Blir det bra så här…

Vi måste ha världens gulligaste ”Kotte”! För blir det bra så här, undrar han, och lutar huvudet mot prydnadskotten framför storstugan när matte kommer med kameran!

 

En riktig charmknutte, som tycks älska allt och alla, och nu tagit med sig en ny ”lillkotte” till oss. Gruvligt söt han med, men jag vägrar ställa upp som barnvakt om kvällarna!

 

 

Nu klarar sig den lille vännen utmärkt ändå,! Och när ”Kotte” kom hemtassandepå morgonkulan hade den tagit storstugan i besittning! Så gubben fick snällt tränga sig in i lillstugan.

 

 

Febus och Mini-Vinnie ägnar annars just nu mesta riden åt att smyga på och jaga småkryp av alla de slag. Hittills har de klarat sig utan att bli stuckna, men de är säkert mer tur än skicklighet!

 

 

För Mini-Vinnie jagar fortfarande utan urskiljning allt som rör sig och flyger och far. Men inte bara det! Han har också problem med en fiskmås, precis som alla vi andra här hemma.

 

 

Det är nämligen så att vår gamla trogna ringmärkta mås, ”Måsen”, har försvunnit och lämnat som vi tror sin förtvivlade fru ensam kvar! Hon sitter här och ropar och ropar, men får inget svar.

 

Riktigt hur det förhåller sig vet vi inte än, då det kan vara så att ”Måsen” och hans fru helt enkelt flyttat för i år, och att det är en fjolårsunge, som äter ur mattes hand, som de lämnat kvar!  Men det får vi inte veta bestämt förrän till våren nästa år!

Tassekram Triton med bröderna Artemis, Febus och Mini-Vinnie

8 svar på ”Blir det bra så här…”

 1. Åååh så goa kottar! Ni får vara försiktiga med småkrypen Febus och Mini-Vinnie så det inte blir stick i nosen ❤️
  Ha en fin vecka och hoppas att lille måsen snart lugnar sig en smula.
  Nospussar från Signe och Anna

 2. Vilken söt Kotte, matten är lyrisk över era taggiga vänner. Så nu har ni inte bara en Kotte utan två att hålla reda på, vänta bara tills det blir en hel hög, hihi. Febus och Mini-Vinnie har tydligen klarat sig från att bli stuckna men det har inte jag bara så ni vet så springer jag och sätter mig hos matten när det surrar ute på altanen. Matten tycker inte ens synd om mig, för hon säger vad var det jag sa, du ska inte jaga såna där stickisar. Fast jag är nog mest rädd för de där läskigt stora bromsarna som vi har fått här, de är större än getingar och det gör jätteont när de sticks, matten kan sjunga hon med, ska jag be att få tala om, hihi.

  Nog om surrande ohyra, det finns andra flygfän som jag är mycket räddare för, här var Åskar på besök igår och jag måste erkänna att jag är rädd för det rackar’n, som han dundrar och går an. Fast mattens knä är rätt skönt i det läget, fast skönast är det när Åskar bestämmer sig för att pysa härifrån, för då kan jag sova lugnt.

  Ni får ha det så mysigt nere i storstan med era taggiga vänner, det visst bli fint väder till veckan.

  Russelpussar i mängd.

 3. Hej Signe och matte Anna!

  Ja, de är jättegoa, och blir bara fler och fler som här party här om kvällarna! Är snudd på omöjligt, att lägga sig och sova, som de skramlar i porslinet!
  Ha det så gott ni med tills vi hörs igen!

  Tassekram Triton

 4. Hej Felix!

  Visst är de jättesöta båda två, och det blir bara fler och fler som håller party här om kvällarna. Du skulle bara höra hur det låter när de skramlar i porslinet! Du får hälsa matten, att hon får passa på att åka ner och hälsa på, medan vi har ”kottarna” kvar!
  Så du har råkat illa ut och blivit stucken. Hoppas det blir bra snart och att du lärt dig läxan. Lider lite med er om ni har stora bromsar, för de är inte roliga att tas med. Då föredrar jag Åskar, som hälsat på här med! Men det är aldrig så farligt inne i stadskärnan som uppe hos er i vildmarken! Så jag förstår att du är skraj och vill ligga i mattens knä.
  Ha det nu så gott, fast jag svarar lite sent, då jag haft mycket att stå i med ”kottar” Trashanken, måsen och alla lillpippis! Vi hörs snart igen!

  Tassekram Triton

 5. Hej Alyza och hela flocken!

  Ja, det hoppas vi med och att måsparet farit söderöver. Då kommer de ju tillbaka till våren, som de gjort i mer än 15 år! Han med sin ringmärkning, och sitt väldigt höga skrik, som ingen kan ta miste på! Ha det så gott allesammans, så hörs vi snart igen!

  Tassekram Triton

 6. Men så otroligt fina bilder du har här på din blogg som ju är en fröjd att läsa.
  Fantastisk glädjekälla, tack!

 7. Hej Susanne!

  Så trevligt att du hittat in till oss! Matte hälsar och tackar och vi hoppas att du tittar in igen! Du har fattat hel rätt, för det vi vill med bloggen är sprida glädje!

  Tassekram Triton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *