Soligt stopp i utförsbacken

Så fick vi då äntligen några soliga dagar i trädgården. I går och i dag med snudd på den värme vi saknat hela sommaren! Och i utförsbacken mot höst gäller det att ta vara på varje liten himmelsk stråle.

 

 Det har vi gjort i helgen, och Artemis blev till och med så upphiad att han började jaga solkatter. Ingen hejd på honom när han drar i gång sitt spring, och han fortsatte så länge solen stod rätt på himlen.

 

 Till och med den allra blygaste lille kompisen vågade sig fram och smörja kråset flera gånger fast vi var ute och busade på gården. Han fortsätter äta som en häst och tassar gladligt omkring på fatet för att få i sig allt. 

 

 

 

 

Febus ägnade sig mer åt att jaga småkryp under blomurnorna. Han har alltid haft förkärlek för det, men i år med sämre resultat än tidigare. För så lite smått och gott i insektsväg, som i sommar, har det väl aldrig varit.

 

 

Mini-Vinnie var förstås mest intresserad av ”Minstingen” och satt och kollade på honom bakom mattramblommorna. Väldigt försiktigt då han förstått att den nykomlingen är mycket blygare än våra gamla ”kottar”!

 

 

Så långt var allt frid och fröjd, tills vi i går kväll fick objudet besök uppifrån. På en tiondels sekund var alla pippisar borta utom ”Trashanken”, som gömde sig i vildvinet och satt där i nästan en halvtimme.

Troligtvis tog den objudna gästen ett byte här, för inga pippisar vågade sig tillbaka på hela kvällen. Först i morse var ordningen återställd, och nu fortsätter vi njuta av den efterlängtade sommaren

Tasekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

10 svar på ”Soligt stopp i utförsbacken”

 1. Så underbart ni har det. Ja det är så att har man stort hjärta som eran husse och matte som hjälper alla djur de kan så får man också ta del av naturens hårda lagar ibland.
  Äta eller ätas.
  Här i Ulvshyttan så har Molly och jag våran egna lilla kamp om mösssens vara inne eller ute.
  Kramar och nospussar till er alla från oss

 2. Oj vad var det för objuden gäst? En uv ? Underbara bilder från er sensommar.
  Ha en fin vecka!
  Puss på nosarna från Signe och Anna

 3. Hej på er allihop!

  Ni kan verkligen konsten att ta vara på finvädret, det syns tydligt på bilderna! Roligt att se att den gullige lill-taggisen är kvar där och äter upp sig inför vintern.
  Förstår att både småpippisarna och Trashanken blev rädda när det kom rovfågelbesök. Såg ni vem den objudne gästen var?
  Här i Kalser hade vi trevligare fågelbesök förra veckan. En kväll såg vi nämligen tre tjädrar kring huset, två tuppar och en höna. Det kan nog ha varit ungfåglar, för vuxna tuppar lär hålla sig för sig själva om somrarna.

  Hälsningar och kramar till er alla från oss i Kalser!

 4. Tur att Lillkotten stannar kvar hos er och äter upp sig så han kan dra iväg till någon vinterplats för sin vila, har ni tur stannar han hela vintern och bäddar in sig i kojan för att sova.

  Här har solen lyst också men det blev kallt i förrgår med blåsväder och solen värmde dåligt, sen igår eftermiddag började regnet och höll i sig hela natten. Idag skiner solen och värmer både mig och matten, men inte är det någon direkt sommarvärme. Jag saknar värmen som var ner i Mälardalen, för där var det varmt fast det regnade.

  Såna där hastiga besökare från luften brukar vi få här också, då tystnar alla fåglar och det blir tomt ute. Fast idag då må du tro att matten och jag fick oss en utskällning av en kråka, hon lät precis som en hund, så jag var säker på att det var en jycke där uppe i luften. Matten har aldrig hört dem låta så förut, så det var nog för att matten inte slängde ut något åt dem igår.

  Ni får ha så skönt under helgen, för de har liksom lovat att vi ska få finväder och en bit in i nästa vecka med, så det gäller att njuta så länge det varar.

  Russelpussar i mängd.

 5. Hej go´vänner i Ulfshyttan!

  Naturen har sina egna lagar och dem rår vi inte på! Och vi ska det inte heller, utan bara göra vårt bästa och räcka ut en hjälpande tass eller hand när det behövs.
  Förstår att det är livat hemma hos er, om Molly bär in mössen och du ut dem! Kan bara önska er lycka till i muskampen, jag håller tassarna för er båda!

  Tassekram Triton

 6. Hej Anna och Signe!

  Vi misstänker att det var en av uvungarna från gruvan. För ingen fågel kom tillbaka på hela kvällen, och kajorna har varit väldigt skärpta på slutet. Höken dyker ju upp då och då, men då flyr alla bara för att återvända om en liten stund. Förlåt mitt sena svar och en fortsatt fin helg önskar vi er och grattar matte Anna till att ha klarat Tjejmilen!

  Tasekram Triton

 7. Hej go´vänner i Kalser!

  Ja, tänk att han är kvar den lille ”Minstingen” som plötsligt visade upp sig när ni var här. Vi trodde aldrig han skulle våga, då han nyss kommit, och blev så jätteglada att ni fick se, och Ulf fotografera, honom som minne av vår dag tillsammans.
  Vi är rädda för att det var en av uvungarna från gruvan som var hit och tog en duva. För alla fåglar försvann för resten av dagen. När höken kommer flyr de bara en stund och kommer sedan tillbaka.
  Tjädrar har jag aldrig sett, men vet att husse och matte beundrat sådana i skogen. Tänk att få se tre stycken hemmavid samtidigt. Vilken lycka! Ha det så gott tills vi hörs igen, och förlåt mitt sena svar!

  Tassekram Triton

 8. Hej Felix!

  Fortsatt solsken här mellan skyfallen om nätterna. Bara sju grader i natt är ingen vidare värme! Så nog vet vi vad som väntar även här nere i stora staden.
  Visst är det lite ruggigt med de där hastiga besökarna från luften. De sätter skräck i mindre fåglar och allting stannar av. Mest oroliga är vi förstås för uvarna från gruvan, där ungarna nu lämnat sina föräldrar och är ute i vida världen på egen hand.
  Säkert skällde kråkan ut matten därhemma hos dig, om hon glömt att sätta ut mat dagen innan. Så får det inte går till, och är maten slut blir det ett fruktansvärt ”kacklande” här ute med.
  En fortsatt fin helg önskar vi er, tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 9. … och ryktet förtäljer att din matte redan anmält sig till Tjejmilen nästa år! Det kallar jag framförhållning!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *