Förstår inte vad som hänt…

Förstår inte vad som hänt, men jag har blivit som ung på nytt. Leker och jagar allt som rör sig och flyger i luften! Fast det största jag hittills fångat och tuggat i mig är en blixtsnabb gräshoppa.

 

 

Verkar nästan som om lättsinnet smittat av sig på Artemis med, fast han fortfarande har ansvar för sina pälssvansar. För i morse testade han det nya fågelbadet med att doppa tassarna i vattnet!

 

Allting går förstås lättare och bättre till musik. Vi har just nu en skönsjungande grönfinkfamilj  hängande i häggmispeln, där den förlustar sig på nymogna blå-röda bär dagarna i ända

 

Småbröderna har förstås fullt upp med ”Lill-Kotte”, som flyttat in i lillstugan men gärna lånar storstugan av ”Kotte”! Han är så mysig och gör oss sällskap i trädgården även på dagarna. 

 

 

Lill-Kotte är lika intresserad av oss, som vi är av honom. Och det märks att han känner igen oss på lukten, och är trygg, när han tassar runt i rabatterna och letar smått och gott att äta.

 

 

Tror bestämt att han gjort matte till sin fostermamma. För sedan hon befriade honom från fästingen, kommer han ”pinnande” över gården på morgonen så fort han hör hennes röst!

Det är så sött att vi nästan blir lite ”sotisa” när vi ser hur de gosar med varandra. Men så minns vi att han är en liten parvel, som nyss lämnat sin mamma, och förstår att han behöver lite trygghet

Tassekram Triton med bröderna Artemis,  Febus och Mini-Vinnie

6 svar på ”Förstår inte vad som hänt…”

 1. Så gulligt med lille Kotte som fått matte till mamma! Och så härligt med lek och skoj i sommartiden ??? Nospussar till er alla!
  Signe och Anna

 2. Så underbart att Kotte känner sig så trygg hos er. Han känner att ni tycker om honom. Vad härligt att du har blivit ung på nytt som vi fyrbenta brukar säga.
  Man blir alltid så glad av att läsa bloggen. Mattes foton är helt underbara. Tänk om de ändå fanns i bokform. Sessan o jag önskar er er en trevlig vecka!! Nospussar till er allihopa från Sessan. Matte får krama er från mig.❤ Kram till dig matte Pia❤

 3. Nu må du tro att matten blev avis och så där smålarvig som tvåbeningar blir när de ser något gulligt, fast visst är han söt Lill-Kotte. Ni ser ut att ha jättemysigt där nere med er härliga trädgård, förstår att ni har sommarkänslor och busar runt, klart som korvspad när ni har skönsång från pippisarna. Solen ser ut att skina och det ser så där härligt sommarvarmt ut. Här har det blåst ettrig kall nordanvind idag, så jag måste se upp vilket håll jag kissar åt, annars kan jag gå sta och bli blöt, hihi. Visst har solen lyst stundtals men det är ändå ingen värme i luften, sen kom det en våldsam regnskur, vilket gjorde att vädret inte kändes så sommarlikt, mer som en dag i september.

  Ni får ha det så härligt med era Kottar och pippisar som sjunger glatt för er.

  Russelpussar i mängd.

 4. Hej söta Signe och matte Anna!

  Jo, visst är det gulligt, så länge matte inte glömmer bort oss. Men det är knappast någon risk, för vi kan minsann tala om att vi finns! Dessutom dygnet runt!!! Och ”Lill-Kotte” har på bara ett par veckor växt sig så stor och stark att det är riktigt härligt att se! Nospussar tillbaka och matte och bröderna hälsar förstås så gott!

  Tassekram Triton

 5. Hej söta Sessan och matte Ritva!

  Jo, minsann har ”Lill-Kotte” blivit tryggheten själv. Han är så sällskaplig, lugn och go, att det är jättemysigt att ha honom tassande i buskarna här hemma på gården. Så gott att höra att vi gör dig glad, för då blir vi glada med! Ha det så gott tills vi snart hörs igen! Nosussar från oss alla till Sessan förstås!

  Tassekram Triton

 6. Hej bäste Felix!

  Jag har helt tappat bort din hälsning och riktigt skäms för det. Men bättre sent än aldrig och jag kan lova matten ett par ”kotte”-bilder till i dag! Vi har det jättemysigt, och i skrivande stund ligger ”Kotte” och sussar i rabatten med bakbenen rakt utsträckta som en hundvalp.
  Det är lite lika även här att det är bara solen som värmer medan luften är kall. Inte den där riktiga sommaren matte drömmer om! Tur i alla fall att hon och husse stannar hemma och inte åker på solsemester till varmare breddgrader.
  Ha det så gott där upp ni med, och hoppas i alla fall att solen fortsätter skina på oss alla!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *