Svårt med balansen i stormen

 

Vintertid med stormbyar i gnistrande sol! Det har helgen bjudit, och så har vi det än, efter ösregnet i mitten av veckan. Allt löst flyger i luften, medan Artemis ser att det krattas ihop och förpassas till tippen.

 

Tro det eller ej, men Mini-Vinnie är faktiskt tapprast av oss alla att trotsa väder och vind. Fast i helgen blev han smått förundrad när löven blåste bort medan han satt och tog skydd på favoritplatsen under buskarna.

 

En annan liten gynnare som i går hade svårt med balansen i blåsvädret var den här hungriga lilla blåmesen. Den var nära att tippa över flera gånger när han satt på taket, och höll i fast i vildvinet, medan han försökte äta!

 

Till och med vår annars så busige Febus hade respekt för gårdagens stormvindar, som tog rasande fart och snurrade runt på innergården. Han satt mest tryckt mot köksfönstret de korta stunder han vågade sig ut!

 

Inifrån såg det så skönt ut solen att jag tänkte tassa ut och linda in mig i yllefilten på trädgårdsbordet. Men döm om min förvåning när hela mysmöblemanget var borta från gräsmattan och uppställt längs väggen i uthuset.

 

De enda som fortfarande prunkar ute i trädgården de taggiga rosorna. Titta bara på den här lilla gula stamrosen, som trotsar väder och vind och är finare med fler blommor nu än den haft på hela sommaren!

Och här fortsätter det blåsa, så jag tror vi tar en mysdag inne i dag hela familjen. Har ni möjlighet så gör det ni med, och en fortsatt fin vecka i november månads intåg önskar vi er!

Tassekram Triton, Artemis, Febus och Mini-Vinnie

4 svar på ”Svårt med balansen i stormen”

 1. Akta er så ni inte flyger iväg, när det blåser på det här viset, är jag glad att Lillhusse var ankare, för jistanes vilket oväder. Tallarna stod som pilbågar i den byiga nordanvinden, så ni är ju ett lätt byte för vinden, så se till att ha ett ankare som ni kan hålla fast vid. Det blåser väldigt idag med men det var allt ett strå värre igår, jag blev riktigt orolig igår, när bakdelen på mig blåste upp, fast det var bara pälsen förstås, hihi.

  Kul att kika in hos dig så här tidigt i veckan, annars är ju min ständige sekreterare lite sen av sig, fast nu var hon så intresserad av vad ni haft för er, så hon smet in och när hon ändå var här kan hon gott skriva några rader åt mig. Rosen fick många beundrande ooooo, från matten, hihi.

  Jag håller helt med dig om att vi kan stanna inne idag, har varit ute och det är ingen höjdare, så jag och matten stannar inne nu, tills nästa gång jag ska ut, för tyvärr har jag inte lärt mig att gå på låda, som jag hört att vissa katter gör, hihi.
  Ha det så skönt inne i stugvärmen och hälsa dina härliga brorsor från ett kylslaget Ängesåsen.

  Russelpussar i mängd!

 2. Hej Felix!

  Tur du hade Lillhusse som ankare i stormen. Vi har hållit oss innanför grinden och mestadels inomhus för att vara på den säkra sidan. Tack och lov är vi tungviktare alla fyra, men var sitt ankare hade inte suttit fel!
  I kväll håller det äntligen på att lugna ner sig, och blir det inte alltför kallt i natt så står sig nog rosorna ett tag till! Gott att höra att din ständige sekreterare är så intresserad att ni tittar in på direkten.
  Småbröderna går på låda i nödfall, men jag ska bara ut och göra mina behov precis som du! Så där har vi ännu en likhet du och jag. Hoppas på lite mildare väder i veckan, så det går att vara ute på riktigt. Ha det så bra där uppe tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 3. Ja hu ett sånt blåsvädervi har haft även här. Igår skulle matte ta ut cykeln och hon kom knappt ut ur cykelförrådet för blåsten tryckte mot dörren. Nu hoppas vi på en bättre vecka med fina och soliga dagar ✊? Nospussar till er alla fina och njut av den vackra rosen medan den står så grann
  Signe och Anna

 4. Hej Signe oh matte Anna!

  Nu är det verkligen höstväder, med alla ingredienser. Sol, storm och skurar om vartannat! Tur din matte klarade sig och inte blev fast i cykelförrådet. Här blåser det idag igen som bara den, men i morgon lär det ska bli finväder. Vi får hålla tassarna för det!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *