CAP-rosett i rekordfart

En heldag i buren var ingen höjdare för Mini-Vinnie! Han låg mest och höll koll medan han längtade hem och ut i trädgården! Tills han plötsligt skulle hissas upp i luften, få sitt CAP-cert, fina vitsord och ett ”I love you” från den italienske domaren.

 

 

Det gick så snabbt att Mini-Vinnie, som tar allt i sin egen takt, knappt hann fatta vad som hänt. Strax var han tillbaka i buren igen med sin rosett, men lite för blyg för att gå vidare! För när domaren viftade med sin vippa tittade Mini-Vinnie på matte i stället.

 

 

Väl hemma var han jättemallig och vi storebröder tävlade om att få rå om honom. Full av bus smög han med huvudet först ner i väskan, han haft med sig, och tittade sedan glatt upp med sin rosett! En minstebror att vara stolt över.

 

Till och med jag lockades med i Mini-Vinnies glädje över att vara hemma och försökte krypa ner i den röda väskan. Det misslyckades förstås men var lika festligt ändå! För Mini-Vinnie var helt fascinerad av att se mig trängas i väskan.

 

Det ska villigt erkännas att jag trivdes som fisken i vattnet i väskan, där jag låg och spanade på lillpippis och låtsades att jag inte syntes alls! Mini-Vinnie har från första stund lyckats locka fram leklusten hos mig och det lyckas han tydligen med än.

 

 

Artemis välkomnade Mini-Vinnie på farstukvisten, och var lika glad som jag att ordningen var återställd och minstebror lyckligt hemma igen med sin rosett. Nu behöver han bara en till för att kunna titulera sig Premier som Artemis och Febus.

 

Febus väntade i det längsta med att undersöka väskan, som varit med på utställningen. Men när han väl fått smak på den satt han kvar och stilade en lång stund. Så slutet gott – allting gott, som det heter i sagan, fast här hemma är det på riktigt! 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”CAP-rosett i rekordfart”

 1. Klart att Mini-Vinnie vann domarens gunst, så fin som han är! Det sista steget kommer säkert i sinom tid. Själv tycker jag allt att blyg är gulligt, det är så många som är framfusiga så det räcker ändå. Väldigt härliga bilder på er alla stolta pojkar!
  Nospussar till er allihop en helt vanlig tisdag i oktober!
  Signe och Anna

 2. Grattis till världens goaste Mini-Vinnie synd jag var för sen att se din bedömning men vi fick iallafall se dig och krama Goa matte. Träffade även barnen till Isa så fina och även Ulrikas andra katter så det blev en underbar söndag med så mycket missar och trevliga människor. Ha en skön vecka mellan regnskurar. Nospussar Smulan och Isa ❤?❤?❤?❤?
  Ps hoppas tandlös besöket går bra?Ds

 3. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, vem kan annat än älska Mini-Vinnie, så ljuvligt mjuk och go som han är. Blir säkert modigare med åren, och du har så rätt i att det är gulligt att vara lite blyg med!
  Broder Artemis var väldigt blyg tills han fyllde fem, sedan släppte det och han blev mycket frimodigare! Nospussar tillbaka till er från oss alla!

  Tassekram Triton

 4. Hej Smulan och Isa!

  Tack goaste matte Gunnel för att du kom och hälsade på matte och Mini-Vinnie på Lugnet. Och så härligt att du fick träffa alla andra ”släktingar” med!
  Det gick jättebra för Mini-Vinnie hos vår veterinär Anna och Sandra, som skrapade tandsten på honom.
  En fortsatt fin vecka och trevlig helg önskar vi er tills vi ses igen och tar ett bad tilsammans!

  Tassekram Triton

 5. Hej på er allihop!

  Stort grattis till Mini-Vinnie, som har fått en så fin utmärkelse! Fast vi har ju inte alls tvivlat på att det skulle gå bra för honom på utställningen.

  I går var grannkatten här utanför och jagade en ekorre, men kurre lyckades gömma sig i en tät buske och klara sig undan katten. Jag tycker att katten borde hålla sig till sorkar och möss i stället, och låta småfåglarna och ekorrarna vara ifred.

  Hälsningar och kramar till er alla, både två- och fyrbenta, från oss i ett höstligt Kalser!

 6. Nu har jag felat rejält, som alldeles glömt bort att gratiflera Mini-Vinnie till rosifetten, men här kommer det ett jätte GRATTIS så här i efterskott. Jag måste verkligen se till att min ständige sekreterare blir lite bättre på att skriva snuttar här hos er, men den här gången har hon haft giltigt förfall, med en snuva som baske mig går till historien. Här har både matten och Lillhussen formligen snorat i kapp och som om inte det var nog så har de hostat så matten har inte kunnat skriva alls men nu är de åter i tjänst, hihi.

  Ha det så skönt och njut av solen så länge den behagar visa sig.

  Russelpussar.

 7. Hej allesammans i Kalser!

  Tack så jättemycket hälsar Mini-Vinnie, som var jätteduktig trots att han är så blyg bland främmande människor. Tur att er kurre klarade sig undan grannkatten, som vi tycker att gott kan hålla sig hemma.
  Ha det så jättegott med kurrar och talgoxar, och hoppas ni slipper snön ett tag till. Utlovas faktiskt mildare väder till helgen! Alla här hemma hälsar till er!

  Tassekram Triton

 8. Goaste Felix!

  Vi är så glada att ha dig som vän, så du får gratfilera precis när du vill. Det är lika välkommet ändå, hälsar Mini-Vinnie med en nospuss till dig! Tycker din ständige sekreterare sköter din rapportering från där uppe i fjällvärlden bra, och en envis snuva är inte det trevligaste att dras med.
  Hälsa krya på er till både matten och Lillhussen, så de blir av med både hosta och snuva. En fin vecka önskar vi er alla tre!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *