Nu pallar vi äpplen i paradiset

Småbröderna busar ute på allmänningen och pallar äpplen i paradisträden! De älskar att smyga omkring där uppe och peta ner de pyttesmå frukterna, som är en fröjd för ögat men sura som bara den.

 

Febus föredrar det större trädet med mörkare blad och frukter som stora svarta bär. Inte heller de så värst populära hos ”pippis”, förrän möjligtvis när frosten nupit dem om de då fortfarande hänger kvar.

 

 

Artemis och jag än lite mer jordnära och njuter av de tappra blommor som återstår efter de senaste dagarnas regnväder. Här hemma är det dags att börja tänka på allvaret efter att vi lekt oss genom sommaren.

 

 

Plötsligt är det dags för den årliga vaccineringen mot kattpest och kattsnuva. Här gäller det att matte ser till att vi se till att vi bara får kombi-vaccin vart tredje år och enbart mot snuva de två åren emellan.

 

Och medan jag ändå är inne på det lite allvarligare, så sitter matte just nu och läser våra försäkringsbrev. Den årliga genomgången för att hon ska känna sig trygg, att vi är trygga, om olyckan skulle vara framme!

 

 

Tryggt nere på marken är i dag också småbröderna  efter helgens bravader i paradisträden.  Mini-Vinnie nere i  slänten med utsikt över granngården och Febus stadigt placerad på brunnslocket där han gärna tar en paus!

Och tur är väl det då våra försäkringar är faktiskt dyrare per år än försäkringen för hela huset här hemma! Men vi är förstås fyra bröder i familjen, medan huset bara är ett och dessutom aldrig behöver gå till veterinären!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Nu pallar vi äpplen i paradiset”

 1. Så klok text till dessa ljuvliga bilder ❤️ Ha en härlig höstvecka vackraste vännerna!
  Nospussar till alla och envar från Signe och Anna

 2. I morron ska Liten till veterinären med ett sår mellan öronen! Så fort det börjar läka river hon upp det! Där går det inte att sätta en strumpa på för att skydda det. Å inte går det att sätta en tratt på en st katt som är korsning med flygande ekorre! Hellre ett sår än bruten nacke! Försökt att smörja med Helosan så det ska var mjuk o kanske inte klia vid läkningen, hade hoppats hon inte fått bort så mycket då, Men men…Få se om veterinären kan trolla på nått vis! Lilla olycksfågeln! Hoppas ni slipper veterinärbesök mer än en liten spruta då o då! Nospuss på er alla!

 3. God middag söta Signe och matte Anna!

  Tack go´vänner och en härlig höstvecka önskar vi tillbaka till er! Och så förstås nospussar i massor från oss alla till er båda!

  Tasekram Triton

 4. Hej Kerstin och Co!

  De här kliande såren är tydligen väldigt envisa och besvärliga. Hoppas veterinären kan ”trolla” till det på något sätt! Håller tassar och tummar för er! Får vi fråga vilken veterinär ni ska till, om det kanske är vår veterinär när det är onsdag i morgon!
  Men vi blir alla lite fundersamma här hemma när du skriver Liten! Flamman och Flisan känner vi igen, men… En fortsatt fin höstvecka önskar vi er!

  Tassekram Triton

 5. Det är Flamman som får heta Liten med ojämna mellanrum! Hon är ju yngst! Å vi ska till bästa Anna! Nu är det ett ”vanligt” sår i a f alltid något! Men hon låter det inte vara!

 6. Hej igen!

  Då är det inte vi som är alldeles susiga våra huvuden! Flamman så klart och ett vanligt sår! Det fixar säkert er bästa Anna, som nog är samma som vår bästa Anna! Lycka till och hälsa gärna från oss! Vi håller tassar och tummar!

  Tassekram Triton

  Tassekram Triton

 7. Paradisäpplen går det att göra väldigt god gelé av säger matten, fast här uppe har vi inga såna sura saker om man bortser från rönnbären, men jag är nog av samma åsikt som räven, ”det är säkert surt”, hihi.

  Då är grodorna mer intressanta och nu har jag fått en sak till att nosa efter, tjejen från Blekinge är här, gissa om Lillhussen får vara ute länge innan jag bestämmer var jag ska göra ettan, hihi.

  Ni har ju väldans fina blommor än, matten är lite avis på eran vackra ros, hon älskar rosor men inte mycket som växer i zon 7. Här uppe har hösten börjat komma, björkarna har börjat gulna, så nu dröjer det inte länge förrän det är löv överallt som man kan jaga när det blåser. Regnar gör det mest varje dag, i morse var det strilande regn och jag blev jätteblöt, så nu har jag visat matten att det visst finns regnrockar till fyrbeningar också. Jag och tvåbeningarna hoppas att solen vill lysa på oss i helgen, för det vore inte en dag för tidigt, visserligen värmer den inte mycket men det är ändå skönare än detta regnande. Hoppas att ni får finväder ni med och kan njuta ännu mera av er vackra trädgård.

  Russelpussar i mängd.

 8. Hej Felix!

  Så fästmön från södra landsdelen är tillbaka igen. Då förstår jag att du har det jobbigt med alla känslor som svallar! Vi här nere kan bara önskar dig lycka till med närmandena. Förstår att det är en riktig snygging om hon fått dig så upphiad!
  Jodå, vi har också hört det där med gelén, men vi får väl se. De pryder verkligen sin plats där de hänger och lyser upp allmänningen. Och så kommer pipppis bara frosten nupit dem lite.
  Jo, det blommar fortfarande som bara den, då vi inte haft någon sommar att tala utan och allting blivit försenat. Rosorna är som finast just nu, men det regnar ju så gott som varenda dag och hinner knappast torka upp mellan varven.
  En blöt höst är inget vidare. Nu hoppas vi på sol och en riktigt fin hösthelg önskar vi här nere alla er där uppe!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *