En förändringens tid är här

Det är mycket nu  i en brytningsperiod mellan sommar och höst. En förändringens tid som Artemis och vi andra bara stillatigande  tvingas följa med och hålla koll på fast vi inte vill! 

 

För bara en knapp vecka sedan var ”Lill-Kotte” här hela tiden och höll oss sällskap! Han var så härlig och hjälpte med glädje till att veckostäda sin älskade storstuga och bädda mjukt med hö och halm.

 

Mini-Vinnie tyckte det var jättespännande, och gömde sig gång på gång i den taklösa stugan. Så långt var allt frid och fröjd, men nu knackar hösten på dörren och ”kottarna” börjar röra på sig allt mer.

 

Det är säkert bara som det ska vara, för ”Lill-Kotte” och kompisarna är fortfarande hit och äter på kvällar och nätter alla fyra. Naturens gång, heter det visst, och är bara att acceptera för oss tamdjur.

 

Men så trogen som ”Lill-Kotte” varit, oss här hemma hela sommaren, känns det förstås tomt. Nu behöver det förstås inte vara slut än, men det märks att något vi inte riktigt förstår är på gång.

 

Vi håller koll från både högt och lågt, fast mörkret gör det svårt att följa våra taggiga bästisar om nätterna. Det enda vi ser på morgonen är att de ätit utanför och vilat i alla tre ”kottestugorna.

Med det slutar jag i dag och önskar er alla en fin vecka i mellanperioden! Och njut av solen de dagar den skiner, för snart är det oåterkalleligt höst!

Tassekram Triton

6 svar på ”En förändringens tid är här”

 1. Ja dagarna är ju fortfarande härligt varma men nätter och mornar är väldigt svala.
  Förstår att det blir konstigt för er när kottarna går till vila nu när ni är vana att ha dom hos er.
  Ha en fin vecka fina kompisar!
  Puss på alla söta nosar från Signe och Anna

 2. Så sant det du skriver älskade Triton. Denna sommar har bara liksom försvunnit tycker jag. En tråkig sommar då jag gått hemma o haft ont. Men om en vecka är det dags. Känns väldigt nervöst o oroligt just nu!!!?
  Tack än en gång för en underbar blogg o underbara bilder. Gör lika gott i hjärtat varje gång o ger energi till att orka kämpa vidare.
  Sessan skickar nospussar till alla. Jon är på sitt modiga humör idag. Matte får krama er från mig.❤❤❤❤ Kram till matte.❤

 3. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, det är liksom upp-och ner-vända världen just nu! Vi vet aldrig från en dag till en annan hur trädgården ser ut när dörren öppnas på morgonen. Men det händer fortfarande saker, som jag måste kolla mer på och får berätta om i nästa blogg! Ha det så gott! Tassekram Triton

 4. Hej Sessan och matte Ritva!

  Ja, sommaren bara försvann utan att den någonsin riktigt kom i år. Vad nu det kan innebära på sikt. Fin höst, dålig vinter eller… Den som lever får se, och jag ser att din mobil busat med dig igen! Tvärt slut, men en fortsatt fin vecka önskar vi Sessan och dig! Håller tassar och tummar nästa vecka!

  Tassekram Triton

 5. Hej igen Ritva!

  Hoppas allt gått bra för dig och att du nu är på bättringsvägen! Ta det lugnt och var rädd om dig! Alla här hemma hälsar så gott!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *