Tass på er från oss i gröngräset

Lekande lätt går allting för oss alla här hemma just nu. Vi har verkligen semester, och njuter i fulla drag, medan matte fortfarande väntar på sommarvärmen!

 

Nu lär hon få vänta, då fruntimmersveckan är passerad och augusti snart knackar på dörren.  För ni har väl märkt att det redan börjar bli mörkare om kvällarna!

 

Fast så där riktigt ljusa nätter var det faktiskt inte ens runt midsommar. Jag minns att matte och jag måste ha ficklampan tänd när vi var ut med nattamat till ”kottarna” även då!

 

Så visst är det en lite märklig sommar utan ljusa varma nätter. Fast dagarna är helt okej för oss med päls, även om matte tvingas springa omkring i långärmat och fleecetights.

 

Nu laddar vi bröder och måsfrun upp för onsdagens crousing här på stadens gator, och ute i korsingen förbi vårt hus. Det tycker vi är jättespännande, men är mer oroliga för våra ”kottar”! 

 

Lyckligtvis brukar de hålla sig lugna i sina krypin tills motorbruset lagt sig frampå nattkröken! Och  dessutom är den osaliga däckbränningen i år flyttad till Ingarvet långt härifrån.

 

Det är inte bara pippis och lillpippis som älskar mattes pannkisar. Nygräddade väcker de också rovdjuret i ”Lill-Kotte”, när han lyckas sno en jättebit ur handen på matte!

 

Våra små sparvilar fortsätter att visa upp nya kullar med små sötnäbbar gång på gång. Nu sitter en ny syskonsamling här och fladdrar med vingarna medan de gapar stort efter mat!

 

 Måste sluta i dag med att berätta att det tyvärr inte bli någon Tritondag i år. Men jag hoppas att vi kan ses lite spontant då och då i stället! Så hör av er go´vänner och välkomna in på en fika när närhelst ni har vägarna förbi!

 

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

12 svar på ”Tass på er från oss i gröngräset”

 1. Hej på er myskissarna va mysigt ni har det med alla era vänner, och visst det börjar bli mörkt och alla dessa kalla kvällar gör att det är skönt sova inne. Va synd ingen tritondag som vår så trevliga. Men får väl komma förbi någon annan gång. Ha det så skönt nospussar Smulan och Isa❤❤❤❤????

 2. Kan man ha det bättre? Ni ser ut att njuta allihop! Matte berättade just att hennes mamma brukade göra ugnspannkaka till ett gäng igelkottar som kom till henne och ”morfar” för många år sen. Varje kväll kom herr och fru Citroën med sina tre barn för att mumsa pankis. ”Mormor” kallade dom för Citroën eftersom dom såg ut som dom gammaldags ”paddorna” när dom lyfte upp kroppen och trippade iväg.
  Puss på alla nosar från Signe och Anna

 3. Blir lite avis på er kissar som har kotte kompisar som gilla pannkakor också.
  Och vilket fint krypin dom har också. Kram Rasmus & matte
  (Som ni ser så ”röt jag i” åt matte på en gång.

 4. Hallå sötnosar i Österå!

  Förstår att ni har det mysigt därute i skogsbrynet ni med. Men visst blir det väldigt mörkt om kvällarna! Fast nu syns de ljusa nattfjärilarna bättre, och vi nästan flyger i luften efter dem.
  Ledsamt nog får vi inte pusslet att gå ihop i år, men vi måste förstås träffas och gosa i alla fall! Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 5. Hej Signe ochmatte Anna!

  Vilken gullig ”mormor” som gräddade ugnspannkaka till ”kotte”-familjen, och vilket härligt passande smeknamn! De se ju ut precis så när de kommer pinnande i full karriär.
  Visst är det väl märkligt att pannkakor i alla former tycks vara älsklingsmat hos både stora och små människor och djur. Tycks bara vara vi katter, som inte är så där överförtjusta! En fin vecka önskar vi er och hoppas vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton

 6. Hej Rasmus och matte Anita!

  Förstår att ni blir lite avis, för ”kottarna” är det bästa med hela sommaren som vi firar på hemmaplan. Och i år är de flera och så väldigt hemmakära, att vi ha sällskap dygnet runt.
  ”Lill-Kotte” är ute och promenerar här i buskar och rabatter både då och då, och kommer över gräsmattan så fort han hör mattes röst. Men han tycks veta att han ska hålla sig hemma vid sin lilla stuga på dagarna, och drar i väg en liten sväng först sent på natten!
  Det är lika spännande att komma ut varje morgon och träffa honom. Så jag har svårt att vara inne längre än till fyra-fem, då matte släpper ut mig i alla väder. Ha det så gott tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 7. Jo, då jag har märkt att det närmar sig augusti, mörkt på kvällarna och kolmörkt på nätterna även här uppe. Vi har haft någon enstaka väldigt ljus natt och då blev jag lite frågande varför jag skulle gå och sova, hihi.

  Pannkisar är jättesmarrigt men det går inte att äta i skålen utan matten måste mata mig. Temperaturen är inte så mycket bättre här uppe, med sina ynka 11 plussisar i morse, så har vi sett bättre somrar, vi har ju haft minusgrader flera nätter i sommar så vi får väl hoppas att vädret blir varmare i augusti.

  Ni får ha det så mysigt med motorbuller och fina kromglänsande bilar men akta er så ni inte blir påkörda.

  Russelpussar i mängd.

 8. Älskade bloggen som vanligt. Matte måste vara en djurviskare av rang sånhon får Kotte att äta ur handen. Fattar inte rikyigyvvadchon gjort/sagt för att det här blivit så. Men skulle gärna vilja veta hemligheten.
  Att lära Sessan gå i sele är inte det lättaste.Men nu får jag åtminstone på selen utan att bli sönderriven. Ska ta det lugnt med den saken nu då jag inte får ha sår inför op. Tarcnya tag sen igen. En varm o solig vecka tillönskar er alla från mig o Sessan.

 9. Hej Felix!

  Tack för omtanken och vi klarade oss bra här hemma. Men de bullrade nog så mycket, då det blev en våldsam krock alldeles ovanför här, med sju tjutande ambulanser mitt i natten. Mer om bil-stolletoket kommer i bloggen.
  Det är samma sak med ”Lill-Kotte” och pannkisarna. Han vill helst äta dem ur handen på matte, eller möjligtvis på gräsmattan, men inte gärna på fat som han ju äter all kattmat!
  I går kväll gick det att sitta ute, och i kväll går det faktiskt att ha dörren öppen fast det är mörkt och klockan närmar sig elva. Så vi håller tassar och tummar för en somrigare augusti! Ha det så gott, så hörs vi snart igen!
  Och du ska veta att den lilla blå ficklampan, jag fick av dig, är mattes trygghet när vi är ute och nattar ”kottarna”!

  Tassekram Triton

 10. Hej Sessan och matte Ritva!

  Matte är bara så med alla djur, finns nog ingen hemlighet annat än lyhördhet och tålamod. Men visst ser det mysigt ut, när han klättrar upp i hennes knä och sitter där och äter pannkaka ur hennes hand.
  Ni får ta det i er egen takt med selen, tills du är färdig hos doktorn. En fin vecka önskar vi er tillbaka!

  Tassekram Triton

 11. Hej igen!

  Det är lugnt, bästa Ritva! Tycker det blir riktigt underhållande ibland! Så fortsätt du som förut och var snäll mot mobilen!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *