Vilse i pannkakan…

 

Tror nästan att matte är lite vilse i pannkakan, då hon är i planteringstagen igen!.Men sanningen är den att hon egentligen inte alls tycker om hösten! Så för henne är det bara ett sätt att försöka lura sig själv med lite nya blommor.

 

 

Gula som solen, och vi hjälper förstås till, fast vi vet att hela härligheten snart fryser bort. För frostnätterna närmar sig osvikligt med stormsteg, även om matte yrar om någon sorts strålande indiansommar i oktober.

 

 

Självklart ställer vi upp och håller henne sällskap hur stollig hon än är. För hjälps vi åt går det fortare, inbillar vi oss, och då följer hon med ut på tassetur efteråt. Det är dagens höjdpunkt hur mycket blommor vi än har här hemma.

 

 

Vilse i pannkakan på allvar är också det glada gänget sparvilar på pidestalen. De har fått en hel nystekt tunnpanakaka i små bitar och gottar sig redigt vill jag lova! Det säger bara swisch, så är det slut på hela härligheten.

 

Visst är det härligt med en egen liten rosengård, och det har vi här hemma just nu. För sommaren, som aldrig kom, har gjort att rosorna börjar blomma först frampå höstkanten! Och tillsammans med mattes gula ”solar” är det faktiskt riktigt trivsamt!

 

 

Småbröderna Febus och Mini-Vinnie är suveräna trädgårdsmästare, och de bästa lärlingar matte kunde ha. De kan hålla på hur länge som helst och peta i jorden, som matte hällt i krukorna, och verkligen tassa den både lucker och fin.

 

Det uppskattar förstås Artemis och jag som, med gott samvete, kan nöja oss med att vara ”sällskapsdamer” och slippa smutsa ner tassarna. Och med det önskar vi på trädgårdsbordet er alla en riktigt fin höstvecka så här i mitten av september!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

 

 

.

 

 

 

 

 

4 svar på ”Vilse i pannkakan…”

 1. Hej käre Triton och alla vänner! Min matte gillar inte heller hösten, eller rättare sagt gillade, för numer har hon accepterat årets växlingar då det liksom inte är så mycket att göra åt… Vi ska tänka positivt säger hon. ”Nu behöver naturen vila och rätt som det är så är våren tillbaka”. Vi måste nog alla ta igen oss lite och idag i hällregnet har matte höstpremiärtänt värmelampan vid hennes arbetsplats åt mig. Jippi! Jag älskar verkligen värme och tror det gör mina leder gott. Kram till er alla från Lakrits med familj

 2. Vilka vackra och duktiga hjälpredor matte har! Och sån tur att ni vakar över hela härligheten, du och Artemis ❤️❤️❤️❤️ Sparvilarna ser ju hur nöjda ut som helst med menyn!
  Ni avslöjar väl inte för matte att frosten kommer att ta hennes fina blommor snart? Hon kanske bär ut och in ett tag så dom klarar sig?
  Puss på fyra vackra nosar från Signe och Anna

 3. Hej Lakrits med familj!

  Din matte har så rätt, så klart naturen behöver vila. Det tycker säkert matte här hemma med, och jag tror att det mesta bottnar i att hon lider med alla hemlösa djur som har det svårt. Tror hon har blivit lite märkt av de många övergivna katter och kattungar hon varit med och räddat in från kylan.
  Låter som om matte ordnat en mysigt värmande höstpremiär åt dig i hällregnet. Gör säkert gott åt lederna, och visst kan det vara mysigt på hösten med. Matte blir lyckligtvis glad, bara hon ser på oss, och det är ju en tröst god som någon. Så vi ska nog hjälpa henne genom hösten i år med! Ha det så gott och tack för ert positiva tänkande!

  Tassekram Triton

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Visst är småbröderna duktiga som hjälper matte med planteringen, så att Artemis och jag bara kan ligga på trädgårdsbordet och övervaka blommorna i krukorna. Och vi tänker inte göra matte ledsen med att frosten kommer snart, utan vi tar en dag i sänder och låtsas som ingenting.
  Fast jag tror nog att matte vet vad som väntar, då det var bara fyra grader plus utanför fönstret i morse. För att inte tala om hos våra vänner i Österå, en bit utanför stadskärnan, där det lär ska ha varit minus tre i natt!
  Men till helgen utlovas det bli lite varmare igen! Få se om det stämmer eller bara är tomt prat från väderfolket i tv-apparaten! Pussar tillbaka från oss alla, och har en fin höstvecka!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *