Dags att öppna nötserveringen

 

Jag sitter på farstukvisten, och kikar ut genom spjälorna i räcket, när jag hör ett lika välkänt som välkommet ljud! Det är våra talgoxar och blåmesar, som återvänt från sommarvistet, och förkunnar att det är dags att öppna nötserveringen.

 

De små liven ska nämligen ha skalade fågeljordnötter på menyn för att vara nöjda, medan våra små grå ”sparvilar” föredrar skalade solroskärnor. Båda rätterna bra för oss stadsbor, då de inte lämnar minsta lilla skräp på marken.

 

Det är alltid lika mysigt för oss bröder när de bevingade återvändarna dyker upp i trädgården frampå höstkanten. Först för att äta upp sig inför vintern och sedan stanna kvar och fortsätta att sprida glädje under den mörka årstiden.

 

Nu har det hänt, och serveringen håller på att prepareras med godsaker,  så vi bröder kan sitta på första parkett och njuta av skådespelet. Härligt trivsamt med lite nytt sällskap, när nu ”Minstingen” mestadels sover hela dagarna.

 

 

Mindre härligt är att ett gäng skränande ungdomar i helgen gått loss på den sista av våra fina varningsskyltar för ”kottarna” som tultar runt här om nätterna. Den första skars loss och stals en stökig natt för någon  vecka sedan.

 

 

Sorgligt när skyltarna verkar ha gjort nytta och fått bilisterna att sakta in. Nu är det tomt på staketet och bara att hålla tassar och tummar för att ”kottarna” har änglavakt på sina nattliga promenader runt kvarteret

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

4 svar på ”Dags att öppna nötserveringen”

 1. Matten muttrar om att ingenting får vara ifred längre, hon tycker att det brister i uppfostran av barn och ungdomar som inte får lära sig att låta bli det som de inte äger och att låta bli att förstöra saker hela tiden. Jag kan bara hålla med, så ledsamt så för både er och kottarna som nu lever farligare när bilarna brummar fram.

  Lite förvånad blir vi matten och jag att vinterns gäster redan anlänt, här har vi inte sett några ännu, det är fåglar här året runt men just inga som kommer och tigger mat än i alla fall. Fast å andra sidan kastar matten ut diverse hela sommaren, idag blev det överbliven kokt potatis, överblivet bröd (när det inte känns lika färskt för tvåbeningarna) och en ost, som vare sig matten eller Lillhussen gillade, kanske därför de inte är framme och tigger, hihi.

  Igår blev jag instängd för matten skulle vara plankstrykare och ha dig med och måla är inte tänkbart sa matten, fisigt tycker jag för jag har visst kunnat hjälpt till, tvåbeningarna har inte lärt sig att uppskatta min hjälp än, hihi.

  Väderleken här uppe är inget att skryta om, regnar och är bara +9 grader i skrivandes stund. Det fina vädret som väderlekstjänsten skröt om att vi skulle få denna vecka, frös inne redan på lördagen för då hade de ändrat sig, ska visst bli så här hela veckan. Jag gillar inte att bli blöt uppifrån, är nästan lika illa som tortyrkammaren, fast då är det ju något löddrigt elände med och det slipper jag ju nu i alla fall.

  Ni får ha det så skönt där nere i södern och hoppas att bilisterna har vett att lätta på gasen så kottarna får leva. Hälsa dina bröder och tvåbeningarna så mycket!

  Russelpussar i mängd.

 2. Matte här muttrar också om att inte veta skillnad på mitt och ditt osv… Tråkigt!
  Härligt däremot med pippisarna som kommer och vill ha mat. Då har ni mycket att titta på nu!
  Ha en fin vecka kompisar! Puss på er från Signe och Anna

 3. Hej Felix!

  Ja, vi förstår att matten din muttrar. Det gör matte här hemma med, då hon värnar så mycket om det små ”kottarna” och det är väldigt mörkt ute på kvällarna nu. Det var ju riktiga skyltar som lyste i mörkret och verkligen gjorde nytta.
  Alla förbipasserande har varit så positiva, och jättemånga både utländska och svenska turister har stannat och fotograferat skyltarna. Men inte förrän det varit stökiga nätter med ungdomsarrangemang i närheten, har de förstörts. Simpelt tycker vi då det bara drabbar de små oskyldiga ”kottarna”!
  Förstår att du inte får hjälpa matten att måla. Skulle tro att du är alldeles för het för det, och en färggrann Felix kanske inte blir så populärt! Håller annars fullständigt med dig om att vädret inte är så mycket att skryta med, även om det i dag i alla fall varit hyggligt promenadväder här! I morgon lär det bli regn igen…
  Hoppas på det bästa och en fortsatt fin vecka önskar vi er alla där uppe i fjällvärlden.

  Tassekram Triton

 4. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, det kan inte muttras nog om det, för det är en milsvid skillnad mellan mitt och ditt. Bara att hålla tassar och tummar för ”kottarna” de här sista veckorna innan vintervilan!
  Pippisar kommer det, i alla storlekar, från alla håll, så jag vet inte var det ska sluta då alla är lika hungriga! Ett fint veckoslut önskar vi er tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *