Hedersgäst på födelsedagsfest

Dagen efter brukar vara lite avslagen, och veckan efter har varit det här med. Luften gick liksom ur efter den årliga utställningen och firandet av Mini-Vinnie, så vi har mest tagit det lugnt och njutit i höstsolen mellan de upprepade regnskurarna.

 

Veckans höjdpunkt för mig var därför när jag på promenaden hamnade på födelsedagsfest hos mina bästisar Else-Gun och Björn i kvarteret här nedanför. Matte bjöds på bubblande champagne, medan jag åt partygodis och minglade med gästerna!

 

En toppendag då alla ville träffa och gosa med mig, som Else-Gun alltid pratar som sin kompis. Så i helgen var matte och jag ner och grattade i efterskott, då vi inte visste att hon fyllde år när vi blev inbjudna i torsdags. Och nu tog matte förstås med kameran också!

 

Hemma var bröderna i upprorsstämning, när matte och jag äntligen kom hem efter den oväntade festen i torsdags. Jag skulle ju bara ut på promenad, precis som de varit före mig, men blev borta alldeles för länge. Så de var rejält upprörda och avundsjuka när jag kom hem.

 

Artemis smög mest omkring i funkiorna, medan Febus busade med en grästuva på sitt alltid lika obegripliga sätt. Men husse berättade att de sprungit ut och in i skytteltrafik, och bråkat med varandra, så han varit tvungen att ta isär, dem bara för att matte och jag var borta.

 

Men så fort vi kom hem var ordningen återställd. Och tur var väl det då Mini-Vinnie varit till Anna och Sandra på Dala djurklinik och tagit tandsten dagen innan! Lyckligtvis behövde han bara få lite lugnande för att bli ren och fin i munnen, så redan samma kväll var han ute och satt på sin pall.

 

Då var det fortfarande lite ljummet i luften, men under helgen har vi verkligen fått veta att det är höst. Jag passar därför på att knyta ihop säcken i dag med den här bilden på en av våra vita rosor, som fortfarande blommar så här vackert men inte länge till!

Tassekram Triton med bröderna Artemis Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Hedersgäst på födelsedagsfest”

 1. Nu skulle du höra mattens ojande över denna vackra ros, hon säger att hon bor på fel plats för här går det inte att sätta så vackra rosor. Fast det var ju inte det som det skulle handla om, du har allt tur som blev bjuden på fest så där helt apropå, inte fy skam det inte. Massor med gäster som är kelsugna med en söt katt, godis och allt annat trevligt som är på en fest, då förstår jag att dina brorsor var avis på dig. Du får väl ställa till en kattfest för dig och dina brorsor, räkor och grädde har jag hört ska vara delikatess för katter, fast jag är också mycket förtjust i dessa saker och ändå är jag ingen katt, tror jag.

  Dock säger matten att jag mer och mer liknar en katt för var dag som går, jag är nämligen som en katt när det vankas mat, går i en åtta runt mattens fötter så hon blir så där måttligt glad som bara mattar kan bli, hihi.

  Du och de dina får passa på att njuta av solen så länge som den behagar skina på er, för här om dagen så snöade det uppe på Hundfjället, här slängde det en och annan flinga i regnet. För tvåbeningarna och mitt vidkommande kan det gott få dröja länge än innan snön ramlar ner här, för det blir en tillräckligt lång vinter ändå utan snö i oktober.

  Russelpussar i mängd till både två- och fyrbeningar.

 2. Härligt att ni fick gå på kalas bara sådär ?
  Tur matte och du gick tillbaka så vi fick se fina bilder.
  Klart brorsorna blev oroliga när ni var borta så länge❣️❣️❣️
  Jättefina rosor tycker matte ?

 3. Mysigt med ”heltapropåkalas”! Och rosen är ju lika vacker som ni är allihopa.
  Hoppas oktoberveckan blir lugn och behaglig för er alla!
  Nospussar från Signe och Anna

 4. Hej igen Felix!

  Du må tro att alla våra rosor är jättefina här hemma nu. Tror det beror på sommaren, som aldrig kom, att de inte nått sin fulla prakt förrän frampå höstkanten! Och som du vet är rosor min favoritblommor, även om de smakar bäst på våren när de är späda och krispiga.
  Födelsedagsfesten var en höjdare, och jag får väl försöka kompensera bröderna här hemma till helgen. Fast de får ju olika sorts godis varje dag!!! En promenad i solskenet smäller nog bättre för dem alla, och att de får vara ute på upptäcktsfärd precis hur länge de vill.
  I morgon ska solen skina här, så då firar vi lite extra då. Fast i natt ska det vara nollgradigt, så det blir inga tidiga morgonpromenader. Ha det så gott där uppe hos er och gläds åt at det blir mildare till helgen!

  Tassekram Triton

 5. Hej Alyza och hela familjen!

  Kalaset var ett spännande avbrott på promenaden, och så klart vi ville tassa tillbaka och gratta med en blomma i efterskott. Brorsorna var nog mest avis för att jag fick vara borta med matte så länge, för ingen av dem skulle ha velat mingla på kalas! Det är de alldeles för blyga för!
  I dag är det heldagsregn, så det är bara att hoppas rosorna klarar sig, då det lär ska bli indiansommar nästa vecka! Ha det så gott med er lilla Nilla!

  Tassekam Triton

 6. Hej Signe och matte Anna!

  Ja det var jättespännande att plötsligt vara hedersgäst på Else-Guns födelsedagsfest. Det lever jag på länge och ställer gärna upp som minglare igen om någon kallar in mig. I dag regnar det som bara den, men till helgen utlovas sol och nästa vecka tros bjuda på indiansommar! Det ser vi fram emot efter sommaren som aldrig kom! Nospussar från oss alla tillbaka till er!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *