Med yllefilt under ändan…

 

Med yllefilt under ändan kommer man långt och kan solbada ända in i slutet av oktober. Jag var först ut i veckan, när solen sken från en klarblå himmel, mellan dagarna när regnet öste ner!

 

Bröderna var inte sena att ta efter, och knappt hade jag lämnat filten, förrän Febus bäddade om och lindade in sig. Strax efter hoppade Mini-Vinnie upp och smög sig ner bredvid honom.

 

Vi har tre härliga yllefiltar, som matte fått i julklapp från sitt jobb, att samsas om  alla väder. De har varit med i många år, men verkar vara outslitliga, och är omåttligt populära hos oss bröder.

 

Inte minst för att vi inte blir det minsta flygiga i pälsen efter att ha varit inlindade i en yllefilt. Titta bara så fin akrobaten Febus är i pälsen direkt efter att han varit hoppat ur filtbädden på bordet.

 

Mini-Vinnie hade förstås inte tid att ligga stilla så länge! Han var plötsligt mer intresserade av att sola på det värmande frigolitunderlaget matte haft i jorden under ”kotte-stugorna” i år.

 

Ungdomarna har inget tålamod numera, och tur är väl det. För innan den låga oktobersolen lämnade trädgården hade de lämnat ”playan” och lät mig ostört sussa sött en stund.

 

Med det tackar jag för mig och önskar er en fin oktobervecka tills vi hörs igen! Och tänk vår sena klematis har klarat de senaste frostnätterna vid husväggen och äntligen slagit ut!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”Med yllefilt under ändan…”

 1. Vad mysigt ni har på härliga filtar men jag är nog lite som Mini-Vinnie har inte tid att sitta stilla, om inte någon av tvåbeningarna tar upp mig förstås, för då kan man sitta länge och bara njuta både inne och ute, hihi.

  Här är det fingerkallt idag enligt matten, men jag fick ändå läsa ”tidningen” både fram och baklänges, hihi. När vi äntligen kom in så sa matten, ska du snosa igenom vareviga lingonblad måste jag nog ha vantar nästa gång vi går ut, du hör vad hon anklagar mig, jag snosar väl aldrig bara nosar lite så där, hihi.

  Matten beundrar era blomster som klarar kylan så bra att de blommar den här årstiden, här är det bara vitmossa och lingonris, blåbärsriset har tappat bladen, björkarna har fällt nästan alla sina blad. Nu är det bara vintern att vänta på, allt är inplockat som varit ute, till helgen ställer vi tillbaka klockan, ska bli skönt att slippa vakna så tidigt, för jag är världens sjusovare, ska du veta.

  Ni får ha det så musigt nere i södern och ni får säkert njuta av blomstren ett tag till, för här ska det visst komma snö i morgon men ni får nog det blötare regnet i stället.

  Russelpussar i mängd till dig och dina bröder, du får pussa på tvåbeningarna ifrån mig också.

 2. Härligt med filtar ni ser ut att njuta i/på dom ?
  Nilla har ingen filt ute ännu, får bara vara ute i sele ännu.
  Matte ska fixa balkongen och altanen till henne när vårsolen tittar fram ??
  Just nu är det mycket bus och Kjell med henne, hon och jag har blivit bästisar (fast att hon får äta jättegott luktande mat flera gånger än mig är orättvist ? Jag vill ha lika dant ju!)
  Matte tycker blomman som klarat sig är jättefin ?

 3. Oj så underbart det ser ut! Hoppas ni får fler såna härliga soldagar i veckan som ligger framför oss.
  Nospussar från Signe och Anna

 4. Hej Felix!

  Jodå, vi fortsätter att ha det mysigt, fast den här veckan har massor i trädgården körts till tippen. Men i dag skiner solen igen, och den utlovade snön, tidigare i veckan, övergick i heldagsregn här.
  Låter som om vintern knackat hårdare på dörren däruppe hos hos er än här nere hos oss. Fast visst känns det i luften att vi går mot mörkare kallare tider. Vi får vara tacksamma varje dag solen skiner, för i den här gropen blir det så grymt mörkt hela dagarna när det är mulet den här tiden på året!
  Ett fint slut på veckan, och en trevlig helg, önskar vi alla er alla där uppe i fjällvärlden!

  Tassekram Triton

 5. Hej Alyza och hela flocken!

  Så härligt att höra att Nilla och du blivit riktiga kompisar och att hon fått börja gå ut i sele! Förstår att hon uppskattar det, för det är det bästa vi alla här hemma vet. Vi står i kö vid grinden, och väntar på vår tur, och sätter på oss selarna nästan alldeles själva.
  Låter jättebra att matte tänker fixa altanen åt lillflickan till våren, och tills dess har hon ju er hundar att leka och gosa med inomhus. Det där med maten ska du inte fundera så mycket på. Du vet Nilla är ju bara en liten unge än, och då måste hon äta flera gånger om dagen för att orka växa sig stor!
  Hälsa alla därhemma, och ha en fortsatt fin vecka och trevlig helg tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 6. Hej Signe och matte Anna!

  Vi har verkligen haft några riktigt fina höstdagar i solen, och tänk i dag skiner den med efter några dagars evigt regnande. Ett fint slut på veckan och trevlig helg önskar vi er med nospussar från oss alla!

  Tassekram Triton

 7. Kjell!!!

  Förstod så väl att ni menade kel, så det är inga problem! Bokstäverna hoppar lite hur som helst här med! Och med lite fantasi kommer man långt och har så mycket roligare!

  Tassekram Triton

 8. Hej på dig Triton!

  ?Hjärtliga gratulationer till dig på din födelsedag från oss i Kalser?

 9. Hej goaste ni i Kalser!

  Tack så jättemycket för födelsedagshälsningen på min dag!!! Alla här hemma hade förstås missat det, fastän matte nämnt det flera gånger den senaste tiden.
  Nu skäms de minsann, och det är lite lagom åt dem. Får ta igen det i veckan och berätta mer i bloggen nästa gång!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *