 4. Hej söta Signe och matte Anna!

  Nu är det bara att hoppas väderspåfolket håller sitt löfte om massor med snö i morgon. Fast sedan hoppas jag de sviker varslet om regn dagen därpå!
  Pussar tillbaka till er båda och hoppas ni får en riktigt fin vecka! Matte och bröderna hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *