Till helgen smäller det…

 

Artemis och Febus fortsätter palla äpplen på allmänningen medan Mini-Vinnie och jag håller oss på ”mattan”. Nybadad och fin, som han är, har matte bett mig se till att han håller sig lugn och inte smutsar ner sig alltför mycket

 

 

Det har nu bröderna äppelpallare inga som helst problem med utan siktar högt i var sitt paradisträd. Där uppe har de utsikt över hela kvarteret och kan hålla koll på allt och alla som rör sig både i luften och på marken.

 

 

Själv ligger jag som bäst på trädgårdsbordet och håller Mini-Vinnie sällskap. Han är nybadad, kammad och fönad och håller på att förberedas inför höstens stora begivenhet. Dalälvskattens internationella utställning i Falun till helgen!

 

 

Han är den ende av oss bröder som är anmäld, då jag för flera år sedan tackat för mig och vägrat ställa upp. Artemis och Febus har redan tagit sina Premier-titlar! Så det är bara Mini-Vinnie som fortfarande jagar certifikat.

 

 Bara på skoj, men visst blir vi glada om ni håller tassar och tummar för honom. Själv bryr han sig mindre men är säkert nöjd med att få ha matte för sig själv en hel helg. Anmäld både lördag och söndag, men känns det jobbigt blir det bara en dag!

 

 

Utställningen hålls i år som i fjol på i trivsamma lokaler på Lugnet i Falun. Drygt 400 katter deltar både lördag och söndag, och alla intresserade är förstås jättevälkomna att titta närmare på dem och kanske hitta en ny favorit!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Till helgen smäller det…”

 1. Fina äppeltjuvar ni är , så mysigt ni ser ut att ha det och kul, finns inget roligare än att klättra och som ni sagt man ser långt och mycket. Tänker träffa lillebrorsan på lördag och heja så han får fin rosett, hoppas även att få träffa Isas barn och fd matte till henne. Ha nu en fortsatt fin vecka trots bristen på sol och håll koll på lillbrorsan så han håller sig ren o fin.
  Nospussar Smulan och Isa????❤❤❤❤

 2. Vilket ansvar du har nu Triton, att hålla vackraste pälsen ren för Mini-Vinnie! Det fixar du galant. Och lycka till på utställningen sötaste lillebroren ❤️ Dom där äppelpallarna njuter nog på sin höga höjd tror jag. Önskar er en finfin vecka och här håller vi tassar, tummar och tår för lille Vinnie till helgen.
  Puss på er! Signe och Anna

 3. God kväll Smulan och Isa!

  Tack rara ni och nospussar från oss alla tillbaka till er! Vi trivs förträffligt i äppelträden och håller koll på det mesta. Det kan behövas då en av grabbarna på Ramhuset hittat en färsk uvfjäder på granngården häromdagen.
  Vi storebröder är så glada, både för mattes och Mini-Vinnies del, att er matte Gunnel kommer och stöttar dem på lördag! Det är ju ingen höjdare att sitta i bur en hel dag, när det finns äppelträd här hemma!
  En fin höstvecka, i förhoppningsvis sol, önskar vi er!

  Tassekram Triton

 4. God kväll Sige och matte Anna!

  Jo, nog har jag fått ett ansvar som heter duga minsann! Försöka att hålla den lille busungen på ”mattan” är inte det lättaste. I morse skulle han med ut kvart över fem!!! Men jag lovar göra mitt bäst, då jag tycker han är jätteduktig som ställer upp. Själv klarade jag inte av det, och bara morrade mig genom en utställning i buren.
  Då satte husse stopp för tokigheterna, när jag till och med fräste åt honom, som jag aldrig gjort i hela mitt liv. Så visst ska jag göra mitt bästa för att Mini-Vinnie ska slippa bada en gång till!
  I morgon utlovas solsken, så en riktigt fin höstvecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 5. Hoppas det går bra för Mini Vinnie ?
  Han är ju en så fin kille!!! Ja det är ni ju allihop.
  Matte ska på utställning med Nilla framöver säger hon, får se om det lilla busfröt gillar det???
  Vi har fullt upp allihop här att hålla ett öga på vad Nilla hittar på, hon är överallt, älskar höga höjder och kryper in överallt, välter mattes blommor osv. Fast hon är rätt rolig ibland att busa med även om matte säger att jag ska va försiktig med mina tassar.
  Igår la hon sig vid min svans i soffan och sov ? Så sött säger matte ? Jag är väl alltid söt?
  Ha det bra alla fyra och säg åt dom på hög höjd att bara försiktiga och inte palla för mycket äpplen.

 6. Va skoj att han fick sin rosett finaste Mini Vinnie ?
  Ni är värda rosetter allihop så fina som ni är.
  Väskan ser ut att passa er alla, kul att du blev busig när han kom hem med rosetten ?
  Lycka till på nästa utställning med lille bror så du får din titel.
  Matte har inte riktigt fattat hur det går till på utställningarna ännu, håller på att lära sig, men är lite förvirrad än ?
  Enklare på hundutställning säger hon.
  Men nu är det ju katt syrran som ska visas upp och få bedömningar ?

 7. Hej Alyza och hela flocken!

  Vad spännande det låter hemma hos er med lilla nykomlingen Nilla. Förstår att ni har fullt upp hela familjen med att följa hennes upptäcktsfärder på hög höjd. För vi katter är liksom lite vidlyftigare än ni hundar.
  Men jag kan lova dig att Nilla blir roligare och roligare att leka med bara hon hinner växa till sig lite och bli riktigt ”varm i kläderna” hemma hos er. Ha det så jättebra, och tänk så tryggt och gott det måste kännas att krypa in i svansen din och sova där!

  Tassekram Triton

 8. Hej Alyza och hela familjen!

  Tack för era rara ord! Jag har tyvärr bara ett cert, och lär knappast få fler, om inte reglerna ändras och det blir utställning utan bur utomhus. Då skulle jag gärna ställa upp, men jag har cellskräck och får panik när burgrinden stängs!
  Klarade av det en gång i ungdomen, men sedan talade jag bestämt om att det fick vara nog. Så jag får glädjes med bröderna, som klarat av det så bra. Nilla kommer också att klara det galant. Matte kan säkert berätta mer, och Nilla får ställas ut redan från 16 månaders ålder! Ha det så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *